______________________

Officiellt bekräftad övergångar:
– Granit Xhaka från Basel till Borussia Mönchengladbach.
– Conor Quigley från St Columb’s College till Liverpools akademi. Läs mer HÄR.

* * *

Trots den nuvarande situationen i Liverpool förbereder Ian Ayre kontraktsförhandlingar med Daniel Agger och Martin Skrtel. Klubben vill förlänga backduons kontrakt (The Independent). Andra tidningar rapporterar dessutom att Liverpool jobbar på ett förlänga med Luis Suarez.

* * *

Liverpool kan komma att återuppliva sitt intresse för Seydou Doumbia när den nya managern installeras. Comolli och Dalglish var angelägna om att hämta 25-åringen till Anfield. Manchester United, Chelsea, Tottenham och Napoli har också visat intresse för ivorianen, som har en utköpsklausul på £26 miljoner i sitt kontrakt med CSKA Moskva. Doumbias representanter hoppas dock att priset kan reduceras – i synnerhet då han gärna vill flytta till en av Europas största ligor, så som exempelvis Premier League. Arsenal har också scoutat Doumbia, men inväntar händelseutvecklingen kring Robin van Persies kontraktsförhandlingar innan de konkretiserar sitt intresse för den målfarliga anfallaren från Elfenbenskusten (The Daily Mail).

Liverpool, Manchester United och PSG är intresserade av Udineses mittfältare Kwadwo Asamoah. Udinese vill ha £12 miljoner för Asamoah (TMW).

Reading undersöker möjligheten att låna Joe Cole och betala delar av hans nuvarande lön. I dagsläget inväntar Cole nyheter från Liverpool, då han vill se vem som blir klubbens nya manager innan han tar ett beslut om sin framtid (The Daily Star).

* * *

Adam Johnson överväger att lämna Manchester City efter att ha blivit petad från EM-truppen. City är villig att lyssna på bud omkring £10 miljoner (The Mirror).

* * *

Manchester City är beredda att köpa loss Fernando Llorente för dennes utköpsklausul på £29 miljoner. De har redan träffat Llorentes bror Chus, som även är hans agent (AS).

Manchester City gör sitt yttersta för att locka till sig Robin van Persie. Juventus, Barcelona, Real Madrid och Manchester United är också intresserade av holländaren, som dock kan komma att stanna i Arsenal. Det enda som är klart att han är ett år kvar på sitt kontrakt och är ovillig att förlänga i dagsläget (The Daily Mail).

Manchester City visar intresse för Zlatan Ibrahimovic och är villiga att betala honom fantastiska £300 000 i veckan (The Daily Mail).

* * *

Kayserispor är den senaste klubben att visa intresse för Momo Diamé, som numera är free agent (The Daily Mail).

Ole Gunnar Solskjaer är aktuell för jobbet som Aston Villas manager (The Daily Mail).

Newcastle försöker värva Nathaniel Clyne. Crystal Palace vill ha £5 miljoner i kompensation, trots att talangen är kontraktslös. Newcastle vill absolut inte betala den summan, utan anser istället att £2 miljoner vore en mer realistisk summa för högerbacken Clyne (The Daily Mail).

Sunderland och Reading visar intresse för Wilfried Zaha (The Daily Mail).

Sunderland är även intresserade av Jordan Rhodes. Klubben har dock fått nobben av Wolves måltjuv Steven Fletcher (The Daily Mail).

* * *

Tre icke-namngivna europeiska klubbar har budat på Andriy Arshavin, som fortfarande ägs av Arsenal (Bobsoccer.ru).

Celtic visar intresse för målvakten Craig Gordon, som numera är free agent (The Scottish Herald).

Villarreals duktiga talangback Mateo Mussacchio är aktuell för AS Roma, enligt argentinarens agent Marcelo Lombilla, som dock påpekar att många europeiska klubbar är intresserade av Musacchio (Tele Radio Stereo).

Barcelona är intresserade av Malagas offensiva mittfältare Isco (El Mundo Deportivo).

Lyons mittfältare Ederson är bara detaljer från en flytt till Lazio (Football Italia).