En av transfermarknadens hetaste spelare ryktas till Liverpool.

Boubakary Soumaré har gjort braksuccé sedan han flyttade från PSG till Lille under sommaren 2017. Den numera 20-årige mittfältaren har blivit är ett hett villebråd bland Europas storklubbar.

Enligt L’Equipe är Tottenham, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Real Madrid, Valencia, Wolves och Newcastle intresserade av Soumaré. Tidningen menar att konkreta bud finns från Spurs, Wolves och Newcastle. Spurs hoppas ha ett övertag genom att José Mourinhos assisterande tränare Joao Sacramento nyligen hämtades från Lille och därmed är bekant med den unga mittfältaren.

Idag uppger Le10 Sport att Liverpool har gjort ett ”anmärkningsvärt inträde” i dragkampen om Soumaré. De hävdar att Liverpool är seriöst intresserade och överväger att konkretisera sitt intresse, men att det är oklart om de är intresserade av att signa honom redan den här månaden eller kommande sommar.

När Soumaré intervjuas är han tydlig med att han vill spela klart säsongen i Lille. RMC Sports Mohamed Bouhafsi menar dock att Lille är väldigt öppna inför att sälja spelaren, eftersom hans kontrakt går ut 2022 och de är rädda för att kontraktssituationen ska göra att han tappar i värde.

Förra sommaren ska Wolves ha budat €40m för Soumaré, men de nuvarande buden ska ligga på omkring €50m. Mycket tyder på att beslutet kring en försäljning till stor del kommer att ligga i mittfältarens egna händer, eftersom Lille verkar vara relativt villiga säljare.

Soumaré är en fysisk stark, dynamisk mittfältare som kan spela antingen defensiv mittfältare eller ’box-to-box’.