Officiellt  bekräftade övergångar:
– Jadson från Shakhtar Donetsk till Sao Paulo.
– Alireza Haghighi från Persepolis till Rubin Kazan.
– Marc Crosas från Volga till Santos Laguna (Mexio).

Kommentar: Haghighi, 23,  blir den första iraniern någonsin i Russian Premier League, och den blott andra iranska målvakten någonsin att bli utlandsproffs. Den första var Nima Nakisa, som spelade i Albanien och Grekland.

* * *

Liverpool är intresserade av Jose Rondon & Dries Mertens (Twitter).

Fernando Llorente har inte blivit kontaktad av Liverpool. Han har ingen intention att lämna Athletic Bilbao den här säsongen. Han skulle kosta 36 miljoner euro, men vore billigare i sommar (Twitter).

Liverpool, Tottenham, Chelsea och Arsenal scoutade Cardiffs 18-årige vänsterytter Joe Ralls i CC-semin mot Crystal Palace (The Mirror).

* * *

Chelsea vill sälja Salomon Kalou den här månaden, men ivorianen är beredd att vänta tills i sommar. Då blir han nämligen free agent och kan förhandla till sig ett ännu bättre kontrakt med en annan klubb. Liverpool, Everton, Tottenham och många europeiska klubbar – inklusive PSG – är intresserade av Kalou (The Mirror).

Robbie Fowler och Robert Pires kommer att tjäna en miljon dollar vardera – för endast sju veckors arbete. Hur? Jo, genom att skriva på för indiska(!) klubbar. Det nya ”Indian Premier League” ska nämligen marknadsföras på så vis att stora namn – även Hernan Crespo, Jay-Jay Okocha och Fernando Morientes – återfinns i något av ligans sex lag. Också ligans tränare kommer att vara välkända namn, som exempelvis John Barnes, Peter Reid och Colin Todd. Den namnkunniga ligan startar den 25:e februari (The Mirror).

Arsenal och Newcastle är intresserade av Ravel Morrison, samtidigt som Barcelona och PSG också håller koll på situationen (The Mirror).

* * *

Manchester Citys ledning blir allt mer oroliga för att de inte ska kunna följa ”Financial Fair Play”-reglerna. Roberto Mancini vill ha pengar till att signa Daniele De Rossi, en anfallare samt en back, men klubben är inte beredd att finansiera nyförvärv – en ståndpunkt som sannolikt inte kommer att ändras ens om man hittar köpare till Carlos Tevez, Wayne Bridge och Nedum Onuoha. Mancini har spenderat omkring £230 miljoner under de senaste två åren och vill alltså ha spendera mer. Förutom De Rossi är Mancini intresserad av Stevan Jovetic, som värderas till omkring £25 miljoner (The Mirror).

Kommentar: Välkomna till verkligheten.

* * *

Chelsea och Reading kollar på Grimsbys anfallare Liam Hearn (The People).

Southampton och West Ham har budat omkring £2 miljoner för Watfords Marvin Sordell. Aston Villa är också intresserade av U21-landslagsmannen (The People).

* * *

Corinthians vill signa Ronaldinho (Globoesporte).

Om Inter tappar Maicon till PSG ämnar de att ersätta brassen med Martin Caceres (Gazetta dello Sport).

Barcelona är intresserade av att signa Hulk i sommar (Gazzetta dello Sport).