Liverpool och Fulham är intresserade av Cardiffs anfallare Jay Bothroyd. 28-åringen blir free agent efter säsongen och skulle förmodligen inte bli särskilt dyr i januari (The People).

Kommentar: Bothroyd är en stor targetman, som faktiskt enligt somliga som följer the Championship, inklusive Cardiffs manager Dave Jones, borde vara aktuell som targetman i Fabio Capellos engelska landslag. Han är en rollspelare i stil med Kevin Davies. Liverpool måste självklart få in riktigt vass anfallare – det är inte Bothroyd – men han skulle möjligtvis kunna vara intressant som kompletterande rollspelare.

* * *

Liverpool och Juventus är några av de klubbar som visar intresse för Urby Emanuelson. 24-åringens kontrakt med Ajax går ut efter säsongen, men enligt hans agent Brian Berkleef kommer Emanuelsson inte att lämna i januari månad (De Telegraaf).

Kommentar: Har aldrig gillat honom. Saknar spets som vänstermittfältare och saknar helt defensiva egenskaper som vänsterback. Inte Liverpool-klass.

* * *

Boltons mittback Gary Cahill gör ingen hemlighet av att han vill flytta till en större klubb:  “I am an ambitious lad who wants to play at the top of my game. Who knows what the future holds? At this minute I am concentrating on playing well for Bolton but hopefully, I will play for a top club one day.”

Liverpool, Tottenham och Spurs följer Cahill, som värderas till omkring £10 miljoner (The Daily Star).

Kommentar: En väldigt skicklig spelare som jag gärna skulle se i Liverpool, men andra mittbackar som Ryan Shawcross, Phil Jones och Douglas (Twente) har gått framåt mycket senaste året, så jag är inte längre lika angelägen om att LFC bör värva just Cahill.

* * *

Liverpool och Spurs är intresserade av Stuttgarts ryska bjässe Pavel Pogrebnyak. Anfallaren skulle kosta omkring £12 miljoner (Skysports.com).

Kommentar: En stor och stark anfallare med bra målsinne, men tveksamt om han klarar av PL-tempot, då han är ganska seg.

* * *

Liverpool är beredda att dumpa Christian Poulsen bara några månader efter att han skrev på för klubben. Damien Comolli tror inte att Poulsen har en framtid i Liverpool och vill införskaffa en yngre ersättare med större potential. Roy Hodgson tros backa upp en försäljning av Poulsen, men bara om en bättre ersättare kan köpas, eftersom han är något orolig över att den nuvarande truppen är så liten. Vid en försäljning förväntas Liverpool få tillbaka majoriteten av de £4,5 miljonerna som Poulsen kostade i somras (GOAL.com).

Kommentar: Poulsen hade naturligtvis inte köpts om Liverpool hade haft en vettig transferbudget i somras. Dansken har dock floppat; nu har han ju till och med blivit utkonkurrerad av Jay Spearing. Kanske lika bra att sälja?

8 kommentarer
 1. Ryan Shawcross eller gary cahill hade varit perfekta ersättare till Carra / skrtel

 2. Ja en mittback som är bra på huvudet samt även är helt
  ok med fötterna.

  Som vi såg igår så rensar Carra och Skertl bort bollen så långt de kan direkt
  när de har den och då får vi tryck på oss hela tiden!

 3. drömvärvning: Andy Carroll, precis vad liverpool behöver med ålder, spelstil och så är han även engelsman!

 4. Kan bara instämma i alla kommentarer som du tagit upp om varje spelare!
  Det är nog inte omöjligt att Poulsen lämnar, och jag tror inte heller att Hodgson skulle slåss för att få behålla honom heller för den delen. Jag tror att det är win/win för båda parter om Poulsen lämnar, vi får in en ung talang och Poulsen får regelbunden speltid i något mittenlag/topplag i Europa.

  Angående Andy Carroll så tror jag inte att han kommer att spotta alla Newcastle-fans rakt upp i ansiktet och lämna för Man Utd/Liverpool/Chelsea/Arsenal i januari eller i sommar. I Newcastle så är han en starter och det är där som han har chans att utvecklas och bygga upp sitt varumärke.
  Det ska nog mycket till för att han ska lämna Magies, han är ju nye Shearer i deras ögon och det går ju inte bli mycket större än så, för tillfället.

  Jag måste även be om ursäkt för att jag glömde att skriva rapporten om Pastore, pelle. Det har varit en hel del resande den sista tiden som tagit upp min tid. Men jag hade tänkt att kolla på lite fler Palermo-matcher i år och då kan jag skriva lite efter de matcherna istället.

  Jag laddar istället för att se matchen mellan Sevilla-Valencia ikväll, en oerhört spännande match, och vem vet, kanske Pablo får spela och gör en bra match! 😉

  • Jag tror inte heller att Carroll kommer att lämna Newcastle de närmaste åren. Det är lugnt, jag ska nog se Pastore själv snart om jag orkar pina igenom mig en Serie A-match. Jepp, blir en bra match ikväll, jag kan tyvärr bara se andra halvlek men hoppas få se Pablo då.

 5. Enligt Aftonbladet kan Niko Kranjcar vara på väg till Liverpool eftersom han nöter bänk i Tottenham.
  Jag tycker det skulle vara ett väldigt bra nyförvärv som både kan spela centralt och på kanten i det offensiva mittfältet.
  Vad tycker ni??

  • Kingpin, Om du vill ha färska rykten ska du läsa här istället för på Aftonbladet, Kranjcar är redan old news. Men jag vill inte se honom i LFC, ser hellre någon snabbare och kanske även yngre kille.

   Nino, Okej, jag får sikta på det. Brukar sällan palla Serie A-matcherna. Såg faktiskt lite Palermo förra veckan, men han knappt sätta mig innan en sinnessjukt dålig filmning gjorde att jag blev less. Dessutom tenderar ju Liverpools värvningar från den ligan att floppa, så motivationen att scouta just där är inte på topp. Kollar hellre på t.ex Ligue 1.

 6. Det är Sicilien-derby på g mellan Palermo-Catania. Den matchen brukar man inte somna till! Sen så är Palermo ett sjukt opålitligt lag, så det brukar alltid hända någonting när dom spelar jämfört med topplagen.
  Pastore verkar ha utvecklats en hel del sen förra säsongen också. Han var briljant i deras senaste match hörde jag. Jag såg matchen i slutminuterna och då var Pastore trött och blev utbytt tyvärr. Men i första halvlek så styrde och ställde han hur han ville. Det jag ska kika lite extra på i derbyt är hur Pastore klarar av fysiken i matchen. Det är inte tufft som ett Sunderland-Newcastle derby, men tufft med italienska mått sett.

Kommentarer är stängda.