Många intressanta ytterbackar har gjort entré i Premier League under sommaren.

Här är några av dessa:

Joe Gomez, 18 år, Liverpool – Okej, han kanske inte kommer att spela ytterback om 5 år, men just nu är han ett hett alternativ på båda kanterna. Med tanke på åldern går det inte att vara annat än imponerad av hans fysik, mognad och skicklighet. Eftersom Moreno inte har lyckats fullt i hittills i Liverpool och Enrique har placerats i frysboxen har Gomez fantastiska chanser till speltid redan denna säsong.

Jordan Amavi, 21 år, Aston Villa – En av franska ligans absolut bästa vänsterbackar under fjolårssäsongen. Imponerade omedelbart för Aston Villa, då han var den spelaren som lyckade med flest brytningar och dribblingar i premiären mot Bournemouth. ”He’s dynamic, loves to attack, has a good delivery and will only get better,” kommenterade en lyrisk Tim Sherwood.

Matteo Darmian, 25 år, Manchester United – Inte någon jätteung talang men en spelare som är hur redo som helst för sitt nya uppdrag. Säker både offensivt och defensivt. Gjorde en fin insats i premiären mot Tottenham: ”It’s always difficult, it’s the first time they’ve played at Old Trafford. But I like the performance, especially from Darmian,” sa Louis Van Gaal till BT Sport efter matchen.

Tyrone Mings, 22 år, Bournemouth – Kommer närmast från Ipswich där han gjorde stor succé som ersättare till Aaron Cresswell på vänsterbackspositionen. Med sina 196 centimeter är Mings troligtvis den längsta ytterbacken som jag någonsin har sett, men han är rörlig och skicklig, sin storlek till trots. Precis som Gomez kan Mings mycket väl bli mittback på sikt. Bänkades i preminären, men jag räknar med att han kommer att leverera framöver. Hoppades att Liverpool skulle ta in honom som vb-backup men så blev det alltså inte.

Baba Rahman, 21 år, Chelsea – Okej, han är inte officiellt klar än, men kommer troligtvis bli det under de närmaste dagarna. Ghananen är en finfin vänsterback som mycket väl kan få mycket speltid i Chelsea under säsongen. Kostar £14-20 miljoner beroende på vilka man väljer att tro på. Med andra ord en väldigt dyr ytterback och förväntningarna blir naturligtvis därefter.

Cédric Soares, 23 år, Southampton – Liten men snabb högerback som ersätter Clyne i Saints. Ett fyndköp för £4,7 miljoner. Southampton fortsätter alltså att imponera på transfermarknaden.