_________________

Ni har säkert sett det lite överallt, tyska Bild rapporterar att Gylfi Sigurdsson är klar för Tottenham, summan Spurs sägs betala Hoffenheim är 10 miljoner euro. Samtidigt tyder det mesta på att Luka Modric inte spelar i någon vit tröja nästa säsong, åtminstone inte i England.

* * *

Samtidigt säger pålitlige Ben Smith på BBC (som under en längre tid rapporterat att Liverpool antagligen gjort klart med Sigurdsson) det här på mikrobloggen twitter: @BenSmithBBC I’m trying to find out. At 1pm my contact in Germany told me a deal was done. He backed off that later but …I have a feeling his initial information was right but that it may now be Spurs who have come up with more money. Hoffenheim had an agent in England yesterday, he flew back to Germany pm. If a deal has been done, almost certain it’s not LFC.

Kommentar: Mycket tyder på att Spurs har gjort klart med Sigurdsson, men det betyder inte att något är skrivet i sten. Det är även intressant hur lite en tränare betyder i dagens fotboll, Tottenham har ju som bekant ingen, men har alltså ändå lyckats göra klart med isländaren. Mycket kan dock fortfarande hända, och vi lär få klarhet i vad som verkligen händer inom de närmsta dagarna.

* * *

Mathieu Flamini ser mot alla odds ut ut att bli kvar i Milan-tröjan nästa säsong, detta efter att Flamini accepterat en lönesänkning. Det här är inga goda nyheter för Alberto Aquilani som sågs som den utmärkte ersättaren för Flamini på Milans mittfält (The Daily Mail).

* * *

Nathan Eccleston ser ut att lämna Liverpool som free transfer i sommar, anledningen till att han lämnar sägs vara för att han vill spela mer a-lagsfotboll, det rapporterar Sky Sports.

* * *

Ett annat Liverpool-target ser ut att kunna glida LFC ur fingrarna. Hamburgs ordförande Carl Jarchow säger till den lokala tidningen Hamburger Abendblatt att man är väldigt intresserade av att värva Rasmus Elm.

Elm’s agent Patrick Mörk har samtidigt pratat med Sportbladet om intresset för AZ’s guldklimp: ”Intresset för Rasmus är fortsatt stort och bollen ligger hos honom. Det är troligt att han ganska snart kommer ta ställning till om han ska stanna i AZ eller om han vill flytta”.

* * *

Olivier Giroud är inte längre 90 procent klar för Arsenal, numera är han 100 procent Arsenal-spelare. (Arsenal’s officiella hemsida)

Kommentar: Giroud exploderade förra säsongen i Montpellier och vann skytteligan tillsammans med PSG’s Nene. Frågan är om Giroud har tempot som krävs för att spela i Premier League. I Ligue 1 så hade han en fantastisk höst där han öste in mål på rullande band, men han var inte lika het efter vinteruppehållet, där framförallt Younes Belhanda var den spelaren som utmärkte sig mest i Montpellier. Spännande värvning av Arsenal och Wenger hursomhelst, som verkar överge ”gå in med bollen i mål”-taktiken?

* * *

/@JesperEss