_______________

Birmingham har anställt Lee Clark som ny manager (Birminghams officiella hemsida).

Tottenham har erbjudit AVB managerjobbet i klubben (The Mirror).

* * *

De senaste dagarnas mest omnämnda spelare på bloggen har troligtvis varit Gylfi Sigurdsson. Nu skriver tidningarna ytterligare om den isländska mittfältarens vara eller icke vara i Liverpool.

Enligt The Mirror kan Sigurdsson fortfarande hamna i Liverpool. Spurs och Hoffenheim är visserligen överens om övergångssumman, men kontraktsvillkoren är inte färdigförhandlade. Liverpool hoppas utnyttja detta genom att göra ytterligare ett försök att signa Sigurdsson – och man hoppas att hans relation med Rodgers ska göra att valet faller på LFC, trots Spurs lukrativa löneerbjudande. Liverpool måste dock lägga ett lika högt som bud och komma närmare Sigurdssons lönekrav för att en övergång ska kunna bli av.

Samtidigt uppger The Mirror att både Liverpool och Spurs även visar intresse för en annan spelare – nämligen Daniel Sturridge. Även i detta fall utgör spelarens lön ett problem för Liverpool, som inte har för avsikt att låta löneutgifterna skena iväg. Om Spurs skulle lyckas landa Sturridges signatur ökar dock Liverpools chanser att signa Sigurdsson.

* * *

Den argentinska tidningen Olé kör en story om Maxi Rodriguez. Tidningen uppger att Maxi vill återvända till Newell’s Old Boys men att klubben helt enkelt inte har råd med honom. Dessutom bekräftas uppgifterna av Newell’s direktör Jorge Ricobelli.

Maxi Rodriguez har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Liverpool.

* * *

Liverpool och Malaga är intresserade av Juan Manuel Vargas. Det hävdar åtminstone Vargas agent Jorge Cyterszpiler, som pekar ut Liverpool och Malaga som alternativ för peruanen (TMW).

* * *

Wolfsburgs EM-succé Mario Mandzukic är mer eller mindre klar för Bayern München. Klubbarna är överens om en övergångssumma på 13 miljoner euro och kroaten har redan meddelat sina lagkamrater i Wolfsburg att han flyttar till Bayern (Bild).

* * *

West Ham vill signa Nathan Redmond – och tror sig kunna göra det billigt på grund av Birminghams ekonomiska problem. Egentligen värderar West Ham talangen till £4-5 miljoner, men de hoppas kunna utnyttja situationen och köpa honom för £1 miljon + prestationsbaserade tillägg (The Birmingham Post).

* * *

Fluminense har accepterat AS Romas bud på Marquinho. Budet ligger på 3,5 miljoner euro (Sky Sport Italia).

Cagliaris back Davide Astori är högaktuell för en flytt till Ryssland. Flera klubbar är intresserade, men Spartak Moskva har gett det bästa budet, då de har framfört ett erbjudande värt sammanlagt 15 miljoner när alla prestationsbaserade tillägg inkluderas (Sky Sport Italia).

Italienaren Walter Zenga är tränare för Al-Nasr i Dubai. Giuseppe Mascara är redan klar för Al-Nasr och hans mer namnkunniga landsman Fabrizio Miccoli kan också vara på väg till klubben (Sky Sport Italia).