Kommer Liverpool att fortsätta rada upp segrar eller blir Chelsea för svåra?

Jag är optimistisk och tror på en 2-1-seger.

Uppdateringar kommer i halvtid och efter matchen!

* * *

Halvtidsrapport:

Fantastisk insats hittills av Liverpool. Man har haft massvis med löpvilja & energi, och dessutom varit effektiva. Denna effektivitet stavas Fernando Torres.

Martin Kelly, som överraskande tog en startplats till höger i backlinjen, har också gjort det bra hittills.

Mittfältsmatchen vann Liverpool stort i första halvlek. Raul Meireles och Dirk Kuyt hjälpte till mycket, vilket gjorde att Chelseas innermittfältare överbelastades, som till exempel när Meireles snodde bollen och spelade fram Torres till 2-0-målet.

Nu ser jag fram emot andra halvlek, men detta är naturligtvis långt ifrån klart. Liverpools mittbackar (framförallt Skrtel) känns inte bergsäkra och Chelsea kommer säkerligen att rycka upp sig i andra halvlek.

* * *

Andra halvlek var inte lika bra från Liverpools sida. Man backade hem och lyckades – tack vare både tur och defensiv skicklighet samt bra målvaktsspel av Pepe Reina – nolla Chelsea, vilket innebär att Liverpool kunde ta hem matchen med 2-0.

Roy Hodgson valde att byta in tre ungtuppar (Jonjo Shelvey, David N’Gog och Jay Spearing) i slutet av matchen. Något överraskande att Shelvey och Spearing kom in – det är en indikation på att de har stigit i hierarkin.

* * *

Så här i efterhand kan man lugnt konstatera att Chelsea inte håller samma klass på innermittfältet när Lampard och Essien är borta, men det är ju inte särskilt märkligt, med tanke på hur pass skickliga de två spelarna är.

För att gå in på spelarkritik, var naturligtvis Pepe Reina mycket bra mellan stolparna. Tycker även att Kelly spelade gediget såväl offensivt som defensivt, och hade bra koll på Malouda. På andra kanten var Konchesky stabil. Carragher och Skrtel spelade ett klassiskt, kompromisslöst mittbacksspel, som oftast var bra, men framförallt Skrtel var illa ute vid några tillfällen.

Både Leiva och Meireles gjorde nog sina matcher för Liverpool. Kuyt var tillbaka med besked; bra grovjobb och fin framspelning till 1-0-målet. Gerrard styrde och ställde, ja, stundtals dominerade han. Maxi slet på bra och verkar äntligen ha hittat PL-rytmen. Torres såg äntligen taggad ut och visade hur bra han kan vara. 2-0-målet var världsklass.

Nu ser faktiskt tabelläget ganska spännande ut. Fjärdeplatsen är inom räckhåll, och NESV:s köp av klubben gör att det blåser medvind…

9 kommentarer
 1. Väldigt intressant att Maxi har kommit igång och gjort det väldigt bra!

 2. Vinst! Blev fan tårögd när fansen började sjunga YNWA i slutet

 3. Så skönt att Lucas presterar. Det kanske kan få alla ”Lucas-negativister” att sluta gnälla och börja stötta.

 4. En helt sjuk insats. Första halvlek har jag inte sett sen vi slog Real Madrid med 4-1. Jag är sjukt stolt över grabbarna idag. Torres 2 mål är sjukt viktiga för hans självförtroende och vilken match på mittfältet av Lucas, Gerrard, Meireles och Maxi!
  Lucas har gynnats väldigt mycket av att inte vara lagets hackkyckling längre, och det ska han tacka Poulsen för!
  Skämt åsido, NJUT idag allihop!

 5. Otroligt skönt att vinna mot Chelsea. I stort sett alla spelare var väldigt bra, men Lucas var helt otrolig, Mascherano saknades inte överhuvudtaget.

 6. Såg matchen på tv och var oerhört imponerad av hur kompakt laget spelade. Vi jobbade som en maskin. Bästa insatsen för säsongen helt klart.

  Måste be om ursäkt till Lucas för alla gånger jag suttit och skrikit åt honom och för alla gånger jag skrivit dumma saker om honom på nätet. Han var fantastiskt bra!! Nu börjar jag se vad Benitez såg i honom.

  Kul att se att Martin Kelly var både bra defensivt och offensivt. Visst kom han fel ibland men han gjorde en väldigt stabil premier league debut!

  Raul Meireles var enligt mig matchens bästa spelare. Han var oerhört kreativ framåt och jobbade stenhårt defensivt.

  Sen måste jag stämma in i hyllningarna till Torres.
  Jag har suttit och hoppats på att han ska säljas för han har verkligen inte presterat någonting. Han har varit så dålig stundtals att det hade varit bättre att ha en begravd get på topp. Men idag var han precis så bra som han var förr. Han löpte mer än han löpt senaste året och han var klinisk i avsluten.
  Grymt kul att se att han är tillbaka!!!

 7. Lucas var faktiskt bäst på banan idag, riktigt kul, även Meireles skötte sig bra. Sen visar Torres lite av sitt gamla jag, även om jag fortfarande tycker han ser väldigt kantig ut med bollen ofta.

  YNWA!

 8. Nästa match är mot Wigan borta på onsdag. Nästa vinst innebär nog en 6 eller med lite tur en 5 plats i tabellen. Så som Liverpool har klättrat har jag förespått från 18 till 12 och från 12 trodde jag på en 8 plats men nöjer mig med 9 plats en sålänge

Kommentarer är stängda.