Senaste nytt

Pulisic inte aktuell för Liverpool

Chelsea har på sin officiella hemsida presenterat att Borussia Dortmunds amerikan Christian Pulisic är klar för Premier League-spel. Yttern lånas ut resten av säsongen och kommer flytta till London nästa sommar. Övergångssumman presenteras inte officiellt men ser ut att ha landat på £58 miljoner enligt både brittiska och tyska källor.

Jürgen Klopp har varit ett känt fan av Pulisic länge och hade följande att säga om värvningen på en presskonferensen inför morgondagens match mot Man City.

Det var såklart Klopp som släppte fram just Pulisic i Dortmund under säsongen 2014/2015. Däremot skriver James Pearce i Liverpool Echo att The Reds aldrig var med och högg om amerikanens signatur, den här gången.

Till att börja med hade Pulisic inte platsat i Klopps nuvarande anfallsbesättning där Mohamed Salah, Sadio Mane, Roberto Firmino och Xherdan Shaqiri spelar på en löjligt hög nivå, och Klopp är för närvarande nöjd med sina anfallsalternativ.

Liverpool har inte övervägt ett seriöst försök för Pulisic efter man snappade upp Shaqiri för £12,5 miljoner förra sommaren. Schweizaren var ett alternativ till Pulisic och köptes för vad som ser ut att vara ett otroligt fyndpris med tanke på vad han åstadkommit såhär långt.

Pearce tillägger att Pulisic för närvarande är en spelare som fortfarande har potential snarare än bevisad kvalité och hänvisar till hans målsiffror i Dortmund som visar 15 mål på 115 matcher. Den här säsongen har han mäktat med 3 mål på 18 framträdanden.

Transfersumman på £58 miljoner var också ett hinder för affären att gå igenom. Liverpool kunde inte tänka sig att betala den summan för en truppspelare som dessutom bara hade 18 månader kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Slutligen skriver Pearce att Liverpool och Klopp tidigare visat att man varit villiga att ”break the bank” för rätt targets och nämner Van Dijk och Alisson Becker som två exempel. Men i fallet Pulisic så gick det helt enkelt inte rättfärdiga transfersumman. Därför lämnade Klopp vägen öppen för Chelsea att värva amerikanen.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...