. . .

Sturr

Det senaste om Daniel Sturridges skada

Sturridge blev som bekant skadad i förra veckans landskamp mot Irland. Skadan är så pass allvarlig att Sturridge förväntas miss säsongsinledningen och det kan dröja ända till september innan anfallaren är redo för spel igen. Det handlar alltså om en skadefrånvaro på 3-4 månader (The Guardian).

Sturridge kanske inte är tillbaka i full träning förrän i augusti (The Times).

Kommentar: Sturridges skada känns lite som ett slag under bältet med tanke på Suarez-situationen.

* * *

Det senaste om Iago Aspas

I veckan förväntas Liverpool göra klart med Aspas för £7,7 miljoner (The Guardian).

I veckan kommer Aspas till Merseyside för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen innan han skriver på för Liverpool i vad som förväntas vara en övergång som kostar LFC £7,7 miljoner i övergångssumma (The Telegraph).

Liverpool kommer att värva Aspas under veckan, då han är på väg att bli helt klar för omkring £7 miljoner. Han kommer att genomgå en läkarundersökning i veckan (The Daily Mail).

Kommentar: Det händer sällan att Liverpool värvar en spelare som jag verkligen inte har koll på, men det verkar inträffa i detta fall. Roligt men ändå inte!

* * *

Det senaste om Simon Mignolet

Liverpool vill att Mignolet ska ersätta Pepe Reina om spanjoren lämnar klubben. Asmir Begovic och Alex McCarthy är andra målvakter av intresse för Liverpool, men det är Mignolet som man helst vill ha. Sunderland kommer knappast att sälja Mignolet billigt, men Liverpool är hoppfulla om att han skulle kosta mindre än de £15 miljonerna som Stoke vill ha för Begovic (The Guardian).

Om Reina lämnar Liverpool – vilket han får göra för £10 miljoner – så kommer LFC att buda på Mignolet (The Telegraph).

Liverpool har ett starkt intresse för Mignolet och kommer att överväga honom om Barcelona signar Reina (The Daily Mail).

Kommentar: Jag tycker att det vore idiotiskt av LFC att snåla. Om Reina lämnar måste den nya ettan hålla väldigt hög klass – det tycker jag inte att Mignolet gör. Det vore bättre att betala mer för Begovic.

* * *

Det senaste om Tiago Ilori

Liverpool kommer att ge Sporting Lissabon ett nytt bud på Ilori. Det senaste budet var på €4,2 miljoner men kunde stiga med ytterligare €800 000. Sporting vill dock ha €7 miljoner för Ilori. Klubbarna är alltså en bit ifrån varandra, men dörren är öppen för fortsatta förhandlingar (O Jogo).

Kommentar: €7 miljoner låter som en fair deal.