Liverpool vill bli av med Sakho – men har inte för avsikt att rea ut honom.

Mamadou Sakho har som bekant varit i Klopps frysbox under en längre tid. Alla inblandade parter vill förstås se att klubbyte den här månaden. Problemet för intressenterna är att Sakho är högavlönad och att LFC begär en stor övergångssumma för honom.

Enligt BBC Sport kräver Liverpool hela £20 miljoner för att släppa Sakho, som skrev på ett nytt kontrakt så sent som 2015. Galatasaray, Sevilla, Swansea och Southampton uppges vara intresserade. Saints intresse är förstås föga överraskande, med tanke på att lagkaptenen José Fonte försöker tvinga sig bort från klubben. Samtidigt vore det en rejäl skräll om någon av dessa klubbar betalade £20 miljoner för en mittback, oavsett om denne heter Sakho eller något annat.

Galatasarays intresse verkar vara seriöst. Enligt den turkiska källan Güneş Gazetesi kommer representanter från Galatasaray att resa till England inom kort. Där ska de träffa motsvarigheter från LFC för att snacka om Sakho. De jämförelsevis låga skatterna i Turkiet gör att det skulle kunna vara attraktivt för Sakho, men det vore som sagt väldigt överraskande om en klubb som Galatasaray hostar upp £20 miljoner i övergångssumma.

Fransk media spekulerar förstås också om Sakho. Le10 Sport uppger att Spartak Moskva visar stort intresse för Sakho. Ryssarna ska vara beredda att betala lön och övergångssumma för Sakho, men det är oklart exakt hur mycket de är villiga att betala.

En duktig fransk journalist är Mohamed Bouhafsi, som nyligen var med i en Facebook chat för RMC Sports räkning. Där berättade Bouhafsi att Sakho har fått flertalet fina erbjudanden från Kina. Det saknas uppenbarligen inte pengar i Kina, men det är oklart om Sakho är intresserad av att flytta till den typen av liga.

3 kommentarer
  1. Hoppas på en fet övergångssumma från Kina!!

    • Oscar gick för £60 mille så £40 mille för Sakho tycker jag är rimligt.

    • Jag tror Chelsea använder Kina som ett kryphål i ffp-reglerna. Det är enorma summor och ger Chelsea sjuka finansieringsmöjligheter. Abramovich har helt klart några goda kontakter där, kanske rent av investerat själv.

      Vad som var att få oljepengar förut är att få övergångspengar från Kina idag.

Kommentarer är stängda.