Den på förhand tuffa matchen blev precis så tuff som man kunde föreställa sig. Liverpool visade dock återigen att dom är bäst när det gäller och inkasserade tre blytunga poäng.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain(70), Mane(33), Salah(85), Firmino

Liverpools bänk: Adrian, Fabinho(70), Minamino(33), Origi(85), Matip, Jones, Williams

Wolves startelva: Patricio, Dendonker, Coady, Saiss, Doherty, Moutinho(87), Neves, Otto, Neto(77), Traoré, Jimenez

Wolves bänk: Boly, Gibbs-White(87), Jota(77), Ruddy, Giles, Kilman , Ashley-Seal

* * *

Matchfakta:

Wolverhampton – Liverpool 1-2 (0-1, 1-1)

0-1: Henderson 8′

1-1: Jimenez 51′

1-2: Firmino 84′

Skott på mål: 3 – 6
Totalt antal skott: 10 – 13
Skott utanför: 5 – 1
Bollinnehav: 46,7% – 53,3%
Passningsprocent: 82,1% – 83,8%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 67,7% – 63,1%
Vunna luftdueller: 57,1% – 42,9%
Offsides: 2 – 0
Hörnor: 2 – 4
Gula kort: 0 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Fick inte hålla nollan för första gången på länge. Var trots det framträdande i matchen med några högklassiga räddningar som höll kvar laget i matchen. Matchavgörande insats.

Alexander-Arnold – Inledde med en fint slagen hörna mot Hendersons panna (axel) och försökte vara kylig med bollen på sin kant. Hade lite svårigheter att hålla reda på Neto försvarsmässigt och var sånär påväg att bli syndabock mot slutet när Jota brände en jättechans.

Gomez – Oerhört följsam och brytningssäker. Täckte upp bra för Trent när denne blev bortfintad och hade läget allmänt under kontroll.

Van Dijk – En levande vägg i första halvlek som Wolves inte kunde ta sig förbi. Efter paus såg han faktiskt lite mer oroad ut än normalt och fick verkligen slita för att ligga steget före Traore i tanke och löpning.

Robertson – Fick även han kämpa med den hypersnabbe Traore i djupled och tog ett taktiskt gult kort på samme spelare. Positionsspelet var inte klockrent av skotten och det kunde kostat poäng i den här matchen.

Henderson – Poängstark match. Började med att göra första målet själv innan han assisterade till Firmino. Lyckades dessutom komma ut med bollen ur så många tighta situationer. En av matchens förgrundsfigurer.

Wijnaldum – Såg lite trött ut och höll tillbaka med sina presslöpningar en del i andra. Fick dock ny energi efter ledningsmålet och såg ut som han blivit skjuten ur en kanon efter det. Gedigen arbetsinsats med stort fokus på defensiven framförallt.

Oxlade-Chamberlain(70) – Började återigen lovande och hittade fram med en del småfinurliga passningar. Efter Manes skada fick han dock se sig i en ny roll som han hade svårt att hitta rätt i. Utbytt återigen.

Mane(33) – Klev av tidigt med någon lättare muskelskada. Gick av planen för egen maskin men är nog borta från spel ett tag framöver.

Salah(85) – Oerhört självisk framför mål. Kunde med enkelhet släppt vidare både till Minamino och Oxlade-Chamberlain, men valde istället att gå för det själv. Var dock högst inblandad i ledningsmålet när han höll Wolves-försvaret sysselsatta, och gav Firmino lite fri yta att raka in vinstmålet.

Firmino – Skördade en del frukt med sitt presspel och vann en del bollar högt upp. Brände ett par lägen i matchen innan han satte det avgörande målet hur kyligt som helst.

Inhoppare:

Minamino(33) – Började som vänsterytter och hade ett par fina touch direkt efter inhoppet. Bytte position i paus till högermittfältare men kunde inte riktigt hitta rätt.

Fabinho(70) – Bidrog med lite fysisk närvaro på mittfältet för att bryta Wolves momentum. Något rostig kvalité i passningar och tajmingen satt inte klockrent i brytningarna heller alltid.

Origi(85) – Trodde han skulle in för att fixa segern med ett mål, men fick istället fokusera på försvarsspel. Säkrade ytterligare en segerbonus.

* * *

Övriga kommentarer om matchen: