Roy Hodgson hoppas slutföra värvningen av Christian Poulsen inom de närmaste 48 timmarna. Poulsen fick tillåtelse att skippa Danmark vänskapslandskamp mot Tyskland för att förhandla om kontraktsvillkoren samt genomgå läkarundersökningen med Liverpool. 30-åringen kostar omkring £6 miljoner och kan få göra debut redan i matchen mot Arsenal, eftersom Javier Mascherano vill flytta och Lucas Leiva ansluter sent på grund av landslagsuppdrag. Liverpool är dessutom angelägna om att signa Peter Crouch, men inte för de £14 miljoner som Tottenham vill ha för honom. Däremot är Liverpool ytterst nära att rekrytera Fulhams målvaktstränare Mike Kelly (The Guardian).

Liverpool har kontaktat West Ham rörande Carlton Cole sedan man fått reda på att Spurs kräver hela £15 miljoner för att släppa Crouch. Liverpool förväntas signa Poulsen för £5,5 miljoner inom de närmaste 24 timmarna och man är även fortsatt intresserade av Brad Jones, men nu riktar Hodgson blickarna mot en anfallare.  West Ham vill ha £12 miljoner för Cole, och Liverpool måste sälja Mascherano innan man har råd att köpa. En annan spelare som ryktas till Liverpool är Zoltan Gera (The Daily Mail).

Inters president Massimo Moratti har gått ut och sagt att klubben inte har råd med Javier Mascherano – för tillfället. Klubben förväntas nämligen få in stora pengar genom att sälja Mario Balotelli till Manchester City (Corriere dello Sport).

Christian Poulsen kommer att flyga till Liverpool under tisdagen för att genomgå en läkarundersökning och skriva på för klubben. Övergångssumman ligger på omkring £6 miljoner. Liverpool ämnar att köpa ännu fler spelare – som finansieras genom att sälja Mascherano till Inter. Liverpool insisterar på £26 miljoner för argentinaren och man är beredda att göra detta tills transferfönstrets allra sista dag. Hodgson vill ha in en anfallare – både Crouch och Cole är intressanta namn – och dessutom återfinns Paul Konchesky på inköpslistan. Hodgson är även beredd att lyssna på erbjudanden på Alberto Aquilani och skulle acceptera bud på omkring £10 miljoner. Om italienaren säljs kommer Hodgson att införskaffa en kvalificerad ersättare i form av Steven Defour (The Mirror).

1 kommentar
  1. Inte för att vara pessimistisk över Hodgson men att köpa Poulsen är en idiotisk värvning, Cole däremot, ojojoj, Han kommer vara riktigt duktig, ni behöver inte tro mig men jag hade ju alla dagar i veckan lirat Macherano OCH Lucas före Dansken..

Kommentarer är stängda.