Liverpool kommer att intensifiera sitt intresse för Jose Enrique under den här veckan sedan man blivit informerade om att Newcastle är beredda att motvilligt sälja spanjoren. Newcastle vill egentligen behålla Enrique, men det faktum att han bara har tolv månader kvar på sitt nuvarande kontrakt – och vägrar förlänga – gör att Newcastle måste sälja honom. Liverpool är beredda att testa Newcastle med bud på Enrique. Det som förhindrat en affär hittills är att Newcastle vill ha £10 miljoner för honom, vilket Liverpool inte är villiga att betala (The Northern Echo).

Liverpool försöker hitta köpare till Brad Jones, Christian Poulsen, Soto Kyrgiakos, Emiliano Insua, Philipp Degen, Nabil El Zhar och Milan Jovanovic. Det är desto mer komplicerat kring Joe Cole och Alberto Aquilani; Cole är extremt högavlönad och vägrar överväga en flytt till en mindre klubb och Aquilani har offentligt backats upp av John Henry. Liverpool är dessutom beredda att lyssna på bud för Raul Meireles. När utrensningen har kommit längre, kommer Dalglish att kunna förstärka truppen ytterligare. Dalglish vill värva en vänsterback – där har Jose Enrique länge varit ett hett alternativ – medan uruguayanen Diego Godin är det ledande spåret på mittbacksfronten. Godin flyttade till Atletico Madrid förra sommaren för £6,6 miljoner och de kommer troligtvis att sälja för omkring dubbla den summan. Godin är även intressant för Chelsea, AC Milan och Juventus, men Dalglish hoppas att hans vänskap med Suarez ska få honom att välja Liverpool. En källa nära Godin beskriver hans situation som ”obestämd” men bekräftar att han skulle överväga en flytt till Liverpool (The Telegraph).

Wolves vill låna Jay Spearing. Liverpool betraktar en utlåning av Spearing som det bästa för hans utveckling och kommer troligtvis att acceptera en utlåning till Wolves, som även är intresserade av Daniel Ayala (The Express & Star).

Fiorentina vill värva Alberto Aquilani. Mittfältaren hoppas kunna flytta tillbaka till Italien, medan Liverpool hoppas kunna få åtminstone £9 miljoner för honom. Fiorentina vill helst låna Aquilani med köpoption nästa sommar, men Liverpool kommer troligtvis inte att gå med på det förslaget, eftersom Aquilanis värde kan sjunka, samtidigt som man vill få in pengar för att kunna förstärka sin egen trupp ytterligare i det här transferfönstet. Aquilani vill få speltid för att ta en plats i Italiens EM-trupp och Fiorentina vore ett bra alternativ för honom (The Liverpool Echo).

Corinthians har dragit tillbaka sitt bud på Carlos Tevez (BBC Sport).

Chelsea har lagt ett bud på Romelu Lukaku (BBC Sport).

* * *

Anderlecht har bekräftat att de befinner sig i förhandlingar med Milan Jovanovic.

”We’re currently negotiating with Jovanovic, but we couldn’t achieve an agreement (yet),” sa en talesman för Anderlecht till BBC Sport.

”We’re very much interested and the player would like to come.”

”Anderlecht are due to contact Liverpool on Wednesday,” tillade talesmannen.