Liverpool är mycket intresserade av Portos uruguayanska landslagsman Alvaro Pereira. Liverpool tros rent av vara villiga att betala 25-åringens utköpsklausul på 20 miljoner euro (A Bola).

Kommentar: Jag har sett alla Uruguays matcher i Copa America och Pereira är den spelaren som har imponerat mest. Han är en fruktansvärt bra spelare som spelar antingen vänstermittfältare eller vänsterback. Han vore en perfekt ”wingback” för Liverpool. Om ni har sett Suarez andra mål mot Peru, kanske ni noterade den extremt precisa framspelningen, som Pereira stod för.

* * *

Blackburn var nära att värva Mariano Pavone, men har inte lyckats slutföra en affär. Nu visar Liverpool, Fulham och Swansea intresse för den 29-åriga anfallaren (Skysports.com).

Valencias tränare Unai Emery har erkänt att Juan Mata troligtvis kommer att lämna klubben i sommar. Arsenal är intresserade av Mata. Manchester City och Spurs har också kopplats samman med Mata, men Liverpool är Arsenals största konkurrent om Matas signatur. Mata värderas till £20 miljoner (The Daily Mail).

Rayo Vallecano är favoriter till att låna Daniel Pacheco (TalkSPORT).

Alberto Aquilani är beredd att acceptera en lönesänkning för att kunna genomföra en flytt till Fiorentina, som kan komma att buda upp till 12 miljoner euro för Aquilani (Football Italia).