I en ytterst händelsefattig match på Anfield så misslyckades vårt unga lag att sätta skräck i Plymouth. Omspel väntar nu därför i FA-cupen.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Karius, Alexander-Arnold, Gomez, Lucas, Moreno, Stewart, Can(63), Ejaria(75), Ojo, Woodburn(75), Origi

Liverpools bänk: Mignolet, Klavan, Clyne, Wijnaldum, Lallana(75), Firmino(75), Sturridge(63)

Plymouths startelva: McCormick, Miller(76), Songo’o, Bradley, Purrington, Threlkeld, Fox, Carey, Jervis, Slew, Garita(65)

Plymouths bänk: Bulvitis, Smith(76), Goodwillie, Osborne, Rooney, Borel, Tanner(65)

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Plymouth 0-0 (0-0, 0-0)

Skott på mål: 4 – 1
Bollinnehav: 76,7% – 23,3%
Passningsprocent: 87,5% – 58,8%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 84,7% – 40,5%
Vunna luftdueller: 43,3% – 56,7%
Offsides: 1 – 0
Hörnor: 18 – 0
Gula kort: 0 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Med ett tufft spelschema i januari så valde Klopp att ställa upp med yngsta möjliga elva i FA-cupens tredje omgång mot Plymouth. I förhandssnacket så handlade det mycket om att Liverpools akademi nu äntligen skulle få visa upp sig från sin bästa sida samt ge Anfield-publiken en chans att se framtidens stjärnor. Men ungefär när pipan blåstes igång så slutade det roliga.

Det var nämligen ingen särskilt rolig match vi fick se. Liverpools ynglingar plus Origi, Lucas, Can och Origi höll förvisso i bollen 76,6% av matchen, men känslan var att det gick på tok för långsamt i passningsspelet. Plymouth backade hem och gjorde som många andra lag den här säsongen – nämligen ställde upp en köttmur med spelare. Man var inte heller särskilt rädda för att släppa till hörnor mot ett Liverpool som helt saknade hot på fasta situationer. Hela arton(!) hörnor tilldelades, men ingen av hörnorna lyckades resultera i någon som helst farlighet.

Bortalaget verkade inte alls intresserat av att anfalla och ville bara få med sig ett omspel till hemmaplan. Detta ortuinerade lag stod mer eller mindre chanslösa att borra sig igenom ett kompakt försvar och hade inga riktiga nycklar för att hota Plymouth. Förmodligen var det här första gången någonsin som våra ungtuppar ställdes mot ett så lågt försvarande lag där ytorna är snudd på obefintliga. Klopp försökte därför att byta in lite rutin i form av Sturridge, Lallana och Firmino men inte ens dom kunde rå på de defensivt sammansvetsade gästerna. Matchen slutade därför mållöst, helt rättvist sett till antalet heta målchanser.

Plymouth förtjänade sitt omspel och även fast det känns onödigt ur LFC-synpunkt att lägga till ytterligare en match i det tuffa schemat så får vi se detta som ytterligare en chans för Liverpools akademi att visa upp sig. Det är det enda vi tar med oss från den här matchen.

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Fick egentligen ingen chans att visa upp sig då Plymouth knappt befann sig på Liverpools planhalva. I ärlighetens namn hade nog ingen märkt om Karius satt sig på läktaren en stund, så lite hade han att göra.

Alexander-Arnold – En av få som visade prov på ett hot i djupled. Stod för några fina inlägg och kändes alltid som att det kunde hända något när bollen landade på ynglingens fötter.

Gomez – En av få ljusglimtar i dagens match. Äntligen tillbaka efter ett långt skadeuppehåll. Visade prov på bra bollkontroll och kontrollerat försvarsspel.

Lucas – När Lucas börjar gå på skott så vet man att det är illa. På pappret var brassen uppsatt som mittback, men agerade under stora delar av matchen som mittfältare.

Moreno – Försvarade bra när det behövdes och var ständigt ett alternativ på vänsterkanten. Den avgörande sista passningen höll dock inte särskilt bra kvalité.

Stewart – Några skott från distans och ett par viktiga brytningar. Stack inte ut särskilt mycket åt nåt håll. Slätstruken insats.

Can(63) – Visade att han var den mest erfarne på mittfältet. Trots några fina aktioner där han bland annat spelade fram Woodburn till ett fint läge så var dock känslan att det gick lite för trögt i passningsspelet.

Ejaria(75) – Hade några inledande fina touch som höll god kvalité, men i det stora hela alldeles för anonym i sin mer framskjutna position på mittfältet.

Ojo – Tillbaka i laget efter ryggproblem. Fick en gratischans av Plymouth-försvaret i första halvlek, men nicken höll ingen vidare klass och hade knapp styrfart.

Woodburn(75) – Jobbade hårt och hade den första halvlekens bästa möjlighet. Tyvärr sabbade en dålig förstatouch hans fina utgångsläge och avslutet blev därefter. Fick en stående ovation av The Kop när han klev av men gjorde egentligen inte mer än någon annan.

Origi – Isolerad och osynlig på topp. Belgaren trivs inte i matcher där ytorna är såhär små i djupled. På kanten kommer han inte riktigt till sin rätt och var en besvikelse.

Inhoppare:

Sturridge(63) – Fick matchens två hetaste chanser. Båda avsluten gick tätt utanför.

Lallana(75) – Inte särskilt inflytelserik och fick inte särskilt mycket uträttat i sitt inhopp.

Firmino(75) – Precis som sin kreativa kollega så lyckades inte Firmino göra något som hotade Plymouth-försvaret sista kvarten.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

11 kommentarer
 1. Efter en halvlek så ser det lite för slött och utspritt ut. Spelarna hamnar i en mot tre lägen hela tiden. Upp med bolltempot och visa sig mer för medspelarna så fixar nog ungtupparna det. Ingen har gjort bort sig såhär långt och Origi ser vassast ut. Vill se mer från Ojo.

 2. Såg likadant ut i andra som i första. Sturridge kom in och hade ett par skott som slicka stolpen. Liverpool blev dock rånade på en straff när Ojo gick upp för nick så kommer Plymouth backen och flaxade med armarna och boxade undan bollen.
  Inte optimalt med omspel men inte direkt så illa heller, så länge som samma spelare får chansen i omspelet. Ojo, Gomez, Ejaria, Woodburn, TAA och co. behöver speltid under Klopp och detta är ju matcher vart dom har chansen.

  Ingen stack ut på ett ont eller gott sätt. Alexander Arnold, Gomez och Woodburn är väll dom som va bland dom bättre idag bland u-spelarna.
  Sen är det ju inte lätt heller för dessa unga spelare. Dom har aldrig mött lag som backar hem med hela laget i straffområdet. Det här är värdefull erfarenhet för dom.

  • Satt och tänkte på det med under matchens gång. Många av dem presterar väldigt bra i u23 (svårt att säga vilken klass den ligan håller dock) men där möter dem aldrig såna här handbollsförsvar. Jisses, vad trist det var att se… Men samtidigt, bra gjort av dem att få till omspel, det ska man inte ta ifrån dom. Dock så gjorde liverpoolspelarna det hyfsat enkelt för dem eftersom de verkligen saknade förmågan att hitta på något oväntat.

   Origi har fortsatt svårt att prestera mot samlat försvar. Det är verkligen något han måste utveckla om han ska lyckas LFC.

 3. Känns som alla glömt vad som höll på kosta hela matchen? Deras ”anfallare” höll ju på bli en mot en med karius pga schabbel från den så briljanta gomez om det inte vore för en dunderbrytning av stewart som sånär kunde blivit en frilägesutvisning. Mer beröm åt honom och mindre hyllning åt gomez. Annars brukar jag dela er uppfattning 🙂

  Sen hörnorna… såg nog inte alla hörnorna men jag tyckte moreno slog dem bra och de fastnade inte på första gubbe men det var ju ingen som gick upp i höjdduellerna. Pinsamt.

 4. Sömnpiller till match, njaa, tycker det var riktigt intressant med så många ungtuppar i laget, kul att se vad de vill, kämpaglöd, driv och finess.

  Ser verkligen fram emot omspelet, FA-Cupen bjuder ofta på skrällar, nu kallar jag inte detta skräll men visst borde vi satt ett mål men likaså i långa loppet är det viktigt att våra ynglingar får mer erfarenhet och speltid.

  Ejaria, Woodburn för att nämna några få kan bli riktigt vassa nyckelspelare om 3-5 år förutsatt att vi kan behålla dom.

  Frustrationen lyste igenom ju längre matchen gick, förståeligt, men även ett X är ett bra resultat, vi ska och kan inte kräva vinst varje match och speciellt med så många ynglingar i laget från start.

  Returen vinner vi 🕺🥊

 5. Hoppas samma 11:a får chansen igen vid omspelet då de behöver speltid samt att vi inte ska behöva slita för mycket på den ordinarie 11:an

 6. Hej,

  Har ni gett upp era inlägg om transferrykten?
  Verkar mest bara vara s.k. ”krönikor” som ni själva skriver nu, där den ena likadana avlöser den andra…

  • Hej,
   Det beror på en kombination av tajt spelschema och få seriösa transferrykten. Så vi anpassar oss efter verkligheten, helt enkelt.
   MVH Pelle

  • Tack för svaret Pelle

   Såg att jag skrev kanske lite puckat och negativt. Tycker det mesta är läsvärt så menade inte på det sättet, men hade velat läsa lite om egna ord kring Quincy Promes t.ex.

  • Jag hade planterat att skriva om Quincy men inväntade att seriösa källor skulle rapportera om seriöst intresse först. Vi vill ju inte vilseleda läsarna.

  • Förstår det.
   Synd att James Pearce mer eller mindre dementerade… Eller körde på en klassisk ”LFC are montitoring”

Kommentarer är stängda.