Senaste nytt

Sporting förhandlar med LFC

Uppdatering: Liverpool Echo skriver att Jürgen Klopp inte kommer ta några förhastade beslut kring Rafael Camacho. Tysken har för avsikt att invänta FA-cupmatchen mot Wolves i januari innan man tar ett slutgiltigt beslut.

Liverpool är däremot öppna för att låna ut Camacho den här månaden så han kan få nyttig erfarenhet av a-lagsspel. Dessförinnan hoppas man att ynglingen ska skriva på ett nytt kontrakt med klubben. Utöver Sporting, som leder jakten, så har även en rad Championship-klubbar hört av sig om att få låna in 18-åringen.

* * *
Portugisiska tidningen O Jogo rapporterade i förra veckan att Liverpool var nära att att ge Rafa Camacho ett förlängt kontrakt. Det nuvarande kontraktet löper ut 2020 och nu vill dom röda förlänga för att inte riskera att tappa honom.

Under dagen har både O Jogo och Record fortsatt att ge färska detaljer om kontraktsförlängningen, som i själva verket är ett sätt som för Camacho att lämna Anfield på lån.

Record skriver på sin förstasida att Sporting och Liverpool praktiskt taget är överens om att 18-åringen kommer stanna i Lissabon resten av säsongen. Dom hävdar även att utlåningen kan bli förlängd även över nästa säsong, men att det beror på hur ofta han används, och kommer bestämmas först i sommar.

Camacho har gått med på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2023 och dom tillägger slutligen att affären kan gå i hamn redan under kvällen.

O Jogo hävdar något liknande med skillnaden att affären inte kommer gå i hamn förrän på fredag. Då räknas Sportings president Frederico Varandas och sporting director Hugo Viana anlända med flyg till Merseyside. Dom skriver också att en utköpsklausul kommer finnas på 15 miljoner euro ifall Sporting skulle vilja göra flytten permanent.


LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Kommentar

  1. Dave

    Jag följer inte U23-laget men det skulle vara tråkigt att bli av med honom permanent då han beskrivs som en stor talang och som dessutom verkar nosa på seniorlaget.

    Samtidigt är det klart att £10-15 miljoner är en peng som skulle göra viss skillnad för eventuella inköp av spelare och att vi inte vet om Liverpool har planer på att köpa in ett mer etablerat komplement/konkurrent till TAA. Clynes framtid verkar också en aning oviss.

Laddar...