Liverpool pushar för att signa schweizaren.

Enligt Liverpool Echo m.fl har LFC inlett diskussioner med Stoke rörande en eventuell övergång för Xherdan Shaqiri. En klausul i hans kontrakt gör honom tillgänglig för £13,5 miljoner – vilket ju är en förhållandevis liten summa i dagens fotbollsvärld.

Shaqiri har ett antal alternativ, men Liverpool Echo uppger att han vill flytta till Liverpool och att Stoke förväntar sig att ska spela för Reds kommande säsong.

Liverpool Echo tillägger att Stoke hoppas få låna någon av Liverpools talanger. De är en av dussinet Championship-klubbar som har registrerat intresse för Harry Wilson, som ju nyligen förlängde sitt kontrakt med LFC. Det är fortfarande oklart om Wilson kommer att lånas ut eller inte – men om Liverpool köper Shaqiri kommer det förstås att bli svårare för honom att få speltid i Klopps lag.

* * *

9 kommentarer
 1. Är Shaq på samma nivå som Ox spelmässigt?

  Jag ställer mig frågande om hans personlighet med, är han glad och energisk som kan tillföra en bra stämning i truppen, passar han in?

  Det är småslantar som ska betalas sett till vad man får med tanke på att Mahrez gick till city för nästan 5x dessa 13,5 som begärs och visst blixtrar Shaq till då och då men är detta en bra värvning överlag med alla faktorer?

  Julian Brandt ryktas det flitigt om med, ung, erfaren, ytter/mitt, högre pris dock men skulle hemskt gärna se att vi värvar in Klopps gamla kadett istället för Shaq.

  Tänker jag fel, har jag fel uppfattning om Shaq, har Shaq stor potential?

  • Vet inte riktigt hur du menar med potential men Shaqiri är i stort sett en färdig spelare. Han har verkligen visat sina kvalitéer i VM där han har varit en av de bättre spelarna. Men precis som du skriver kan man ställa sig frågande till hans personlighet. Tidigare har han betett sig mindre bra och det har snackats en del tidigare om att han har haft problem med vikten och blir ofta lite plufsig under semestern.
   Att jämföra honom med Ox är svårt då de är olika i spelstilen. Shaqiri vill spela långt ute till höger för att kunna kliva inåt i banan och utnyttja sin fina vänsterfot. Han är mer lik Robben i spelstilen än Ox. Och jag tror Ox är en mer hårdjobbande spelare i det defensiva press spelet än vad Shaqiri är. Men i VM har han jobbat bra i defensiven också så han kanske har utvecklats.

  • Del formulering från min sida, det jag söker svar på är om det finns mer utvecklingspotential i Shaq än i Ox och om dom båda håller samma klass (mellan tumme/pekfinger) eller om den ena har mer än den andra att erbjuda på den kurvan.

  • Jag skulle säga att Ox är mer hårdjobbande än Shaqiri.
   Utvecklingen Ox hade när han kom från att vara ganska medelmåttig till att vara fantastisk tror jag inte finns hos Shaqiri. Det är mer en spelare som kommer göra ett okej jobb men kan försvinna en del ur matcherna för att i andra matcher vara grym och göra mycket mål och assister. Ända ”problemet” är att han spelar på Salahs position och jag tror ingen av dem vill byta position och Shaqiri lär inte komma till oss för att sitta på bänken.
   Men i mina ögon en väldigt bra värvning även om den inte är en spetsvärvning så ökar den konkurrensen och truppen och bredden blir bättre.

  • Tack King, jag tänkte i dessa banor med 👌🏻

 2. En galen idé men vore inte Quaresma ett okej alternativ en säsong? Han kan spela på båda kanterna och nöjer sig med inhopp sista 20 min. Ingen stjärna och karriären är verkligen på väg neråt men jag tror han kan tillföra mycket. Och han lär vara ganska billig jämfört med andra alternativ som det har skvallrats om.

  • Om man vill ha ett superego som spenderar 90min med att skjuta yttersidor 30m utanför så är han ett perfekt alternativ.

   För att vara lite seriös så är han inte så mycket billigare än Shaqiri och inte bättre än Wilson. Skulle välja Shaqiri och Wilson före Quaresma hundra dagar i veckan.

  • Förstår hur du tänker.
   Min tanke var att han är 34, fyller 35 i år så han har inte långt kvar i karriären därför borde han bli relativt billig att lösa. Lönen är nog ganska hög men det kanske kan vara värt det om man skriver kontrakt på ett år. Tror han kan nöja sig med att nöta bänk och göra lite inhopp då och då.
   Personligen älskar jag hans yttersidor. Det blir oväntat varje gång trots att man förväntar sig en yttersida. Han skapade många farliga chanser åt Portugal i VM tack vare detta. Och trots åldern verkar han ha hyfsad speed kvar. Jag tror det kan vara en joker att slänga in i slutet av matcherna!

 3. Då var han klar. Känns som en vettig värvning ändå. Han har trits allt allt att bevisa fortfarande, nu är han i en storklubb och måste därför steppa upp!

Kommentarer är stängda.