Liverpool är på väg att värva TVÅ mittbackar på självaste deadline day!

Många LFC-fans runt om i världen har varit förtvivlade av Liverpools uteblivna januarivärvande, men nu ser man ut att vidta åtgärdet på januarisfönstrets allra sista dag.

Ben Davies är ytterst nära att skriva på, men Michael Edwards är inte färdig där – även Ozan Kabak är på väg till Merseyside.

Sky Deutschland och Bild rapporterar att Liverpool och Schalke är överens om övergångsvillkoren för Kabak. Det handlar om ett lån med obligatorisk köpoption som ska triggas i sommar. Enligt Bild kommer Liverpool att få betala sammanlagt €30m för lånet och köpet.

Det finns dock en hake: Schalke måste signa en ersättare innan de godkänner affären. De jobbar hårt på att göra klart med Arsenals oönskade tyska mittback Shkodran Mustafi.

5 kommentarer
 1. Kollade precis på tabellen. Schalke ligger tvärsist med 49 insläppta mål på 19 matcher. Vad ska man göra av den informationen när man inte sett en enda Schalkematch? Ingen aning, men det är inga starka papper direkt.

  • Vad jag förstått så passar Ozan bra in i vårt system när det kommer till Money Ball strategin, alltså all data som finns tillgängligt om honom. Därför vi varit där och nosat redan tidigt i höstas. Men sen kom det massa incidenter som fick Liverpool att backa (Spottade på en spelare, oseriös etc.), men tiderna ändras med 3 backar på skadelistan och halva vårt mittfält får spela mittbackar istället för mittfältare.

   Sen om han levererar är ju en annan grej, givet är ju att han inte kommer behöva försvara sig lika mycket i Liverpool som i Schalke. Sen kanske han är mer trygg i att spela i ett bollförande lag. Intressanta värvningar både han och Davies från Preston. Är mer positivt överraskad för dessa värvningar än vad jag trodde, hade nästan ställt in mig på Mustafi och greken.

 2. Blev väldigt taggad när ryktena om Caleta Car kom upp, känns lite av en besvikelse att det verkar bli Kabak ist..

 3. I ett scenario där alla mittbackar är friska i sommar – vem tror ni ryker?

  Kanske Matip eller Kabak? Gomez kanske blir en vanligare back-up på högerbacken?

  Är nyförvärven hyfsade har vi en rejäl bredd i truppen nu.

  • Tror hellre Klopp tar in en ny högerback än spelar Gomez där, han är för dålig offensivt. Matip får nog svårt att stanna, Kabak är 50/50.

Kommentarer är stängda.