. . .

Toure

Ikväll skriver den pålitlige Tony Barrett i The Times att Liverpool är beredda att göra en överraskande värvning av Kolo Touré, som är tillgänglig på free transfer i sommar.

Brendan Rodgers vill få in erfaren back efter Jamie Carraghers pensionering och är medveten om Tourés kontraktssituation och strävan att stanna i Premier League, skriver The Times.

Vidare uppger tidningen att FSG är villiga att sanktionera en värvning av den 32-årige Touré, trots policyn att normalt sett värva unga spelare.

Både Sebastian Coates och Martin Skrtel kan ryka i sommar. Tiago Ilori, Toby Alderweireld och Kyriakos Papadopoulos är också spelare som övervägs.

* * *

Liverpool är nära att signa Touré på free transfer. Ivorianen vill gärna stanna i England – helst i nordvästra delen av landet där hans barn går i skolan. Därför är Rodgers kontraktserbjudande en idealisk lösning för Touré (The Guardian).

The Guardian skriver också: ”A deal is believed to have been agreed in principle with Touré, who is in the United States for City’s end-of-season tour and will undergo a medical on his return.”

The Guardian tillägger att det kan bli tre(!) nya mittbackar i sommar, då både Coates och Skrtel också kan komma att säljas. Rodgers har åtskilliga transfer targets; Papadopoulos är hans ”prime target”, medan Alderweireld är en spelare som övervägs, medan Lilles duktige vänsterback Lucas Digne också är ett alternativ för LFC.

* * *

Chris Bascombe på The Telegraph skriver att Touré ”is poised to have a medical at Liverpool after Manchester City’s tour of the United States after next weekend.”.

Bascombe skriver även att Liverpool även har gjort bedömningar av Papadopoulos och Ilori under de senaste veckorna. Det nämns även att Rodgers fortfarande vill signa Ashley Williams, men att hans ålder har gjort det svårt att värva honom för £10 miljoner. Bascombe tillägger att mycket beror på Skrtels framtid; Zenit var mycket intresserade i januari – men om LFC inte får ett bud på över £12 miljoner så är Rodgers villig att behålla slovaken.

* * *

Liverpool är nära att signa Touré på free transfer. Rodgers kommer att behöva åtminstone två nya mittbackar, då både Skrtel och Coates kan komma att säljas. Rodgers har kollat på ett antal mittbackar, inklusive Alderweireld och Ilori, men han är en ”firm admirer” av Papadopoulos. Chelsea har också varit intresserade av Papadopoulos men är ovilliga att betala hans prislapp på £19 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Liverpool tros vara villiga att ge Touré en chans att stanna i Premier League genom att erbjuda honom ett kontrakt (Skysports.com).

* * *

Rodgers vet att han måste signa åtminstone två – möjligtvis tre – mittbackar i sommar. Han vill signa en mittback med stor PL-erfarenhet och en spelare av intresse är Touré, som är tillgänglig på free transfer. FSG är beredda att sanktionera en värvning av Touré, men hans nuvarande veckolön på £120 000 skulle kapas med två tredjedelar om han ansluter till Liverpool. Skrtel kommer sannolikt att lämna LFC i sommar (The Mirror).

* * *

Liverpool vill signa Sporting Lissabons spanska yttermittfältare Diego Capel för £4 miljoner. Sporting befinner sig i en ekonomisk kris och måste sälja sina högst avlönade spelare, vilket innebär att Capel är tillgänglig (The Mirror).

* * *

Den respekterade tyska journalisten Raphael Honigstein har en Tysklandsblogg i The Guardian.

I ett nyligen publicerat inlägg skriver han bland annat: ”For Schalke, Saturday’s win constituted a satisfactory end to a very difficult season. They fired ”manager of the century” Huub Stevens, fought off suitors for Klaas-Jan Huntelaar and Draxler, and even poached the Dortmund centre-back Felipe Santana for a reported bargain €1m. (The Greek defender Kyriakos Papadopoulos might be sold for a more Premier League-compatible fee of €15m to Liverpool.)”

Det är naturligtvis det där sista som är av intresse för oss LFC-fans i ett inlägg som annars handlar om Bundesliga ur ett mer generellt perspektiv. Läs hela inlägget HÄR.

* * *

Christian Eriksen är inte den enda Eredivisie-spelaren som Borussia Dortmund är intresserade av. Dortmund är nämligen även intresserade av Twentes belgare Nacer Chadli, men de har konkurrens från Juventus och Liverpool om hans signatur (Voetbal International).

* * *

Liverpool och AC Milan är intresserade av Genoas mittfältare Juraj Kucka (Il Secolo XIX).