Grujic är ytterst nära, medan Matip också är en spelare som jagas av Liverpool.

Nu återstår endast detaljer innan Marko Grujic är helt klar för Liverpool. Enligt Liverpool Echo kommer förväntas Grujic flyga till Merseyside för att genomgå en läkarundersökning den här veckan. Parterna är överens om ett femårskontrakt. Liverpool betalar 7 miljoner euro för Grujic, men får samtidigt 1 miljon euro i låneavgift av Röda Stjärnan. Detta eftersom Grujic lånas ut till den serbiska klubben under resten av säsongen. Röda Stjärnan kommer att ha en vidareförsäljningsklausul på 10%.

Grujic förväntades flytta till Inter, men Liverpools beslutsamhet har fått ändrat på det. Ian Ayre tog sig som bekant till Serbien för att ro hem värvningen, och Jürgen Klopps engagerade sig i form av ett telefonsamtal till Grujic. Det i kombination med att Liverpool är beredda att betala den summan som Röda Stjärnan kräver har gjort att allt tyder på att Liverpool kommer att ro hem Grujics signatur.

Chris Bascombe på Telegraph skriver att Liverpool jobbar på att göra klart med två spelare: Grujic och Joel Matip. Serben är som redan nämnt nära, men Matip är inte lika nära. Matips kontrakt går ut efter säsongen och Liverpool vill värva honom utan att betala övergångssumma, då Klopp betraktar honom som en ersättare till Kolo Touré, vars kontrakt med LFC går ut efter pågående säsong. Matip har dock även andra alternativ – inte minst i form av hans nuvarande klubb Schalke – som gärna vill förlänga kontraktet med honom. Det återstår uppenbarligen att se om Matip kommer att välja spel i Liverpool.

Vidare uppger Bascombe att Liverpools ledning har gett Klopp resurser att förstärka i januari om han så vill, men Klopp har klargjort att han vill de nuvarande spelarna chansen under resten av säsongen. Skadorna på mittbackar oroar dock. The Mirror menar att Klopp kommer att försöka värva en mittback redan nästa månad, eftersom den skada som Martin Skrtel råkade ut för mot Watford kan innebära att han missar de kommande tre månaderna. Den exakta omfattningen av skadan är ännu oklar, men i värsta fall blir det så länge.

Enligt Mirror har dock Klopp accepterat att det kan bli svårt att värva Neven Subotic. Istället kan Matip bli lösningen, skriver Mirror, som uppger att Liverpool kan komma att buda £4 miljoner för honom i januari. Matip ska ha erbjudits £2 miljoner om året av Schalke, men har inte skrivit på och istället klargjort att han vill röra på sig.

4 kommentarer
  1. Finns det någon som har koll på matip o Grujic’? Hur bra är dem?

    • Grujic av det lilla jag sett från Highlights och youtube videos verkar väldigt lovande om inte lite övermodig ibland.
      Han verkar vara en blandning av Matic, Can med en gnutta Gerrard. Han spelar aggresivt i defensiven och stöter hellre fram än backar hem. Han har ett bra skott och kan sätta riktigt läckra långbollar. En riktig pärla va en boll på 40-50m som han la en backspin på och damp ner precis innan målområdet och nästan stannade till när den träffade marken.
      Med hans agressiva spel dock har han gjort bort sig mer än en gång(i dom videos jag såg) men jobbar bra hemåt i dom lägena. -Han veerkar inte vara den mest tekniskt skickliga spelaren men i hans position är det inte nödvändigt. Nu är ju ligan han spelare i knappast PL men som sagt så ser han riktigt lovande ut.

  2. Blir tydligen ingen Grujic, enligt hans pappa iaf som snott hans pass.

Kommentarer är stängda.