Inter är beredda att betala 7 miljoner euro för Xherdan Shaqiri. Liverpool, Juventus, Manchester United, Arsenal, Borussia Dortmund, Barcelona och Genoa ryktas också vara ute efter talangen (4-4-2).

Chelseas mittbacksskador gör att klubben ger sig ut på marknaden på jakt efter en ny mittback. Ett aktuellt namn är Gary Cahill (The Mirror).

Alla vill ha Romelu Lukaku. Anfallarens agent Christophe Henrotay hävdar att hans klient troligtvis kommer att flytta till England nästa sommar. En flytt redan i januari ser dock osannolik ut, menar agenten (Calciomercatoweb).

Manchester City förebreder ett bud på £20 miljoner för Fabio Coentrao. Den mångsidiga portugisen är även intressant för AC Milan, Inter, Roma, Bayern München och Liverpool. Vad gäller Liverpool, uppges man dock ha blivit avskräckta av att Benfica kräver så pass stora pengar för att släppa Coentrao (The Mirror).

9 kommentarer
 1. Jag tittade lite på CSKA-Spartak Moskva igår. En väldigt underhållande match med mål, tuffa närkamper och röda kort, och extra spännande var det att kolla på matchen i matchen, Aiden McGeady vs Keisuke Honda. Eftersom McGeady spelade på högerkanten och Honda på vänsterkanten så fick man även se vad de gick för defensivt, och jag tycker att framförallt Honda gjorde ett väldigt bra jobb på sin kant. Honda gjorde även mål efter att ha slängt sig mot bollen och nickat in den snyggt i öppet mål.

  Hur mäter sig Shaqiri sig med dessa två undrar jag? Jag har aldrig sett honom spela själv, så jag vet inte vilken nivå han ligger på. Men Honda går från klarhet till klarhet tycker jag. Han utvecklas hela tiden och han har nu till och med övertygat mig (som var lite tveksam till japanen efter VM-succén).

  • Jo, Honda är ju en fantastisk spelare. Jag tycker att McGeady stannade för länge i Skottland. Han har stagnerat de senaste åren medan Hondas utvecklingskurva bara pekar uppåt. Shaqiri är mindre och snabbare än de, och naturligtvis betydligt yngre. Jag tror att Shaqiri och Honda har betydligt större utvecklingspotential än McGeady. Skulle även vara intressant att jämföra Hammill med de, men det är svårt sålänge han spelar i the Championship.

 2. Hur stor är chansen att Honda går i januari? Jag har dålig koll på hur hans kontraktsituation ser ut och hur mycket han skulle kunna gå på. Milan var ju väldigt intresserade i somras, men det intresset lär inte vara lika stort nu när de värvat Robinho och går såpass bra i ligan i övrigt.

  Kan bara hålla med om McGeady, men han är fortfarande en bra spelare. Jag skulle inte värva honom till Liverpool, men han är en bra spelare.
  Vem skulle Liverpool ha störst använding av, Shaqiri eller Honda?

  • Jag tror det är stor chans att Honda flyttar i januari. Spelare i ryska ligan flyttar oftare i januari och han har inte gjort dundersuccé i CSKA. De har faktiskt flera andra offensiva spelare som har viktigare roller i deras lag. Jag ser inte alla CSKA-matcherna, men känner folk som gör och de ger mig rapporter. Honda har till och med spelat en del som vänsterback den här säsongen, vilket har gjort honom ganska sur. Jag tror att CSKA kommer att casha in i januari, skulle tippa på £8-12m för honom.

   Svårt att säga med Shaqiri vs Honda. Shaqiri är ju betydligt yngre och vore lite mer av en framtidsvärvning, Honda (24) skulle man kräva mycket mer av på kort sikt. Båda skulle tillföra egenskaper som Liverpool saknar, så det är svårt att säga. Men den ena borde inte behöva utesluta den andra i och med att båda är mångsidiga spelare.

  • Sociedad ska förresten spela mot Atletico kl 21 på c+, hoppas få se Griezmann.

 3. Ja, jag såg de. Kun och Forlan på topp också, alltid kul att titta på. Jag missar första halvlek, så jag hoppas att jag inte missar för mycket. Jag är lite tveksam till om Griezmann är tillräckligt bra, så det ska bli spännande att se hur han gör ifrån sig.

 4. Har dålig koll på honom så berätta gärna om era reflektioner och om ni tror att han kan platsa i LFC.

  Om man gör en jämförelse mellan Griezmann och Hazard.
  Jag har fått intrycket att Hazard är klart bättre och har en större talang.

  Vad är era åsikter?

 5. Cribe/ Jag anser att Hazard håller en högre kvalité än vad Griezmann gör. Men Hazard är ju Ligue 1 bästa spelare helt klart. Han kan dribbla, han kan spela fram sina medspelare och han kan springa förbi sin ytterback. Han kan göra väldigt mycket på egen hand. Griezmann har potential att bli mycket bra, men jag tror inte att han kan nå Hazards nivå. Hazard ligger på Messi-nivå i jämförelse. Griezmann är mer i behov av sina medspelare än vad Hazard är. Men sen så ska man inte underskatta att Griezmann gjort stor succé i en bättre liga och i ett lag som borde ligga i mitten eller ännu längre ner i tabellen.
  Det som är Griezmann’s styrka är att han väldigt väldigt snabb, men han har också en bra speluppfattning och han passar bollen bra. Det som jag har som ett stort frågetecken kring Griezmann är att han kanske är för liten och för klen för att kunna ta sig förbi sin ytterback i Premier League. Tror jag att Hazard skulle kunna det? Absolut, han har en riktig fin balans och skön låg tyngdpunkt, och därför tror jag att han skulle klara det galant.

  Förövrigt så måste jag säga att Real Sociedads tränare är en idiot. Backa hem i den 65:e minuten med en 1-0 ledning och ta ut Griezmann. Hur tänker karln egentligen.. Men jag gillar ju Atletico, så det är bara att tacka och ta emot! Vilken spelare Kun Agüero är, 0-1 till 3-1. Världsklass!

  • Cribe, Jag håller med i det som Nino skriver. Griezmann är en väldigt bra ung spelare, men Hazard är fullständigt outstanding.

Kommentarer är stängda.