. . .

Papa2

Enligt The Liverpool Echo är LFC på väg att buda £12 miljoner för Kyriakos Papadopoulos, som är klubbens no #1 target till att ersätta Carragher.

Papadopoulos var visserligen skadad under säsongens andra halva, men Liverpool är inte bekymrade över grekens långsiktiga skadebild. Papadopoulos har även ryktats till Manchester City, Chelsea och Atletico Madrid, men LFC är beredda att agera snabbt för att signa honom.

The Liverpool Echo uppger att Papadopoulos toppar Liverpools önskelista över mittbackar – hans namn står före spelare som Ashley Williams och Toby Alderweireld. Vidare skriver tidningen att Liverpool inte längre är intresserade av Williams, då hans prislapp på £12 miljoner i kombination med hans ålder har fått LFC att rikta in sig på andra mittbaclkar istället.

Intressant nog tillägger The Liverpool Echo att Brendan Rodgers inte nöjer sig med endast Papadopoulos – han vill även förstärka defensiven med fler spelare genom att signa både Kolo Touré och Tiago Ilori.

Tidningen skriver att Sporting Lissabon troligtvis kommer att acceptera ett bud på omkring £3 miljoner för Ilori.

* * *

Kommentar: För mig låter Papadopoulos, Touré och Ilori som utmärkta ersättare till Carragher, Skrtel och Coates. Dessutom kommer man ju knappt att gå minus ekonomiskt på detta, om man får hyggliga övergångssummor för Skrtel och Coates.

Jag har stor förståelse för att Rodgers vill signa Touré på free transfer. Ivorianen är som bekant en väldigt rutinerad pjäs och sådana behövs också – inte minst i omklädningsrummet. Personligen är jag övertygad om att Touré är minst lika bra som Williams, trots att det skiljer £12 miljoner i pris.

Papadopoulos och Ilori hade varit exakt de unga mittbackarna som jag hade värvat. De är två stora personliga favoriter och därför vore det helt fantastiskt om de skriver på för LFC.

* * *

Och så ett rykte från den litauiska källan Sportas.info.

Liverpool uppges ha haft scouter på plats i den polska ligamatchen mellan GKS Bełchatów och Zagłębie Lubin.

Scouterna var där för att kolla på GKS Bełchatóws 18-årige backtalang Seweryn Michalski samt Zagłębie Lubin 26-åring Szymon Pawłowski. Dessvärre gjorde duon ett blekt intryck, men Liverpools scouter ska istället ha imponerats av Bełchatóws litauiske målvakt Emilijus Zubas.

Zubas är en 22-åring som har gjort en A-landskamp för Litauen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Om jag säger Dries Mertens, vad säger ni då?

 2. Papa, Touré och Ilori låter klockrent! Bara vi värvar greken så är jag nöjd 🙂

  Antar att Kelly kommer fortsätta som högerback om vi värvar dessa tre herrar?

 3. Är det bara jag som tycker vi behöver en def mittfältare som kan konkurrera med Lucas. För Coady är väl lite ung ännu?

  • Grejen med Papadopoulos är att han även kan spela def mitt så han kan fungera som backup till Lucas.

 4. Jag tror personligen att Coady kan utvecklas otroligt mycket. Han borde nästa säsong banka på A-lagsdörren.
  Är inte jätteorolig för det defensiva mittfältet, då vi har gerrard som kan kliva ner, henderson kan agera löpstark, shelvey borde vara ett år mognare i sitt spel.

  Däremot är mittlåset det som behöver förstärkas klart tydligast, tillsammans med att konkurrenssituationen måste ökas på yttermittfältarna.

  Borde lösa sig per automatik till viss del när Sterling är tillbaka. Men vi behöver fortfarande ta in någon till på den positionen.

  Bara mina tankar, ber om ursäkt för osammanhanget. (småstressad, sitter på jobbet)

 5. Har ni glömt bort att vi har Allen i rehabstugan?