De senaste spekulationerna gör gällande att Atletico Madrids mittback Diego Godin är aktuell för Liverpool.

The Times skriver nämligen att Godin är ett ”potential target” för Liverpool – men Kenny Dalglish kommer endast att ges pengar om klubben lyckas skeppa iväg en del av allt ”dead wood” som återfinns i truppen.

I dagsläget är prioriteten göra sig av med spelare snarare än att rekrytera nya. Liverpool är öppna för erbjudanden på Christian Poulsen, Brad Jones, Philipp Degen, Emiliano Insua och David N’Gog. Vidare kommer Alberto Aquilani och Raul Meireles också att säljas om Liverpool mottar stora bud. Fiorentina tros vara beredda att erbjuda Aquilani en återkomst till Italien.

Joe Cole skulle också tillåtas att lämna, men Liverpool har upptäckt att hans nuvarande lön på £110 000 i veckan är avskräckande för intressenter.

Dalglish avser fortfarande att rekrytera en mittback – som alltså kan bli Godin – och en vänsterback.

* * *

Liverpool har erbjudit den mexikanska tonåringen Marco Bueno ett femårskontrakt, uppger The Mirror.

Bueno ägs för tillfället av Pachuca, vicepresident Andres Fassi kommenterar: ”We are conducting negotiations with Liverpool and possibly, on August 1, Marco Bueno will pay a visit to Liverpool.

”We have already practically closed negotiations with them. They want to buy 100% of the rights.”

* * *

The Mirror rapporterar även att Dalglish vill fortsätta att köpa nya spelare – men att han först och främst behöver göra sig av med spelare. Dalglish kommer att börja med att sälja Aquilani till Fiorentina. Klubbarna har inlett förhandlingar och Liverpool hoppas kunna få in omkring £12 miljoner för Aquilani – och sammanlagt £25 miljoner för allt ”dead wood” som man vill göra sig av med.

Utöver Aquilani hoppas Liverpool kunna sälja fler spelare, som exempelvis Joe Cole, som man vill ha bort från lönebudgeten. Liverpool är medvetna om att man kanske till och med måste betala en del av Coles lön för att få bort honom – West Ham och Spurs är angelägna om att rekrytera Cole.

“We’re delighted with the work we’ve done, whether there’s more remains to be seen and depends on players going out,” sa Dalglish.

Dalglish vill värva en vänsterback och möjligtvis en ung backup-anfallare. Bland vänsterbackarna uppges Jose Enrique toppa önskelistan; han skulle gå på omkring £10 miljoner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
  • eric, Man ska självklart alltid jubla om Liverpool värvar klasspelare.

 1. Känns otroligt märkligt om både Aquilani och Meireles säljs?

  • Erik Ramstedt, Varför det? Liverpool har ju köpt in 2 nya innermittfältare och Aquilani ingick inte ens i förra säsongens trupp.

 2. Jag hoppas fortfarande på Scott Dann. Hur stor är sannolikheten att han hamnar i Liverpool?

  Dann, Enrique och kanske en till anfallare/ytter sen är truppen superb! 😀

 3. Jag ser verkligen att aquilani stannar eftersom han bevisligen besitter det här lilla extra som liverpool kanske anses behöva. Han är oxå 27 år som de flesta är när de når sin topp i karriären, speciellt i hans position.

  Hoppas då mkt hellre att cole sticker. Vet att det inte direkt kryllar av intresserade och han är ändå en skaplig fotbollsspelare, men jag ser det som ren idioti att behålla honom med sin saftiga lön. Finns det ingen möjlighet att man skulle kunna riva Coles kontrakt? eller skulle det kosta liverpool för mkt pengar? Borde inte alls vara allt för svårt att hitta en lösning kan jag tycka. Det som skrivs nuförtiden har fått mej att fundera om liverpool verkligen vill bli av med honom och det stör mej!

 4. Skulle ju kännas skapligt idiotiskt att fortsätta betala en del av Coles lön och låta honom spela någon annanstans. Då känns det ju bättre att låta han spela hos oss och få något för pengarna. Hittills har han ju sett pigg ut på försäsongen.

 5. Inget om en till ytter? Skulle gärna se Mata eller Lennon tillsammans med Downing på kanterna 😀

 6. Henderson som höger ytter? Borde kunna va ett hett alt och då kuyt som forward med carroll, suarez och ngog… Då skulle vi ha henderson, Cole, downing o maxi på kanterna..

 7. Godin hade varit ett perfekt köp, en spelande mittback som dessutom är bra på huvudet. Skulle vi dessutom lyckas värva Baines (Vilket jag tyvärr tror blir väldigt svårt), så skulle vi ha en backlinje som håller absolut högsta Premier league klass.

  Johnson-Godin-Agger-Baines. Vilket lag skulle inte vilja ha denna kvartet i sin backlinje? Dessutom har vi Kelly och Carra som kan ”vikariera” vid skador och formsvackor, samt två riktigt lovande ytterbackar i Robinson och Flanagan.

 8. Någon som har bra koll på Marco Bueno? Missade stora delar av U17-VM så jag såg honom inte så mycket.

 9. Mackan, ser perfekt ut! Dock tycker jag inte att det är självklart att Kelly ska sitta på bänken, tror att han dessutom bara kommer att bli bättre o bättre. Glen ska inte känna sig säker någonstans.

 10. Hur kan Godin peta Carragher? Visst är Godin bra, men att han skulle peta honom, njaaa.