Det som började klarna mer och mer positivt för Liverpool dog som en sten efter insatserna mot Newcastle, WBA och nu igår Watford.

Det är samtidigt oerhört frustrerande att se idel andra topplag underprestera, med vetskapen att en förväntad normal prestationsnivå förmodligen hade fått oss att segla in bland de fyra främsta för att återigen deltaga i Champions League. Att utnyttja den svaga konkurrensen verkar vi dock inte vara intresserade av, tre veckor i följd har vi haft full information om att konkurrenterna gjort svaga insatser inför vår egna match.

Fler och fler frågetecken tätnar runt Liverpool inför en för många kommande julledighet. Ledigheten innefattar dock inte Liverpool de som i dagsläget ser ut att behöva den som mest istället ställs man återigen inför en av de tuffaste perioderna under året.

En spelare som Sakho såg ut som vår klart bäste spelare innan sin skada nu åter på planen stod han inte att känna igen. Liverpool har inte råd med det här, för just nu kan vi plocka flertalet spelare från varje lagdel som inte presterar bra nog. Somliga har kapaciteten men visar den inte, andra är man osäker på om kapaciteten ens finns. Just nu fungerar alla lagdelarna inte bättre än tabellen visar, det vill säga innan dagens match sämre än Watford. Efter matchen mot Watford, efter en match utan målvakt, backlinje, mittfält och anfall. Ja då är det inte speciellt märkligt att vi ligger ännu mer cementerat i mitten av tabellen. Det går att snegla uppåt och konstatera att vi bara är sisådär två vinster från att fortfarande nå de fyra främsta platserna. Så har tankarna gått den senaste tiden, nu är det dock som så att två små förluster till kan göra att Chelsea passerar oss, trots att de haft sin sämsta säsong på evigheter. För hur mycket vi än kan hoppas och glädjas över att konkurrenterna ska fortsätta förlora, så måste vi fortfarande göra vårt. Både spelmässigt och poängmässigt måste vi upp flertalet nivåer. Nu är det dags att vakna, och det är innan jul.

 

Liverpool Logo

6 kommentarer
 1. Bra konstaterat!
  Jag läste att u-21 tränaren i Liverpool var nöjd med året hittills eftersom fler spelare därifrån närmat sig a-laget..
  Det behöver ju inte betyda att reserverna blivit bättre, tror snarare det beror på att a-laget blivit så mycket sämre.

 2. En som jag tycker behöver vakna är Klopp. Så lyrisk man var när han kom och så besviken jag är på honom efter de tre senaste matcherna. Ska inte bara beskylla honom för spelarnas attityd och prestationer, men hans laguttagningar är väldigt märkliga. Efter att det gått såpass bra mot Soton, varför inte köra samma formation igen? Visst nu är ju Sturridge borta, men det har ju inte fungerat särskilt bra med en anfallare sen dess.

  Och varför får iskalla spelare chansen match efter match? Då tänker jag framförallt på Milner, Benteke och Lallana. Just nu känns de som slöseri på plats. I mitt tycke är i stort sett de enda spelarna som vill uträtta något Ibe och Origi, men de sitter likförbannat på bänken allt som oftast.

  Inför de senaste matcherna har jag fått en väldigt dålig känsla när jag sett uppställningen. Senast var det helt utan offensiv kraft och det belönades med 0 skott i första halvlek och inte många fler i andra.
  Börja ta ut de hetaste spelarna och när du ser att det inte fungerar, gör förändringar och gärna tidigare än i 75e!

  • Klopps största problem var nog att vi lyckades skapa ett trio excellenta resultat mot bra motstånd vilket självfallet leder till alldeles för stora förväntningar på ett lag som långt ifrån är Klopps egna riktigt än. Tre resultat som gav både journalistkåren och fansen en uppenbarligen svårnådd högsta nivå att konstant jämföra med. Och när man då spelar matcher som inte riktigt flyter på lika lätt så blir ju risken större att man lyckas sjunka ännu längre ner i det mentala träsk som vissa av våra spelare och fans befinner sig i just nu, när man märker att man inte når upp till den standarden.

  • Absolut, det borde bli bättre när han får forma truppen efter sitt sätt att spela. Det jag menar är att det finns spelare som passar bättre och just nu är bättre än dem han ställer på banan match efter match.

  • Okej, vilka skall Klopp spela? Milner/Benteke/Lallana för att ta just dina exempel, skyhög lön samt stora övergångssummor, ägarna förväntar sig att dessa spelar skall spela samt prestera, det som försigår BAKOM kulisserna går bara spekulera i men jag tror att fallet är som så att de förväntas spela pga just dessa orsaker.

   Knappas Klopps fel att motovationen är piss, under BR fick spelarna ALDRIG dålig kritik av BR, det är en omställning för alla inblandade och ALLA lag höjer sig emot giganterna när dessa matcher spelas.

 3. Isco och Higuain i januari som löser anfallsproblemet. Witsel och Matip löser defensiven. Problemet löst. Nej haha skoja, allt kommer ta tid men med tålamod och att jobba mentalt med spelarna kommer vara det viktigaste.

Kommentarer är stängda.