_________

Alla spekulationerna om ny manager sker i det här kommentarsfältet.

Enligt Sky Sports är FSG intresserade av 3 unga PL-managers, varav Brendan Rodgers är en.

Andra som nämns på flitigt på nätet är Roberto Martinez och AVB.

* * *

2012-05-16

23:58:The Guardian skriver att André Villas-Boas, Didier Deschamps och Jürgen Klopp är aktuella namn för Liverpool, som tros vara ute efter en manager med titelmeriter, vilket skulle ta bort Roberto Martinez från mixen. Samtidigt är Rafa Benitez troligtvis inte aktuell. AVB har en uppenbar fördel gentemot Deschamps och Klopp, vilket är att han inte skulle behöva köpas loss från någon klubb, eftersom han är free agent för tillfället.

23:59: Nu är GOAL framme och hävdar att Andre Villas-Boas och Roberto Martinez är två managers som FSG överväger att rekrytera.

23:59: The Mirror nämner att Didier Deschamps och AVB är kandidater till managerjobbet.

* * *

2012-05-17:

Läs det senaste från The Independent HÄR.

The Telegraph lyfter fram massvis med tänkbara kandidater i form av; AVB, Deschamps, Klopp men också förbundskaptener som Joachim Löw (Tyskland) och Bert van Marwijk (Holland).

BBC Sport har också publicerat en artikel som går att läsa HÄR.

19:42: Wigans ordförande Dave Whelan har bekräftat att Liverpool har fått tillåtelse att prata med Roberto Martinez. Läs ESPN:s intervju med Whelan HÄR.

19:43: Sky Sports meddelar att Martinez är en av flera potentiella kandidater som Liverpool kommer att prata med.

19:51: Tony Evans på The Times twittrar att han har fått starka indikationer på att Liverpools nya manager inte kommer bli varken AVB eller Rafa Benitez.

19:52: Ian McGarry på BBC twittrar att hittills har två kandidater blivit kontaktade av Liverpool som har bjudit in de till intervjuer. Det handlar om Martinez och Brendan Rodgers.

19:55: GOAL menar att Martinez kommer att flyga till Boston nästa vecka. Där kommer han att träffa Fenway Sports Group. Dessutom hävdar GOAL att AVB är Liverpools backup-alternativ om man av någon anledning inte rekryterar Martinez.

20:56: Rob Harris på The Associated Press rapporterar via twitter att Liverpool har visat intresse för åtminstone fyra managers varav Martinez är en.

23:55: The Guardian uppger att Liverpool redan har kontaktat Martinez, Rodgers och AVB, men att Pep Guardiola och Fabio Capello är klubbens idealiska kandidater. Chanserna att lyckas rekrytera någon av de två sistnämnda är dock små, då Guardiola vill ta ett sabbatsår och Capello är angelägen om att ta över Chelsea. Läs hela The Guardians artikel HÄR.

* * *

* * *

2012-05-18:

11:56: Nu rapporterar The Guardian och många andra medier att Rodgers har nobbat Liverpool. Han fick visserligen aldrig något konkret kontraktsförslag att ta ställning till, men han var en av flera managers som Liverpool visade intresse för och ville intervjua.

11:58: Sky Sports rapporterar att Liverpool planerar att prata med så pass många som 12 managers i sitt letande efter en ny manager.

13:19: Förvisso ingenting om Liverpools nya manager, men GOAL uppger att AS Roma är överens om ett tvåårskontrakt med Vincenzo Montella. Detta innebär naturligtvis att AVB är fortsatt tillgänglig. Roma intervjuade både Montella och AVB, och bedömde Montella som mest lämplig för uppgiften, då han förespråkade billigare nyförvärv samt redan hade starka band med både klubben och Serie A. I Romas intervju med AVB föreslog portugisen dyrare nyförvärv i form av Radamel Falcao och Portos mittfältare Fernando.

21:11: Enligt The Daily Star mfl har Capello klargjort för Chelsea att han mycket gärna vill bli klubbens nya manager. Den tungt meriterade italienaren har nämnts som en outsider till managerjobbet i Liverpool, men han verkar alltså snarare rikta blickarna mot Chelsea.

23:10: The Mirror rapporterar att Liverpool har visat intresse för Benitez, vars CV imponerar FSG. Det är dock oklart hur seriöst intresset är, eftersom klubben har kontaktat så pass många potentiella managers. Benitez skulle också kunna ha reservationer om att jobba med en DoF, då han i slutändan skaffade sig full kontroll över klubben innan han lämnade densamma.

23:14: Enligt Sky Sports är Michael Laudrup en av kandidaterna till managerposten i Liverpool.

23:15: Sky Sports hävdar även att Jürgen Klopp, som tros vara en av 12 managers på Liverpools lista, har klargjort att han inte tänker lämna Borussia Dortmund. Han är alltså inte aktuell som ny LFC-manager.

23:56: The Times, The Independent samt The Guardian skriver att Liverpool planerar att intervjua AVB om managerjobbet. Intervjun förväntas ske nästa vecka. The Guardian &

23:57: The Independent menar dessutom att Rodgers inte har kastats ur mixen helt, då hans nej tack endast gällde intervjuförfrågan och inte en konkret jobbförfrågan.

23:58: The Times rapporterar att FSG inte tros vara intresserade av Benitez, då de inte tror att han skulle passa in i den ledarstruktur som de planerar att införa i klubben.

* * *

* * *

2012-05-19:

23:59: The Daily Mail skriver att Capello inte är intresserad av att ta över Chelsea, men att han däremot är intresserad över jobbet som Liverpoolmanager.

* * *

2012-05-20:

Nu skriver The National att det är oklart om Roberto Di Matteo blir kvar i Chelsea. Liverpool är intresserade, då de gärna vill intervjua Di Matteo, men även fler namn som Martinez och AVB. Aston Villa och Lazio uppges också vara intresserade av Di Matteo.

Dessutom levererar The Dail Express. Läs deras senaste artikel HÄR.

The Telegraph har också publicerat en artikel som behandlar såväl managerposten som DoF-posten, som omvandlas till ”technical director”. Läs artikeln HÄR.

* * *

* * *

2012-05-20:

20:39: The People har publicerat en artikel där de skriver om ett litet ”triangeldrama” där Martinez är inblandad. Aston Villa har blivit erbjuden Martinez managerjobbet där, men han vill prata med Liverpool innan han ger Aston Villa något besked. Han är en av många kandidater som ska höras av FSG, men om båda parterna gillar vad de hör kan en övergång genomföras snabbt. Detta eftersom Wigan inte tänker hindra Martinez om han blir erbjuden LFC-jobbet; de kommer ”bara” kräva £4 miljoner i kompensation, vilket inte skulle utgöra något hinder, samtidigt som Martinez själv sannolikt inte kommer att tacka nej till LFC om han får ett konkret erbjudande.

Nu kör massa tidningar på AVB-spåret och menar att han ligger bäst till… De tillägger dock att AVB inte är helt säker på att han verkligen vill ha jobbet; FSG kommer att behöva övertyga honom och han kommer inte att acceptera en förfrågan under vilka omständigheter som helst.

* * *

* * *

2012-05-21:

Idag blev Frank de Boer den senaste ”upptagna” managern att nobba Liverpool – eller åtminstone klubbens intresse. 42-åringen säger öppet att han blir kvar i Ajax.

Sent på kvällen körde The Independent en story att Capello är intresserad av jobbet som Liverpools manager, men tillägger att han inte har blivit kontaktad av klubben. Det kan dock inte uteslutas att Liverpool kommer att kontakta honom framöver, men i dagsläget verkar både Martinez och AVB ligga bättre till. Läs hela artikeln HÄR.

The Telegraph menar att Capello är ett namn som diskuteras inom LFC. Läs deras artikel HÄR.

The Daily Star rapporterar att Martinez är favorit till jobbet. Precis som flera andra tidningar hävdar de att han är på väg till Boston för samtal med FSG. Läs artikeln HÄR.

* * *

* * *

2012-05-22:

13:35: ESPN menar att Martinez, AVB och Capello redan pratat lite med Liverpool och blivit inbjudna till ytterligare samtal i Boston. En källa hävdar: ”The long list of candidates is now narrowing down to a workable number who are likely to go to Boston, although there is of course a chance that the owners will come over here to see the candidates”. Läs hela ESPN:s artikel HÄR.

13:51: The London Evening Standard skriver att FSG är imponerade av Harry Redknapps jobb i Spurs och överväger att försöka värva den rutinerade managern. Läs hela artikeln HÄR.

13:52: GOAL rapporterar att Martinez ligger närmast till hands att få jobbet som LFC-manager. Läs hela artikeln HÄR.

17:51: Nu rapporterar ESPN:s källor att Liverpool inte är intresserade av varken Capello eller Deschamps. FSG har aldrig övervägt Capello, eftersom man vill anställa en manager som förespråkar en offensiv spelstrategi. Läs hela artikeln HÄR.

20:38: TalkSPORT har snackat om LFC-managerspekulationer med Liverpool Echos James Pearce. Klicka HÄR för att lyssna på vad Pearce hade att säga om saken.

20:49: TalkSPORT har även snackat om Redknapp-ryktet med London Evening Standards Simon Johnson. Klicka HÄR för att lyssna på Johnson.

23:32: The Times skriver att Liverpool har snackat med Martinez. Dessutom hoppas FSG att Rodgers ska ändra sig och vilja föra diskussioner med Liverpool, trots att han tackade nej till detta förra veckan.

23:33: The Guardian rapporterar att Louis van Gaal är ”the leading contender” till att bli Liverpools första ”sport director” – den posten som har ersatts Comollis gamla DoF-post. Van Gaal tros vara angelägen om att flytta till LFC.

23:35: The Guardian skriver också att Liverpool vill signa en ung coach som komplment till Van Gaals erfarenhet och expertis. Martinez och AVB återfinns bland kandidaterna. Vidare uppges Rodgers vara sugen på LFC-jobbet och skulle acceptera ett konkret erbjudande.

23:38: The National hävdar också att Liverpool är ute efter en ung coach som står för offensiv fotboll. Läs deras HÄRartikel.

* * *

* * *

2012-05-24:

Idag rapporterar flertalet tidningar om managerfrågan…

The Liverpool Echo skriver att AVB är ute ur racet och att Martinez ser ut att ligga bäst till, men tillägger att Rodgers fortfarande inte kan uteslutas.

Echo tillägger också att FSG planerar att prata med Louis van Gaal om en eventuell roll i klubben, men menar att det inte stämmer att han redan har blivit erbjuden posten som ”sporting director”. Vidare skriver Echo att van Gaal gärna vill bli ny manager, men det är troligare att FSG vill ha honom i som ”sporting director” och rekrytera en yngre manager.

Angående van Gaal, så skriver La Gazzetta dello Sport att Lazio är intresserade av hans tjänster.

The Guardian och The Independent rapporterar också att Liverpools intresse för AVB har svalnat.

Samtidigt skriver The Daily Star att Aston Villa inväntar om Liverpool rekryterar Martinez. De vill gärna anställa Martinez om han inte får jobbet i Liverpool.

16:44: ESPN skriver på sin twitter: BREAKING NEWS – Dave Whelan tells ESPN ”Roberto Martinez has flown to Miami and is meeting Liverpool right now.”

* * *

* * *

2012-05-25:

Idag fortsatte Whelan att prata. Han sa bland annat att Martinez har blivit erbjuden jobbet som LFC-manager, men detta har LFC förnekat till tidningar.

The Mirror menar att John W Henry blev imponerad av Martinez när de träffades, men att ett slutgiltigt beslut inte är taget. Henry uppges vilja snacka med fler kandidater, inklusive Rodgers och van Gaal, som han förväntas träffa i Storbritannien under nästa vecka, enligt The Mirror.

The Times skriver att Rodgers är Martinez främsta konkurrent om managerjobbet i LFC, men tillägger att Bert van Marwijk och Joachim Löw också finns i mixen.

Notera att van Marwijk och Löf har kontrakt i flera år till med Hollands respektive Tysklands fotbollsförbund.

* * *

* * *

2012-05-26:

Liverpool Echo uppger att LFC inte har erbjudit Martinez jobbet, då FSG är beslutsamma om att prata med ”several other contenders for the job” innan de tar ett slutgiltigt beslut i frågan. Martinez ligger visserligen bra till, men FSG är fortfarande intresserade av både Rodgers och Jürgen Klopp(!). Duon nobbade Liverpools första intresseanmälan, men LFC hoppas att de ska ändra sig nu när endast ett fåtal kandidater återstår, enligt Echo.

* * *

* * *

2012-05-27:

Idag skriver flera tidningar om managerfrågan, men även om andra poster i klubben.

Martinez närmar sig jobbet som LFC-manager sedan han ser ut att ha vunnit en maktkamp mot van Gaal. Martinez träffade som bekant Henry i Miami och kommer att träffa honom igen denna vecka i London. Henry och Werner vill fortfarande intervjua fler kandidater, som exempelvis Rodgers, trots att denne nobbade intervju vid ett tidigare tillfälle. Van Gaal, som öronmärktes till att bli ”sporting director”, har intervjuats av Ian Ayre i Portugal. Van Gaal klargjorde att han vill anställa många personer som han litar på, men Henry vill inte förändra hela ledarstaben (The Times).

AVB kommer inte att bli ny manager i LFC. En källa nära portugisen sa: “Andre doesn’t think he’s got a chance of being offered the Liverpool job any more. That’s what he is saying to friends. He really wanted it – so he’s very disappointed. But he will now look to find another club” (The Daily Star).

Aston Villa siktar fortfarande på att rekrytera Martinez (The Daily Express).

Van Gaal är nära att hamna i Liverpool. Han skulle få en övergripande roll över fotbollsverksamheten i klubben. Van Gaal vill gärna hämta in ”sitt folk” till klubben i form av coachen Andries Jonker, målvaktstränaren Frans Hoek och fysion Ruud van Dyke; trion jobbade med van Gaal i Bayern München (The Mirror).

Liverpool har hört sig för ytterligare en gång till Rodgers, som man vill prata med innan ett slutgiltigt beslut tas. Till skillnad från för vecka vecka sedan tros Rodgers vara beredd att prata med Liverpool nu (The Mirror).

Ayre träffade van Gaal i Portugal tidigare under veckan. Van Gaal vill helst bli huvudtränare eller manager och har haft massvis med sådana erbjudanden, men han inser ändå att ”sporting director” i Liverpool vore en unik möjlighet för honom, trots att det skulle innebära en annan roll än den som han egentligen skulle föredra. Svårigheterna vore om van Gaal skulle kunna underkasta sig Liverpools ledarstruktur och hur bekväm en ung manager – som exempelvis Martinez – vore att arbeta tillsammans med van Gaal. Martinez tilläts bestämma mycket i Wigan, vilket han inte skulle få på samma sätt i Liverpool, samtidigt som van Gaal skulle vilja hämta många coacher och analytiker till LFC – personer som han tror skulle kunna hjälpa Liverpool att implementera klubbens fotbollsfilosofi. Bland dessa personer märks holländarens förra assisterande tränare i Bayern München Andries Jonker och målvaktstränaren Frans Hoek, som har fått mycket credit av Pepe Reina för deras gemensamma tid i Barcelona. Liverpool har dock redan Steve Clarke och Kevin Keen på plats, samtidigt som en ny manager också skulle vilja ta med sig personal som denne anser är tillförlitlig. Samtidigt vill Liverpool införskaffa en ”technical director” – favoriten till den posten tros vara Pep Segura som just nu har en liknande roll i klubbens akademi (The Telegraph).

* * *

* * *

2012-05-28:

Swansea har släppt ett pressmeddelande rörande alla spekulationerna kring Rodgers: We would like to clarify the speculation in the press surrounding our manager Brendan Rodgers.

We would like to confirm that there has been no contact from Liverpool and nothing has changed since our previous statement on the issue.

* * *

* * *

2012-05-29:

Idag twittrar Richard Askam på BBC: ”Have very good info Liverpool closing in on deal with Brendan Rodgers.”

Trots gårdagens pressmeddelande av Swansea fortsätter alltså Rodgers vara ett hett rykte till LFC.

* * *

* * *

2012-05-30

Idag skriver pålitliga BBC Sport att Brendan Rodgers förväntas bli bekräftad som ny Liverpoolmanager inom de närmaste 48 timmarna. Klubbarna uppges diskutera kompensation för Rodgers – och Swansea ser ut att få omkring £4-5 miljoner för den hyllade 39-åringen.

Enligt The Telegraph kan Rodgers offentliggöras inom 24 timmar. Läs hela artikeln HÄR.

The Anfield Wrap hävdar via twitter att Rodgers har skrivit på ett 3-årskontrakt med Liverpool.