Tre mittfältare ryktas till Liverpool.

* * *

Romeo Lavia

Ikväll kommer rapporter om att Liverpool är på väg att lägga ett tredje och slutgiltigt bud på Lavia. Det ligger på £40m + add ons. Frågan är om Southampton kommer att acceptera den här gången?

* * *

André

Bara under det senaste dygnet har figurerat massvis med stories om Liverpools intresse för André i såväl engelska som brasilianska medier.

Enligt ESPN Brasil är Liverpool beredda att betala €25m + €5m i add ons för André.

Fluminense är dock inne i ett kritiskt skede av säsongen och vill därför inte släppa honom just nu. De är framme i 16-delsfinal i Copa Libertadores, där de spelade 1-1 mot Argentinos Juniors i den första matchen.

ESPN Brasil hävdar att Fluminense mycket väl kan sälja André redan nu om de åker ur Copa Libertadores. Om de tar sig till kvartsfinal kommer de dock inte att sälja André, åtminstone inte för summan som Liverpool erbjuder just nu.

Returmatchen mot Argentinos Juniors spelas på onsdag nästa vecka.

* * *

Gabri Veiga

Lokala medier i Spanien i form av Deportes COPE Galicia rapporterar att Liverpool har budat för €25m för Celta Vigos talangfulla mittfältare Veiga.

21-årige Veiga har en utköpsklausul på €40m och det återstår att se om Celta Vigo, som numera tränas av en viss Rafa Benitez, kommer att acceptera Liverpools bud.

Mycket viktigt i sammanhanget är att Liverpools plan är att köpa Veiga och därefter låna tillbaka honom till Celta Vigo hela säsongen 23/24.

Tidigare rapporter har hävdat att Veiga är ovillig att flytta i sommar såvida han inte ser realistiska möjligheter att spela mycket i sin nya klubb. Han vill helt enkelt inte fastna på bänken i en storklubb, vilket skulle kunna förklara varför Liverpool vill köpa honom och därefter låna tillbaka till Celta.