Liverpool är beredda att matcha Sunderlands bud på Connor Wickham. Spurs och Arsenal är också intresserade, men Kenny Dalglish känner sig säker på att Wickham kommer att välja Liverpool istället för någon av de andra klubbarna (The Mirror).

Liverpool är beslutsamma om att värva Gael Clichy, trots att Arsenal försöker blockera en övergång. AS Roma är också intresserade av Clichy, men fransmannen insisterar på att han vill flytta till Liverpool. Roma har budat £7 miljoner – vilket är £2 miljoner mer än Liverpool – men Clichy hoppas alltjämt att Arsenal ska tillåta en försäljning till Liverpool (Tje Mirror).

Liverpool är fortfarande intresserade av Stewart Downing, men förväntar sig dryga förhandlingar med Aston Villa, då de gärna vill ge skenet av att göra allt för att behålla sina bästa spelare. Liverpool förväntar sig att en affär kan ta tid, men att man i slutändan kommer att signa Downing för omkring £12 miljoner. Andra spelare på Liverpools agenda är Scott Dann och Charlie Adam, men man kommer även att sälja många spelare. Den mest överraskande försäljningen kan bli Raul Meireles, som kan bli överflödig, då nya kantspelare och Adam är på väg in, och Henderson redan köpt. Liverpool har redan inlett förhandlingar med Inter, och en affär kan gå snabbt om någon klubb erbjuder mer än £12 miljoner för Meireles. Liverpool befinner sig även i förhandlingar med Roma angående Alberto Aquilani, Fulham visar intresse för Joe Cole, samtidigt som Liverpool även vill sälja bland andra Milan Jovanovic, Christian Poulsen, Maxi Rodriguez, Paul Konchesky och Philipp Degen (The Mirror).

Manchester City vill signa Aly Cissokho, men Lyon kräver hela £20 miljoner för att sälja honom (The Mirror).

Stewart Downing har tagit ett kliv närmare en flytt till Liverpool sedan Aston Villa sagt åt honom att han kan lämna – men bara om Liverpool betala £19 miljoner för honom. Aston Villa vill egentligen inte tappa Downing, men han vill inte förlänga sitt kontrakt, vilket gör att Villa är beredda att sälja honom. Alex McLeish kommer inte stoppa Downing från att flytta till Liverpool – i synnerhet inte då engelsmannen verkligen vill till Merseyside – men övergångssumman kan ställa till besvär. Liverpool har kollat på alternativ, som exempelvis Dimitri Payet, medan Aston Villa planerar att ersätta Downing med Charles N’Zogbia (The Daily Mail).

Liverpool och Inter är intresserade av Lucas Moura. Hans nuvarande kubb Sao Paulo har fört en dialog med Liverpool, som är mest intresserade, och den engelska storklubben har blivit informerade om att Lucas skulle kosta hela 50 miljoner euro att köpa loss (Lance!).

* * *

Liverpool är inte involverade i en dragkamp om Connor Wickham, eftersom talangen vill till Liverpool och Kenny Dalglish är väldigt angelägen om att signa honom (Twitter).

Liverpool har intensifierat sitt intresse för Connor Wickham, som tros vara angelägen om att genomföra en flytt till LFC. Han skulle kosta uppemot £10 miljoner. Samtidigt förväntas David N’Gog lämna Liverpool i sommar (The Liverpool Echo).

Gael Clichy vill gärna flytta till Liverpool och försöker pressa fram en flytt till LFC, trots stort intresse från Roma. Arsene Wenger skulle föredra att inte sälja till en annan PL-klubb, men Clichys strävan efter att flytta till LFC kan tvinga Wenger att acceptera en försäljning dit. Liverpool försöker dessutom värva Connor Wickham (The Daily Express).

* * *

Manchester United har gjort klart med Ashley Young. Det handlar om ett femårskontrakt (Manchester Uniteds officiella hemsida).