Satt och kollade på stora delar av matchen mellan Real Madrid och Valencla. La Liga är verkligen sig lik.

Matchen var jämn. Ställningen var 0-0. Sedan gav domarteamet Real Madrid initiativet i den 65:e matchminuten genom att ge Albelda gult kort – hans andra gult – som naturligtvis innebar utvisning. En linjedomare påstod att Albelda fick bollen på handen, vilket inte gick att se på reprisbilderna…

Självklart var även Albeldas första guld kort oerhört billig. Han tjafsade lite med ärkesvinet Pepe och båda fick gula kort. Nja, det kändes inte helt okej att de två situationerna innebar två gula = utvisning för Albelda. Trist för den ärrade Valencia-veteranen. Och tyvärr förändrade de horribla domsluten matchbilden totalt.

Valencia hade inte mycket att sätta emot efter utvisningen. Inte så konstigt, med tanke på hur skickligt motståndet var. Ronaldo var den offensiva spetskompetensen och Lass Diarra var framgångsrik i sin roll som bollvinnare. Casillas gjorde en kvalificerad räddning vid ställningen 1-0, viktigt. Ärkesvinet (ja, han är verkligen ett ärkesvin) Pepe filmade och förstärkte situationer hur jäkla mycket som helst. Han måste vara en av elitfotbollens absolut mest osportsliga spelare.

Ever Banega gjorde för övrigt ett piggt inhopp i ett otacksamt läge. Han tillförde snabba fötter, initiativförmåga, balans och dribblingar. Kul att se. Nuförtiden är det faktiskt även alltid lika kul att se Joaquin. Trodde han var en föredetting, men han har spelat upp sig den här säsongen. Bättre sent än aldrig.

2 kommentarer
  1. Håller med fullt ut, domarna är pinsamma i La Liga. Horribel utvisning igår, sen kunde äckel-Ronaldo avgöra när han fick lite mer ytor (ganska osynlig under första timmen, som vanligt när RM möter lite bättre lag…).

    Håller även med dig när det gäller Ärkesvinet Pepe, en skam för fotbollen.

  2. Jag måste även hylla Mata i matchen. Vilken otroligt smart spelare, det är sällan som han gör en dålig löpning och han ligger bakom mycket i Valencias anfallspel.

    Visst är Pepe ett svin, jag kan tipsa om följande video så får man ett léende på läpparna rätt fort! http://www.youtube.com/watch?v=ETucOLNoHfE

Kommentarer är stängda.