Den italienska tidningen Tuttosport går idag ut med nyheten att Emre Can och Juventus är överens om de personliga villkoren och att tysken bestämt sig för en flytt till Italien. Tidningen verkar säker på sin sak, men det ska kanske sägas att pålitligheten kring rykten som kommer från just Tuttosport starkt kan ifrågasättas.

James Pearce på Liverpool Echo postade nämligen kort efteråt en artikel där han intervjuat Jürgen Klopp om sin landsman Can.

Klopp insisterade att Can inte kommer flytta och klubben haft goda samtal med Can om ett nytt kontrakt, men betonade samtidigt att ingenting är klart.

“You can imagine we’re involved in talks and we all feel good and confident in this moment,” sa Klopp till Echo.

“That means they’re not the worst talks but until anything is done or signed there’s nothing to say.

“Emre is a very important player for us. We don’t want to sell or lose players who are in our first line up or close to it.

“Emre is certainly one of them. We want to keep him and we’re having good talks.”

* * *

En annan Liverpool-spelare som varit i ropet för en rivaliserande klubb de senaste dagarna är en viss nummer #10. Vi snackar naturligtvis om Philippe Coutinho, som än en gång kopplas samman med FC Barcelona.

Det figurerar för närvarande starka rykten i Spanien (och Frankrike) om att Paris Saint Germains ägare beslutat sig för trigga Neymars releaseklausul och hosta upp i runda slängar 222 miljoner euro för anfallsstjärnan. Katalonien-klubben vill ersätta brassen med en landsman och har därför budat £72 miljoner för Liverpools trollkarl. Detta hävdar flera säkra källor, däribland Paul Joyce från The Times och James Pearce på Liverpool Echo. Liverpool tackade omedelbart nej till budet och gick snabbt ut med att Coutinho inte är till salu.

Huvudpersonen själv verkar inte heller särskilt intresserad av en flytt och i en intervju med Liverpool Echo betonade Klopp hur viktig Coutinho är och att brassen i samtal med sin manager sagt att han trivs bra i klubben och staden.

”Everyone knows that Phil Coutinho is a key player for us. I know that he feels completely more than fine, comfortable, whatever, in Liverpool,” sa Klopp.

”He loves the club and the city – that’s clear. That he’s able to play like that tonight in a very difficult moment of the pre-season after all these sessions is good to see. That shows his big potential.”

* * *

Fortsättning lär följa då Emre Can precis kommit tillbaka till Merseyside från sin utökade ledighet efter Confederation Cup, och Liverpool som bekant är påväg hem från Hong Kong efter vinsten i Asia Trophy. Gällande Coutinho lär vi få se fler bud inom den närmaste framtiden om Neymar-ryktet visar sig stämma.

3 kommentarer
 1. Läste rykten om att Keita är på väg att äntligen bli klar!

  • Vilket precis dementerats, detta är ett lopp vi inte vinner TROTS att mycket talats för det motsatta.

   Men handen på hjärtat, så mycket pengar för en spelare som varit bra en säsong, vi kommer lägga ett tredje bud ryktesvis och det är mycket pengar som sagt. Håller de fast vid nej så måste vi leta ersättare/alternativ alternativt lägga mer pengar på vårat försvar, Lovren är bra stundtals och Matip får inte bli skadad igen, vi MÅSTE få in bra mittbackar så då hoppas jag försvaret blir prioriterat OM det sista budet nekas på Keita.

  • Om inte Keita går att lösa. Skit i att leta efter alternativ. Uppenbart är Keita Klopps första val och han, av allt som skrivs, inte är så het på alternativ. Vänta tills nästa sommar, alt. Januari, och köp honom då. När RBL har åkt ur CL så kan dom inte hålla foten i marken längre. Då dom har aldrig spelat i CL förr så hamnar dom i en grupp med minst två storklubbar. Dom får nog säga adjö till CL redan efter gruppspelet.

   Om nu Klopp är het på Ox så ta honom. Dock kommer han inte göra Liverpool bättre men ökar bredden som man behöver om han nu inte helt litar på Ejaria och Grujic.

Kommentarer är stängda.