Naby Keita är återigen i strålkastarljuset efter ha sett rött och skadat en lagkamrat på träning. Detta enligt lokaltidningen Leipziger Volkzeitung som var på plats och följde dagens RB Leipzig-träning.

Bilder från träningen visar hur Keita tacklar sin lagkamrat med en bensax som ögonvittnen enligt tidningen beskriver som ”solklart rött kort”. Guineanen ska ha reagerat på en tidigare närkamp från Demme och därefter gett igen med en oschysst tackling, något som därefter retade upp andra lagkamrater.

I videon nedan ser vi också när tränaren Hassenhüttle går fram till Keita och beordrar honom be om ursäkt till den skadade lagkamraten Diego Demme.

Det var inte bara press som var på plats för att bevittna träningen. Även den vokale sportdirektören Ralf Rangnick och VD Oliver Mintzlaff stod vid sidlinjen och fick se träningen avslutas tidigare efter Keitas tackling.

* * *

Uppdatering med video från hela händelseförloppet:

https://twitter.com/WijnaldumLFC/status/889482834888544258

* * *

Detta eldar såklart på den redan övertända brasan runt Naby Keita, och det blir minst sagt intressant att se vad som händer nu. Speciellt då Liverpool så sent som igår enligt uppgifter gett upp värvningsförsöket för guineanen och accepterat att man får återvända till RB Leipzig nästa sommar då klausulen på £48 miljoner kan utnyttjas av utländska klubbar.

3 kommentarer
 1. Ganska skilda uppgifter kring kopplingen mellan Keita och LFC bland olika journalister. Vissa hävdar att vi lagt två bud, andra att vi lagt tre. Vissa hävdar att vi är hoppfulla om att värva Keita i sommar, andra att vi givit upp för nu och kommer försöka igen nästa sommar. Bl.a. kom Bascombe och Pearce med vitt skilda rapporter i helgen.

 2. Bild har kommit med uppgifter om att Liverpool lagt ett tredje bud nu på £75m(ungefär). Det är väldigt svårt att veta vad som är sant och falskt när det kommer till den här historien. Har för mig Pearce skrev igår att Liverpool övervägde ett tredje bud.

  Angående denna incident så ser jag inte att det är så himla allvarlig. Keita fick en onödigt tuff tackling och gav sedan igen. Tränaren borde hanterat det bättre för att undvika att Keita gav igen. Stoppa träningen tillfälligt och kolla om Keita mår bra och ge Damme en liten varning. Det hade undvikit det som hände efteråt.

  Sen så kommer jag ihåg att Gerrard skrev i sin bok att han brukade ge akademispelare en brutal tackling i deras första pass med A-laget för att värdera deras attityd och om dom har vad som krävs för att spela i Liverpool och PL. Han ville att dom skulle ge igen med lika medel för då visste han att dom inte är rädda för tufft spel och att dom inte bryr sig om namnet på ryggen.

  Ibland ryker spelare ihop på träningen. Dom ska ge 100% och ibland väller känslorna över. Hur dom hanterar det efteråt är det som är viktigt. Om dom tjurar till det så har man problem men oftast så skakar dom hand och lämnar det som händer på planen där.

  Tycker inte att denna incident ska tas som ett täcken på att Keita kommer bryta benen på sina lagkamrater i Liverpool om han kommer eller att han inte ska köpas för att han gav igen för något han ansågs vara en ful tackling.

 3. Läste om detta nyss i Sportbladet. Tycker det är så löjligt att det ens blir en nyhet av det. Att journalister försöker vinkla en tackling på en träning till att han försöker bråka sig bort från klubben. Alla som sysslat med fotboll, oavsett nivå, vet att ibland ger man en ful tackling och ibland får man en ful tackling på träningen. Det är inget konstigt. Är så trött på den här (icke) journalistiken och deras konspirationsteorier.
  Alltså det är inget mot er på den här sidan, det är inte ni som kommit på den här artikeln utan ni gör det ni ska och rapporterar om det som finns att rapportera om och det ska ni ha cred för. Men de som kommer på såna här artiklar söker verkligen efter varje lite halmstrå.

Kommentarer är stängda.