De centrala mittfältarna har fallit som käglor den senaste veckan. Först blev Lucas Leiva avstängd. Ingen nödvändig andra varning som brassen tog mot Stoke, om man säger så. Sedan blev Steven Gerrard skadad på grund av Fabio Capellos dumhet. Och som det inte vore nog blev Jay Spearing, som möjligtvis hade fått en gyllene chans i Premier League, också skadad.

Det skulle vara kul att se Jonjo Shelvey starta tillsammans med Raul Meireles på innermittfältet, men jag är tämligen övertygad om att Roy Hodgson ämnar att ge Christian Poulsen en av platserna. Kanske, kanske får vi ändå se Shelvey? Både han och Meireles kan ju som bekant även spela på kanten.

För West Hams del kommer Scott Parker troligtvis inte att spela, vad det verkar. Det är förstås ett tungt avbräck för Hammers. Skulle påstå att Parker är minst lika viktig för de som Gerrard är för Liverpool.

Glädjande nog är Glen Johnson tillbaka i Liverpool. Jag hoppas faktiskt att han får spela – men på högermittfältet. Han är duktig där, och Martin Kelly har visat goda takter som högerback. Men jag tror tyvärr inte att det blir så.

Jag konstaterar även att Fernando Torres har uttryckt ett offentligt stöd för Roy, vilket känns bra. Dessutom har Roy sagt att han och Johnson har en god relation. Också bra.

Matchtips: Liverpool – West Ham 2-0.

*  * *

Mitt matchtips gick inge hem. Det blev 3-0. Snacka om förändring att Liverpool lyckades göra tre mål. Utan Gerrard, dessutom. Det trodde jag inte.

Liverpool gjorde en bra match – inget snack om saken. Spelare tog sitt ansvar i lagkaptenens frånvaro. Meireles och Poulsen gjorde det bra centralt. Kuyt gjorde en riktigt bra match, likaså Maxi. Och den på senaste tidens ifrågasatte landslagsmannen Johnson gjorde ett starkt intryck. Mycket viktigt för fortsättningen.

Samtidigt måste man säga att West Ham såg risiga ut. West Ham är ett lag med få klasspelare och få ledare på planen. Upson är extremt överskattad i backlinjen och innermittfältet svagt i Parkers frånvaro. Varken Noble eller Kovac klarar av att leda laget. Cole var i och för sig hygglig och i de senaste matcherna mot Liverpool har det känts som att han har haft ett övertag mot Carragher – så även igår – men det spelar ingen roll om resten av laget inte hjälper honom.

Liverpools 3 poäng gör att man fortfarande har häng på den eftertraktade fjärdeplatsen. Det lär bli en strid in i det sista, tror jag. Mycket positivt var som sagt att laget kan spela bra och göra mål utan Gerrard, och det är nog framförallt det som jag tar med mig från den här matchen.

3 kommentarer
  1. Det känns som att det är NESV som har övertygat Torres att gå ut som han gör. Jag är väldigt nöjd med vad NESV gjort såhär långt. Hoppas dom kan visa lite resultat i januari också, även fast jag inte tror på mer än kanske en anfallare och en ytter i januarifönstret.

    Jag tror faktiskt att vi kommer att värva Honda i januari.

  2. Liverpool måste vinna och West bromvich och Stoke måste spela oavgjort för att Liverpool ska kunna haffa en 8 plats.

  3. När kommer matchrapporten? Missade tyvärr matchen…

Kommentarer är stängda.