Flera källor rapporterar att Liverpool har goda chanser att signa Koulibaly i sommar.

Under den senaste veckan har världsbacken Kalidou Koulibaly ryktats vara eftertraktad av Liverpool. Det har till och med spekulerats i itailenska medier att man eventuellt ska ge Napoli en summa pengar + Dejan Lovren för Koulibaly.

Nu fortsätter flera etablerade medier att skriva om Liverpools intresse.

Le 10 Sport skriver att Liverpool och Newcastle, förutsatt att de sistnämndas ägarbyte slutförs, ligger bäst till för att signa Koulibaly. PSG är ute ur leken, då de bestämt sig för att satsa vidare på veteranen Thiago Silva istället. Samtidigt rapporterar Manchester Evening News att Manchester United inte är heta på Koulibaly, då de kommer att prioritera offensiva spelare i sommar, samtidigt som de helst vill värva yngre spelare.

Gazzetta Dello Sport rapporterar att Liverpool har Koulibaly överst på sin önskelista över defensiva spelare. Gazzettan menar att Liverpool inte har konkretiserat sitt intresse, men att det finns där, och att känslan är att man ligger bäst till för att signa Koulibaly. Enligt Gazzettan är Newcastle, Manchester United och andra klubbar också med i racet, men de menar att ”prestigen” som en flytt till Liverpool skulle innebära gör att man är i ’pole position’.

Det är svårt att säga om det är samma rykte som cirkulerar runt och hur pålitligt det är, men av allt att döma kommer Koulibaly att lämna Napoli i sommar. Möjligtvis är alla rykten som vi ser nu hans agent som försöker skapa rubriker och intresse för spelaren, men samtidigt vore det aningen märkligt om Jürgen Klopp inte skulle frestas alls av idén att ersätta Lovren med Koulibaly.

4 kommentarer
 1. Kittlande tanke med VVD och Koulibaly tillsammans men vad händer då med Gomez? Han har ju varit fantastiskt bra med VVD, tycker de är just nu världens bästa mittbackspar. Så på ett sätt känns det dumt och onödigt med en ny mittback men kittlande som sagt… 🙂

  • Jo, det känns inte som att Liverpool kommer att lägga stora pengar på en mittback i sommar. Och även om man skulle det, brukar ju klubben föredra yngre spelare. Samtidigt svårt att inte lockas av tanken att få se Koulibaly i den röda tröjan…

 2. Om man kan få både Koulibaly och Werner för ca 100 millar + Lovren så skulle väl inget direkt tveka?
  Då skulle man sitta på världens starkaste mittbackspar, samt att man kan rotera lite friskare med Gomez, som i
  mittbacks-sammanhanget ju fortfarande är purung. Ingen stress där, kanske skulle även hans kropp må bra av lite vila
  innan han tar över efter Van Dijk och Koulibaly.

  • Lilebroer: Liverpool tvekar alltid på att lägga stora pengar på en spelare i Koulibalys ålder och man kommer nog vara ännu mera försiktiga nu. Tror att man kommer leta efter yngre spelare. På mittbacken är det nog troligare att Ben White ersätter Lovern än att Koulibaly gör det.

Kommentarer är stängda.