Senaste nytt

Sir King Kenny och Fekirs medical

Det står nu klart att Kenny Dalglish blir adlad, och härmed ska kallas för Sir (King) Kenny Dalglish.

Skotten har varit och är en stor del av Liverpools historia. Många på Merseyside har under flera år talat om att drottningen borde adla King Kenny efter sina insatser kopplat till Hillsborough-katastrofen. Det är däremot inte något som nämns i anledningen bakom beslutet. Snarare är det hans ”remarkable contribution to football” som lagt grunden till beslutet, vilket han ju onekligen gjort. Huvudpersonen själv kommenterade offentliggörandet med tacksamhet.

“Obviously it was for others with more education and knowledge than myself to decide whether or not I deserved a knighthood, and it goes without saying that I am hugely grateful to them for the decision that they have made,” sa en ödmjuk Dalglish till Liverpool officiella hemsida.

“All I can say from my own point of view is that I am definitely no more deserving of an accolade like this than Jock Stein, Bill Shankly and Bob Paisley were.

“I am just fortunate enough to be in the right place at the right time and I would like to dedicate this honour to them because without the standards that they set at Glasgow Celtic and Liverpool, individuals like myself would not have been able to thrive as much as we did.”

* * *

In other news så har Fekir-sagan fått ännu en ny vändning inatt. Chris Bascombe på Telegraph och flera andra engelska medier skriver att affären är pausad tillsvidare. Detta eftersom Liverpool har börjat tveka efter den franske landslagsmannens läkarundersökning inte visat helt tillfredställande resultat.

Värvningen av Fekir skulle blivit offentliggjord under fredagen, en transfersumma var överenskommen mellan klubbarna tillsammans med de personliga villkoren för spelaren. Ett 5-årskontrakt låg redo och Fekir hade till och med utfört en intervju med LFC TV innan man drog i handbromsen.

Liverpools medicinska team har varit på plats i Frankrike och skulle bara gå igenom det som troddes vara de slutgiltiga formaliteteterna. Men undersökningarna har orsakat tillräckligt mycket oro för att inte offentliggöra spelaren som planerat under fredagen.

Klubben har själva inte avslöjat anledningen bakom deras oro. Däremot har Fekir en historia med sitt högra knä som skadades svårt när han spelade i landslagsdressen för tre år sen. Bascombe betonar dock att det inte finns några uppgifter på om det är dessa tidigare skadeproblem som är anledningen bakom Liverpools oro.

Det är nu upp till Jürgen Klopp att bestämma om affären ska gå igenom enligt plan, eller om man ska gå vidare mot andra alternativ för att hitta en ny nummer 10. Fortsättning följer…

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Kommentarer

 1. Faint

  Echo skrev ju dock att dom va extra noggranna med att undersöka knät och gjorde det två gånger. Det blev grönt ljus båda gångerna.

  Fransk media hävdar att det har men finans rapporter att göra. Att den är fördröjd för att få in siffrorna i 2018-19 rapporten.

  1. Toyen

   Det är ingen idé att spekulera i vad, varför eller hur det inte blivit en klar affär.

   Precis som jag skrev i den andra tråden så är det ingen idé att ta ut någonting i förskott.

   Det enda vi vet med säkerhet är att Fekir inte är röd, det är 100% säkert.

 2. Kristian

  Hmm, inte första gången det blir såhär. Väldigt trist om det ska falla på ett knä på en så talangfull gubbe, men samtidigt så vill man inte köpa en gubbe som sen sitter större delen av tiden i sjukstugan. Dock så köpte vi ju VVD som precis kom tillbaka efter en allvarlig knäskada, men det är kanske skillnad på dessa.

  Vem blir nästa target på denna position, Lanzini sprack ju med sitt korsband.

  Grattis Sir Daeglish!

Laddar...