Leipzig ser ut att behålla Keita, medan van Dijks framtid fortfarande är oklar.

* * *

Enligt Chris Bascombe på The Telegraph är Liverpool på väg att lägga ner sitt intresse för Naby Keita. Leipzig har förkastat buden, varav det senaste låg på £66 miljoner, och LFC har inte för avsikt att erbjuda ännu mer pengar för mittfältaren. Det betyder att, såvida ingenting ändras drastiskt, att Liverpool kommer att sluta värvningsförsöket för att istället återkomma nästa sommar. Keita har nämligen en utköpsklausul på £48 miljoner, men den kan inte aktiveras förrän nästa sommar. Liverpool hoppas att den här sommarens ansträngningar ska hjälpa klubben att vinna nästa sommars dragkamp om Keita.

Hur som helst, nu måste Klopp bestämma sig för om han vill värva någon annan mittfältare i detta transferfönster. Ikväll kommer Liverpool att föreslå några alternativ till Keita.

* * *

James Pearce på Liverpool Echo ger oss en uppdatering beträffande Virgil van Dijk.

Enligt Pearce är LFC beredda att betala £60 miljoner för van Dijk – men klubben kommer inte att konkretisera sitt intresse förrän Southampton har gett en indikation på att de är villiga att sälja.

I dagsläget tränar van Dijk ensam, eftersom han vill flytta till Liverpool, men Southampton är fortsatt envisa och uppger fortfarande att holländaren inte är till salu. Att van Dijk har kontrakt till 2022 förstärker förstås Saints position.