Januari närmar sig med stormsteg. Nu antyder Damien Comolli att Liverpool möjligtvis kan rekrytera oväntade värvningar i januari, eftersom många klubbar har ekonomiska problem.

“My feeling about it is that in this economic recession there are so many clubs that are in trouble abroad, more than England. These clubs are under enormous pressure to sell. So this January window could be a very different window from what we have seen previously”, säger Comolli till The Telegraph.

“Players that we would never have thought would be available could be. So that’s why we are working away, thinking that if there is the right opportunity we should do it. Strange things could happen.”

Comolli understryker att Liverpool inte kommer att värva spelare bara för sakens skull:  “I think the owners are clear minded enough to step back from that pressure. We are going to do what is right, not just for now, but what is right for the club in the next three or four years.

“Roy [Hodgson] is totally onside with that. Why do it if it’s not right? If it’s right in the summer we’ll do it then.”

* * *

Roy Hodgson bekräftar att Liverpool letar nyförvärv till januari:  “We are very much a work in progress on the scouting front. We are all watching players and coming up with ideas”, säger Hodgson till The Daily Star.

“January tends to be a window where you are trying to put something right, which you didn’t expect to go wrong. Everyone is going to want to add one or two new faces and change one or two things around.

“Fans like to have someone new to latch on to. But you have to be very circumspect because if you are not careful you bring in people who won’t serve a purpose. Bringing in someone who doesn’t do that is worse than bringing in no one.”

* * *

Damien Comolli siktar på att värva många fransktalande spelare till Liverpool. Tillsammans med Roy Hodgson har gjort en önskelista över spelare som man vill rekrytera antingen i januari eller i sommarens transferfönster. NESV har bett Comolli att rikta in sig på spelare i dryga 20-årsåldern, och spelarna på önskelistan skulle inte bli billiga, och blir således ett rejält test för NESV, samtidigt som spelare kan säljas också – de som pekas ut är Glen Johnson, Ryan Babel och Fabio Aurelio. Hur som helst, spelarna på önskelistan är Eden Hazard (£20m), Neven Subotic (£15m), Yann M’Vila, Dimitri Payet, Loic Remy samt Adil Rami (The People).

Liverpool planerar att göra stora förändringar i spelartruppen. Det är oklart om Johnson, Aurelio, Daniel Agger,  Babel och Jovanovic kommer att överleva utrensningen, likaså Lucas Leiva, som är nära Santos för £8 miljoner. Comolli spanar in transfer targets, och han riktar in sig på Hazard, M’Vila, Rami, Remy och Payet (The Daily Star).

Kommentar: Många bra spelare som nämns, och man kan väl anta att stora förändringar kommer att ske, om inte i januari, så åtminstone kommande sommar. Men med tanke på att Liverpool har uttalat en satsning som i första hand handlar om att värva unga brittiska spelare känns det märkligt att tidningarna inte nämner en enda sådan.

Mina tankar, mycket kortfattat, om spelarna;
Hazard – köp, köp, köp!
Rami – personlig favorit, gillar honom.
Subotic – tveksam, har sett honom ca 10 ggr och han har aldrig levt upp till hypen.
Remy – njae, ingen som jag skulle satsa på.
M’Vila – fruktansvärt stor talang, ja tack.
Payet – kan vara en one hit wonder, jag är tveksam, men Comolli måste ju ha extremt bra koll på honom sedan tiden i St Etienne.

* * *

Övriga Liverpool-relaterade rykten:

Liverpool och Milan Jovanovic ska ta ett samtal för att reda ut om serben blir kvar i januari. Båda parterna kan tänka sig ett klubbyte (The People).

West Ham vill gärna värva Wayne Bridge, men vänsterbacken vill inte återvända till London. Det går envisa rykten om att Roy Hodgson vill hämta Bridge till Liverpool, men det troligaste scenariot är dock att han flyttar utomlands (The Mirror).

Det kommer inte bli lätt för Bolton att behålla succémanagern Owen Coyle, som är intressant för de engelska storklubbarna. Bland annat ryktas han vara ett alternativ för Liverpool om man sparkar Hodgson (The Mirror).

* * *

Övriga rykten:

Owen Hargreaves kontrakt med Manchester United går ut efter säsongen. Klubben avser INTE att förlänga med den extremt skadedrabbade mittfältaren, som sammanlagt (övergångssumma+lön) har kostat United £34,5 miljoner när hans kontrakt gått ut (The Mirror).

Spurs vill ha £8 miljoner för David Bentley. Sunderland, Aston Villa, Fulham och Birmingham är intresserade av högermittfältaren (The People).

Arsenal är intresserade av Osasunas vänsterback Nacho Monreal (The People).

Celtic vill låna Stephen Ireland, som har floppat i Aston Villa (The People).

8 kommentarer
 1. Riktigt riktigt bra skrivet och stor cred till dig pelle som man kan se lagt ner en hel del tid på detta inlägg!

  Det jag undrar är, hur kommer det sig att Rami är en personlig favorit hos dig? Vad har han som vi inte har i vår backlinje just nu? Längden och styrkan? En konkurrent till Kyrgiakos?

  Sen så skulle jag gärna ha mer info om M´vila. Jag har aldrig sett honom spela själv, men jag har hört att han är en riktigt stor talang.

  Skulle förövrigt sett Lille-Lorient igår, men tyvärr så blev matchen inställd pga snökaos. Matchen blev istället spelad idag och jag kunde inte tro mina ögon när jag såg att matchen slutat 6-3 till Lille, som i och med det gick upp i en tillfällig serieledning. Det blir kul att se highlights ifrån den matchen!

  Sen så får man inte missa Real Sociedad v Athletic Bilbao ikväll! Griezmann mot Llorente.

  • Haha, jag tänkte precis samma sak när jag såg resultatet i Lille-Lorient. Hazard lär ha haft stor lekstuga och 2 mål av Gameiro är inte så tokigt det heller. Ska bli intressant att se highlights från den. Det känns som att det är rena partyt varje gång Lille spelar. Vet inte riktigt hur deras ekonomiska situation ser ut, men vet att de ska ha en ny arena klar till nästa säsong och att de antagligen kommer att få stora bud på flera av sina spelare i de kommande fönstren.

   Jag tycker att Rami är en spelskickligare variant av Sol Campbell, som han var när han var som bäst, alltså. Stor, stark, bra på skallen, bra med bollen… Dessutom inte lika ovårdad i sitt spel som jag tycker att t.ex Shawcross är. Vi får väl se hur länge Kyrgiakos blir kvar i LFC, hans kontrakt går ut efter säsongen. Men jag tror att Agger är närmast att ryka.

   M’Vila är en defensiv mittfältare av hög klass. Bra teknik och fysik, spelar ganska enkelt, slår i princip aldrig bort bollen… Och även han är vårdad, disciplinerad i närkampsspelet. Dessutom en ledartyp.

 2. Det vore väldigt schysst om du kunde posta en highlights-länk ifrån den matchen här i kommentarfältet! För jag har inte lyckats hitta några highlights än.

  När alla ordinarie spelare spelar i Lille så är det alltid kul att se. Jag kollade på Sporting-Lille och det var en riktigt sömnig tillställning, men då så ställde de över en hel del ordinarie spelare också! Hazard spelade dock, men han verkade lite trött och blev utbytt i 75:e minuten tror jag det var. Försöker hursomhelst att titta på Lille så ofta jag kan nu för att få en bra uppfattning om Rami och de andra.

  Jag har också tänkt på Lille´s ekonomiska situation, men jag har fortfarande svårt att tänka mig att de skulle sälja Hazard i januarifönstret. De ligger ju ändå i serieledning och har en bra chans att få en riktigt bra placering. Om Lille haft ekonomiska problem så hade man säkert hört det redan, det verkar ju som att de har bra koll och inte ha slösat stora pengar på sina spelare.

 3. Tack för det! Hazard var inte tongivande i varken assist eller målväg verkade det som. Men det behöver ju inte betyda att han gjorde en dålig match.
  Lite roligt att Sow gör ett hat trick i den här matchen. Nu ligger han i skytteliga-topp och jag tycker att han egentligen är en ganska medelmåttig spelare.
  Imponerande förstamål av Gameiro, sjukt sjukt snabb! Man såg att Rami gjorde en maxlöpning för att hänga med, men han orkade helt enkelt inte med det sjuka tempot.

 4. Tjena!
  Jag undrar bara om du vet något om ryktet Kranjcar- Liverpool? Något jag verkligen tror skulle bli bra!

  Tack för en GRYM blogg!

  • Hej, tack. Jag vet att det ryktas lite om ett byte Kranjcar vs Babel, men jag har ingen närmare information om det stämmer eller ej.

Kommentarer är stängda.