Det känns som att spelare från the Championship blir allt hetare för PL-klubbarna.

Okej, stortalanger som Gareth Bale, Aaron Ramsey och Theo Walcott har de ju alltid hämtat, men på sistone har även de som kanske inte alltid har betraktats som supertalanger gjort bra ifrån sig i PL.

Tänker främst på killar som Adam Johnson, Andy Carroll, Chris Brunt och Matt Jarvis. Framförallt de tre sistnämnda har etablerat sig på allvar i PL den här säsongen. Mancini vägrar ju tyvärr ge Johnson en ordinarie tröja, men att han har blivit ett ständigt återkommande namn i landslagstrupperna sedan ankomsten från Middlesbrough säger ändå något om hans avtryck i PL.

Kanske kommer spelare som dessa att skapa en ny trend i PL. Kanske kommer PL-klubbarna att analysera deras framfart och komma fram till att gräset inte alltid är grönare på andra sidan.

Nu finns flera heta talanger i the Championship. En som faktiskt har gjort väldigt bra ifrån sig är Hulls LFC-lån Daniel Ayala, som får mycket beröm för sina insatser. Det är kul, tycker jag. Ayala har inte alltid haft lätta matcher de senaste säsongerna, men han verkar vara en envis jäkel som har gett sig f-n på att bli en riktigt bra fotbollsspelare. Spanjoren är en vinnarskalle.

En het spelare som Liverpool scoutar, men som jag har dålig koll på, är Prestons Adam Barton. Mittfältaren debuterade nyligen för Nordirlands landslag och verkar vara en intressant spelare. Jag hoppas få möjlighet att kolla på honom framöver.

Vad jag har hört från folk som följer Preston är Barton en spelskicklig mittfältare. Hans absoluta styrkor uppges vara spelsinnet samt passningsspelet.

* * *

Istället tänker jag framföra tre spelare som jag har desto bättre koll på. Jag är övertygad om att Liverpools scouter också har järnkoll på dessa;

Namn: Connor Wickham
Klubb: Ipswich
Ålder: 17
Position: Anfallare
Spelartyp: Targetman med andra egenskaper
Kommentar: Den 191 cm långa Wickham jämförs ofta med en större variant av Rooney. Han oerhört stor och kraftfull, och kan med fördel användas som en targetman, men han är även en dynamisk spelare med snabba fötter (speciellt för sin storlek) och målsinne. Debuterade nyligen i Englands U21-landslag. Jag tror att alla kommer att vilja ha honom i januari, och ärligt talat, han borde verkligen passa in i NESV:s mall. Att han är LFC-fan bör inte göra chanserna sämre.

Namn: Nathaniel Clyne
Klubb: Crystal Palace
Ålder: 19
Position: Högerback
Spelartyp: Offensiv ytterback
Kommentar: Clyne är en snabb, ”modern” ytterback som gillar offensivt spel. Redan en nyckelspelare och har visat att han klarar av att hantera etablerade yttermittfältare, då han spelade bra mot t.ex Ashley Young i cupsammanhang förra säsongen. Och med tanke på att många betraktar Martin Kelly som en framtida mittback, och att Liverpool även har Danny Wilson, Daniel Ayala etc, kanske det vore lämpligare för LFC att rekrytera unga ytterbackar istället för unga mittbackar.

Namn: Adam Hammill
Klubb: Barnsley
Ålder: 22
Position: Yttermittfältare
Spelartyp: Teknisk och målfarlig yttermittfältare
Kommentar: Om Liverpool ska värva en het ”local lad” från the Championship så är det nu. Hammill är hetare än glödhet och har en klausul som gör att han kan lämna för £0,5 miljon – i stort sett ingenting för en klubb som Liverpool. De som följer Hammill nära hävdar att han har mognat såväl på som utanför planen sedan han dumpades av LFC. Kanske blir han den här säsongens Adam Johnson?

* * *

Nu ser jag att Neil Mellor gjorde hattrick för Sheffield Wednesday mot MK Dons. Inte illa, men riktigt så nostalgisk att jag förespråkar att hämta tillbaka honom är jag inte.

Ändock, ingen LFC-supporter lär väl glömma Mellors bidrag till CL-segern samt hans matchavgörande mål mot Arsenal.

2 kommentarer
  1. Har sagt det förut, och jag säger det igen. Ta hem Adam Hammill!

Kommentarer är stängda.