Medier i olika länder har engagerat sig i Liverpools jakt på en ny mittback.

Det mesta tyder på att Liverpool kommer att köpa in en ny mittback i januari. Klubben värvade aldrig en ersättare till Dejan Lovren, samtidigt som Joel Matip ofta missar matcher och Virgil van Dijk är långtidsskadad.

Nu kommer lite olika medier med uppgifter kring vem som kan tänkas ansluta i januari. Det är i regel om ”the usual suspects” som tas upp i sammanhanget.

* * *

Simon Mullock på Mirror uppger att Liverpool har inlett förhandlingar med Schalke om en övergång för Ozan Kabak. Mullock skriver att Liverpool hade försökt ta in Kabak i somras om det inte var för covid-19. Schalke värderade honom till £40m innan pandemin, men den prislappen är sänkt till £30m. Liverpool, å sin sida, hoppas signa honom för £20m + add ons.

Kommentar: 20-årige Kabak har, likt hela laget, haft en katastrofal säsongsinledning och möjligtvis skulle Schalke kunna sälja för att få in pengar till förstärkningar. Han är absolut ett realistiskt alternativ.

* * *

Kevin Palmer på Sunday World lanserar istället Dayot Upamecano som Liverpools hetaste spår. Han uppger att Upamecano har idenfifierats som den mittbacken LFC vill ha och att ett bud på £40m vore svårt att säga nej till för Leipzig. Samtidigt har Upamecano en utköpsklausul på €42m, men den kan inte aktivieras förrän nästa sommar.

Kommentar: Högst troligt är Upamecanos namn högt upp på Liverpools lista, men det vore väldigt oväntat om Leipzig accepterar en försäljning i januari.

* * *

Som ett brev på posten har den italienska journalisten Fabio Santini gått ut med uppgifter om att Liverpool har budat på Kalidou Koulibaly. Enligt Santini har LFC budat €70-75m för Koulibaly, vilket matchar Napolis prislapp på senegalesen.

Kommentar: Det vore en stor skräll om Liverpool betalar enorma pengar för en 29-årig spelare. Truppen är i behov av föryngring och köpet av Thiago Alcantara var en avvikelse i den bemärkelsen, han var dessutom tillgänglig för en betydligt mindre summa än Koulibaly.

3 kommentarer
  1. Upamecano känns som en väldigt vettig värvning. Ung, visat hålla hög klass på största scen och en väldigt rimlig prissumma! Köp!

  2. Att LFC kan komma köpa en MB för under 40 i januari är utopi. Varenda klubb vet våran situation och förstår att vi måste och kommer behöva betala ordentligt med pengar.

  3. Frågan är om Upamecano kommer gå i vinter för så lite som 40 mitt under säsong. Är de ute ur CL och får ett bud på säg 60-70 så kanske men annars lite osannolikt.
    Kommer säkert någon mer under radarn som ingen räknat med som Klopp kan slipa till.

Kommentarer är stängda.