[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ryktesinlägget är uppdelat i delarna:
1) Brendan Rodgers
2) James Milner
3) Christian Benteke
4) Målvaktsrykten
5) Raheem Sterling
6) Övriga transferrykten

* * *

1) Brendan Rodgers:

Är du en av de som hoppas att Jürgen Klopp ska efterträda Brendan Rodgers? Då ska du kanske inte läsa vad den tyska legenden Franz Beckenbauer har att säga. I en intervju sa Beckenbauer nämligen att ”nästa säsong kommer Klopp att träna i södra Italien, i Neapel (Sky Sports Deutschland).

Liverpool kollar på alternativ till Brendan Rodgers, vilket tillför osäkerhet kring om han verkligen kommer att ”överleva” säsongsgenomgången. FSG har tagit fram information om tillgänglighet och vitsord om andra kandidater, så som exempelvis Jürgen Klopp. Tysken har indikerat att han är intresserad av jobbet som Liverpoolmanager trots hans tidigare prat om sabbatsår. Rodgers tros dock ha goda möjligheter att behålla jobbet, trots att FSG sonderar terrängen bland potentiella ersättare (The Sunday Times).

Brendan Rodgers kommer inte att få sparken av FSG, men han kommer att behöva förklara säsongens resultat och bevisa att han är rätt man att fortsätta leda Liverpool. Trots säsongens besvikelser tycker FSG att Rodgers förtjänar mer tid (The Mirror).

På tisdagen anländer Tom Werner till Merseyside. Werner kommer att stanna i 72 timmar och syftet med resan är att ha en säsongsutvärdering med Brendan Rodgers. Det verkar som att Rodgers kommer att få stanna kvar, men han kommer att behöva inleda nästa säsong starkt (The Daily Express).

* * *

2) James Milner:

James Milners förväntade flytt till Liverpool kanske inte blir av på grund av osäkerheten kring Rodgers långsiktiga framtid i klubben. Utöver LFC erbjuder Manchester City £160 000 i veckan och Arsenal är också intresserade. Under den närmaste tiden har Milner schemalagt ett möte med sin rådgivare för att diskutera framtiden. Liverpool måste klargöra att Rodgers blir kvar – innan dess kommer inte Milner att ge ett definitivt besked (The Mirror).

Manchester United visar sent intresse för James Milner och undersöker möjligheterna att ”sno” honom. Manchester City vill förlänga, medan Liverpool och Arsenal är väldigt intresserade (The Sunday People).

* * *

Liverpool fortsätter pusha för att signa James Milner, Christian Benteke, Nathaniel Clyne och Danny Ings – som samtliga är spelare som Rodgers vill signa (The Sunday Times).

* * *

3) Christian Benteke:

Liverpool kommer att börja buda på Christian Benteke när transferfönstret öppnar. Aston Villa överväger att signa Hulls Dame N’Doye som ersättare till Benteke, men Sunderland och Newcastle är också intresserade av N’Doye (The Mirror).

Arsenal kommer att ge Liverpool och Spurs konkurrens om Christian Benteke – men bara om de misslyckas med att köpa Jackson Martinez (The Daily Mail).

Chelsea har gett sig in i jakten på Christian Benteke, men varken Londonklubben eller Liverpool är beredda att trigga hans utköpsklausul som ligger på £32 miljoner. Istället vill klubbarna förhandla fram en betydligt lägre övergångssumma på omkring £20 miljoner. Chelsea undersöker även möjligheten att låna in Radamel Falcao (The Daily Express).

* * *

4) Målvaktsrykten:

Liverpool är intresserade av Keylor Navas och Asmir Begovic. Navas har en utköpsklausul på £10,5 miljoner (The Sunday People).

Liverpool har öronmärkt Cardiffs målvakt David Marshall, som skulle gå på omkring £5 miljoner, som en målvakt som kan utmana Mignolet. Asmir Begovic anses för dyr, Matt Ryan är eftertraktad av Roma, Neto flyttar till Juventus och Adam Bogdan anses inte vara tillräckligt jämn (The Daily Star).

* * *

5) Raheem Sterling:

Raheem Sterling vill helst flytta till en Londonklubb, trots att Manchester City erbjuder £30 miljoner + Edin Dzeko för honom. Sterling hoppas kunna flytta till Arsenal, men han har heller inget emot en flytt till Chelsea. Dessutom är Benitez intresserad av att hämta honom till Real Madrid (The Daily Mail).

Bayern München har fört diskussioner med Raheem Sterlings representant Aidy Ward och kommit fram till att 20-åringen inte är spelaren de söker. Det kan bli så att Sterling hamnar i Real Madrid (Bild).

* * *

6) Övriga transferrykten:

Luciano Vietto har bekräftat att han har en utköpsklausul på €20 miljoner (Radio Villarreal).

Inter är intresserade av Geoffrey Kondogbia som ett alternativ till Yaya Touré (Sky Italy).

Pepe Reina förväntades återvända till Napoli, men detta är oklart om detta kommer att ske nu med tanke på att Rafa Benitez flyttar till Real Madrid (Sky Italy).

Inter, Napoli och Roma visar intresse för Juan Cuadrado, som har misslyckats i Chelsea (Sky Italy).

Inter visar intresse för Dinamo Zagrebs talang Ante Coric (Skt Italy).

14 kommentarer
 1. Vietto för €20 mille hade suttit fint! Tycker även det vore fint att få in Milner, Ings, Clyne och Kovavic. Men det är fortfarande inte juni och mycket kommer hända innan fönstret öppnar. Hoppas dock på en mycket bättre sommar än förra året 🙂

 2. 30 Mille + dzeko för sterling låter bra.

 3. Känns som mycket Silly Season nu men 30m plus Dzeko för Sterling hade varit bästa köpet på mycket länge.
  Då hade vi dessutom inte behövt köpa Benteke. Om vi sen får in Clyne, Kovacic och Ings känns det som vi bara behöver en DM till nästa säsong.

  • Håller med! Dzeko känns mycket bättre än Benteke för oss.

 4. Jag blir än mer orolig om ingen riktig defensiv mf ryktas in på allvar snart! En riktig klubb behöver en Masken framför backlinjen. När ska BR inse det och åtgärda problemet… Jag skulle inte gråta om både Allen och Lucas lämnade och, förutom Kova och Milner, även två av exempelvis Carvalho, Kondogbia eller Schneiderling kom in.

  • Schneiderling lämnar endast för CL-klubb ryktas det om. Southampton är ju på Samma nivå som oss just nu…

   Dock vore hen väldigt bra att få in tror jag.

 5. Bra upplagt inlägg, skönt när ni delat in det i sektioner.

  Dzeko, är inte han sämre än Benteke?

  • Jag har varken studerat Benteke eller dzeko jättenoggrant men dezeko känns lite mer allround som spelartyp, han är smart, erfaren och om jag inte förstått fel så är han ganska effektiv sett till mål per tidsenhet.

 6. Varför satsar inte vi på Juan Cuadrado?

  • Förstår inte varför chelsea skulle sälja honom redan nu efter 6 månader, är de så kortsiktiga?

 7. Köp vietto halva priset jämfört med benteke.

 8. Vietto, Kovacic, Clyne högsta prio.
  Sedan Milner och Ings in som squadplayers.
  Dzeko plus ca 30m pund för Sterling känns väl fair.
  Sedan en bra def mitt, typ Kondogbia. Tycker även Alex Song gjort en bra säsong och skulle inte vara en jättetokig värvning.

  Detta skulle ge oss ett anfall med Dzeko, Vietto, Sturridge och Ings. Så med andra ord är det bara skeppa iväg Super-Mario, Borini och Lambert.

  Sedan får gärna Lucas och Allen lämna för att göra plats och Milner, Kovacic, Kondogbia och Can på mitten.

 9. Menade givetvis Origo och inte Ings……. Avdelning hjärnsläpp 🙂

Kommentarer är stängda.