Officiellt bekräftade övergångar:

– Joaquin från Valencia till Malaga.
– Marko Basa från Lokomotiv Moskva till Lille.
– Haruna Lukman från Monaco till Dynamo Kiev.

* * *

Rykten:

Liverpool har informerat Juventus om att de kan köpa Raul Meireles för £13,5 miljoner. Liverpool är inte intresserade av Juventus bud som låg på pengar + Felipe Melo. Detta av den enkla anledningen att man helt enkelt inte är intresserade av Melo (The Mirror).

Liverpool, Stoke och Fulham är intresserade av Crystal Palaces talang Wilfried Zaha (TalkSPORT).

En spelare som Liverpool har gjort ett seriöst övervägande om man ska värva är Diego Forlan, men man anser att anfallaren är för dyr under nuvarande omständigheter, då han är oerhört högavlönad (The Daily Mail).

* * *

David N’Gogs höga lönekrav kan innebära att den förväntade flytten till Sunderland inte blir av. N’Gog kräver att Sunderland matchar hans nuvarande lön, vilket de inte kan göra. Istället har Sunderland bett Liverpool om att sänka övergångssumman, som klubbarna är överens om ska ligga på omkring £4 miljoner, för att helt enkelt ha råd med fransmannens lön (The Liverpool Echo).

David N’Gog har en klausul i sitt kontrakt med Liverpool som innebär att hans lön stiger till £40 000 i veckan om han stannar kommande säsong. Sunderland är inte beredda att matcha den lönen, vilket kan hindra den förväntade övergången från att bli av (The Daily Express).

I helgen kommer Liverpool att buda £10 miljoner på Charlie Adam. Båda parterna är hoppfulla om att nå en överenskommelse som tar Adam till Merseyside (The Blackpool Gazette).