Liverpool är detaljer från att göra en storvärvning!

Luis Diaz har etablerat sig som Portos och Colombias nyckelspelare nummer #1 under det senaste året. Nu ser 25-åringen ut att ta nästa steg i karriären genom att flytta till Liverpool.

Enligt massvis med pålitliga källor ligger en övergång nära till hands. Summan blir initialt £37,5m men kan stiga med ytterligare £12,5 i prestationsbaserade tilägg.

Liverpool har skickat en delegation som ska läkarundersöka Diaz i Sydamerika i helgen. Därefter förväntas colombianen skriva på ett flerårskontrakt med klubben.

Athletic rapporterar att Julian Ward, som ska efterträda Michael Edwards efter säsongen, är den som leder Liverpools förhandlingar kring Diaz. Egentligen hade Liverpool för avsikt att signa Diaz i sommar, men i och med att Tottenham har accelererat sitt intresse den senaste veckan blev LFC tvungna att agera ett transferfönster tidigare än planerat.

* * *

Inför januaris transferfönster intog Diaz en hedrande tredjeplats på Totaal Liverpools lista över potentiella värvningar.

3. Luis Díaz, 24 år, Porto
Kommentar: Den snabba och målfarliga colombianen gjorde ett urstarkt Copa America för ett halvår sedan, då blev han bästa målskytt i hela turneringen tillsammans med en viss Leo Messi. Den här säsongen har han ridit vidare på framgångsvågen i Porto och levererat 12+4 på 15 ligamatcher. Covid-19 har gjort att Porto fullständigt blöder ekonomiskt och att de blev utslagna ur Champions League redan i gruppspelet gör naturligtvis inte saken bättre. Diaz storspel har väckt intresse hos många, däribland Liverpool, och det är bara en tidsfråga innan han flyttar vidare. Diaz skulle vässa konkurrensen rejält i LFC och är som bäst på vänsterkanten; han skulle onekligen bredda lagets spets på ett väldigt spännande sätt. I det långa loppet behöver nog LFC fler klasspelare för att kunna få på Manchester City, och Diaz vore just en sådan.

Hela listan hittar ni HÄR.

* * *

Flera LFC-spelare kan lämna innan fönstret stänger, enligt Athletic.

Nat Phillips är till salu för £15m, men hittills är högsta budet £7m från Watford. Newcastle fick också nobben i sitt försök att låna mittbacken. Det är oklart om något av lagen kommer återkomma med nya förslag.

Leeds United och Monaco visar intresse för Taki Minamino. Liverpool kräver £20m.

Flera klubbar, inklusive Newcastle och Atalanta, är intresserade av Divock Origi. För tillfället är anfallaren skadad men han är nära comeback. Origis kontrakt går ut i sommar, men en förlängning triggas automatiskt om han kommer upp i ett visst antal matcher, medierna har dock inte lyckats luska ut hur många matcher det rör sig om.

Gissningsvis kommer antingen Minamino eller Origi att lämnar om Diaz skriver på för Liverpool.

5 kommentarer
  1. Jag hade hoppats på Karim A men blir säkert bra det här då klopp brukar veta vad han vill ha och få det att fungera.

    • Karim A är ju nära Dortmund, men tills han har skrivit på för någon annan, så lever fortfarande hoppet… 🙂

  2. Någon som har koll på reglerna kring Champions League? Kan ha vara med oss nu trots att han representerat Porto i turneringen?

    • Har för mig de ändrat reglerna så spelare kan vara med från andra CL klubbar. Förut kunde de värva spelare från tex EL som fick spela i CL men inte vice versa.

    • Det stämmer, Diaz är inte ”cup tied” i CL. Varje lag får regga 3 nya spelare varje januari.

Kommentarer är stängda.