[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Varför budade Spurs nyligen hela £12 miljoner för Danny Ings?

Förra veckan framkom uppgifter som gjorde gällande att Tottenham budade £12 miljoner(!) för Ings. Detta fick många att undra vad sjutton som på gick, med tanke på att Burnleyanfallaren är kontraktslös. Det helt är egentligen inte särskilt märkligt – men desto mer omoraliskt.

Tottenham har flera motiv bakom budet. Flera motiv som inte är relaterade till deras egna intresse för Ings. Av allt att döma är de intresserade, men inte för £12 miljoner, trots budet. Däremot är Spurs intresserade av att Liverpool ska betala så mycket som möjligt för Ings. Om en tribunal fastställer den ekonomiska kompensationen som Liverpool ska betala för Ings kan Burnley peka på Spurs stora bud och säga ”kolla! Han är värd så mycket, trots att han är kontraktslös!” och stärka sitt case.

Allt tyder på att Spurs och Burnley har ingår i en slags ohelig allians med syfte att Burnley ska få så mycket som möjligt för Ings. Spurs vill att Liverpool ska lägga så mycket som möjligt av sin transferbudget på Ings, och Burnley vill naturligtvis ha så pass mycket som möjligt i kompensation.

Att Spurs och Burnley redan för en dialog är vida känt, då Kieran Trippier är högaktuell för Londonklubben. Högerbacken, vars specialitet är att slå fina inlägg, har en utköpsklausul på £3,5 miljoner. En högst rimlig summa för Spurs, som är i behov av ytterligare en högerback, då Kyle Walker ständigt dras med skador.

Frågan är om Spurs och Burnleys fulknep kommer att göra att Liverpool får betala mer i slutändan? Eller kommer Burnley att ge efter i förhandlingarna? Eller kommer tribunalen, om fallet går dit, att syna bluffen? Den som lever får se.

6 kommentarer
  1. Inte första gången Spurs försöker förstöra för Liverpools transferplaner…och lär inte bli sista. Tomtar!

  2. Vet inte varför Spurs håller på så här! Men de kanske resonerar att om man inte kan nå topp 4:a så kan man alltid förstöra för andra (Liverpool) som försöker.

  3. Hur kan en spelare som inte har ett kontrakt med en klubb fortfarande kosta pengar?

    • Klubbarna i engelska fotbollsförbundet FA har tillsammans kommit överens om särskilda regler som gäller när inhemska kontraktslösa under 24 år byter klubbar. Antingen måste klubbarna komma överens om den ekonomiska kompensationen eller så går det till en tribunal. Baserat på tidigare fall är det osannolikt att tribunalens summa för Ings blir på mer än £5-6 miljoner.

      Det allra sämsta för Burnley vore om Ings väljer spel i Real Sociedad (som inte ingår i FA). Då får Burnley bara UEFA:s utbildningsersättning på cirka £300 000, eftersom uppgörelsen med ekonomisk kompensation (alternativt tribunal) endast gäller klubbyten inom FA. Därför är det ett ganska vågat spel som Burnley spelar, med tanke på att Sociedad också rycker i Ings.

  4. Eller så låter vi spurs betala £12m för honom?

Kommentarer är stängda.