________________

Officiellt bekräftade övergångar:

– Mario Mandzukic från VfL Wolfsburg till Bayern München.
– Álvaro Dominguez från Atletico Madrid till Borussia Mönchengladbach
– Vedran Corluka från Tottenham Hotspur till Lokomotiv Moskva
– Bryan Rabello från Colo Colo till Sevilla
– Dorlan Pabon från Atletico Nacional till Parma
– Aritz Aduriz från Valencia CF till Athletic Bilbao

* * *

Gissa vem, ja det är Gylfi Sigurdsson nu igen.

För nu verkar det som att isländaren Sigurdsson förbereder sig inför nästa isländska börskrasch. Det är nämligen lokaltidningen Liverpool Echo som rapporterar att Hoffenheim-spelarens ’galna’ lönekrav ser ut att kunna svalna Liverpools intresse för spelaren. Tottenham verkar i nuläget sitta i klar pole position och har enligt källor erbjudit ett nästan 50% högre bud än The Reds.

Liverpool höll omfattande diskussioner med spelaren och tyckte å sin sida att man givit Sigurdsson ett generöst erbjudande med tanke på spelarens tidigare erfarenhet, men isländaren tycktes inte enig om Merseysideklubbens värdering av honom. Allt talar därför för att han inom kort kommer att skriva på för Tottenham. Sigurdsson förväntas genomgå en medicinsk undersökning på White Hart Lane under fredagen.

* * *

En annan följetång ser ut att kunna gå mot sitt slut.

Det är Fabio Borini’s agent som varit ute i Rom och sagt det här till Gazzetta Giallorossa:
“As far as I am concerned, Borini is off the market,” han fortsatte: “Roma gave an important signal by signing his whole contract and he is therefore now a Roma player – which was always what he wanted. Och visste till sist ingenting om Liverpools intresse… “Liverpool? I know nothing about that. What I do know is that Roma now own him outright.”

Kommentar: En agent som lyckats missa Liverpool’s intresse ska man nog inte inte lita alltför mycket på. Man ska ta det med en rejäl nypa salt, minst sagt.

* * *

Roberto Mancini har krävt att Robin Van Persie ska bli Manchester City’s högsta prioritet den här sommaren, även fast det kan sätta honom på kollisionskurs med sina chefer. City’s chefer är dock orubbliga och menar att Mancini måste sälja innan han kan köpa någon ny, och vill bland annat bli av med flera av sina nuvarande anfallare, där Emmanuel AdebayorCarlos TevezRoque Santa Cruz and Edin Dzeko finns på listan över tillgängliga spelare. (The Mirror).

* * *

Den belgiske målvakten och tillika Chelsea-spelaren, Thibaut Courtois som förra året var med och vann Europa League har gått med på att bli utlånad ytterligare ett år till den spanska huvudstaden (Atletico Madrid’s officiella hemsida).

* * *

Den gamle Liverpool-tränaren Rafa Benitez kommer inte att träna Sampdoria nästa säsong. Det säger Sampdoria i ett uttalande på sin officiella hemsida.

* * *

Tottenhams vänsterytter Gareth Bale har skrivit på ett nytt fyraårskontrakt,  som gör att han stannar i Londonklubben till 2016. (Tottenhams officiella hemsida).

Kommentar: Notera att Bale hade tre år kvar på sitt tidigare kontrakt, men att han nu antagligen fått en fet löneökning. Detta är antagligen ett resultat av Luka Modric vilja att lämna. Att förlora två nyckelspelare på kort tid hade givetvis varit ödesdigert.

* * *

/@JesperEss