____________________

Det senaste kring några spelare:

Andy Carroll: Liverpool accepterade som bekant West Hams bud på Carroll, men anfallaren verkar inte vara jättesugen på att flytta dit. Han inväntar alltjämt att Newcastle ska kontra West Hams bud. Klart är i varje fall att Liverpool vill sälja – om nu någon tvivlade på det – och att West Ham har fått bud accepterat. Carroll kan fortfarande hamna i West Ham om valet står mellan att hamna där eller stanna i Liverpool – nu beror mycket på hur Newcastle väljer att agera.

Clint Dempsey: Fulham har bekräftat att Dempsey (och Rodallega) stannar i London när resten av truppen åker till Schweiz för träningsmatch och träningar. Fulham uppger att Dempsey och Rodallega inte är i tillräckligt bra form för att spela träningsmatch och att de istället ska träna upp sig. Detta har naturligtvis intensifierat spekulationerna kring Dempseys framtid. Samtidigt hör till saken att Rodallega är ett nyförvärv som knappast är på väg att lämna, men alla inom fotbollsbranschen vet att han har varit i urusel form under en lång, lång tid. Kanske talar Fulham sanning i Rodallegas fall, men inte i Dempseys? Anledningen till att Dempsey är kvar i London skulle mycket väl kunna vara den som vissa medier hävdar, det vill säga att han försöker tvinga fram en flytt till Liverpool.

Alberto Aquilani: Liverpool har accepterat Fiorentinas bud, men detta bud kan komma att modifieras beroende på vad förhandlingarna mellan Aquilani och Fiorentina resulterar i. Det kan bli så att Liverpool får betydligt mindre än £7 miljoner i övergångssumma, men att man å andra sidan inte behöver betala Aquilani någon summa för att han ska lämna (och acceptera en lönesänkning). Notera att Aquilanis övergång fortfarande kan spricka på grund av hans lönekrav.

Daniel Agger: Manchester City visar stort intresse för dansken. Sky Sports hävdar att LFC har nobbat två bud (£13m, 16m) från City. Liverpool håller väldigt hårt i Agger och för tillfället verkar det troligaste scenariot bli att han stannar i LFC. Pålitliga Liverpool Echo hävdar att City inte har budat, men att de är intresserade, samtidigt som de tillägger att Liverpool vill förlänga kontraktet och att han är villig att stanna.

Martin Skrtel: Pålitliga Liverpool Echo hävdar att City är intresserade, samtidigt som de tillägger att Liverpool vill förlänga kontraktet och att han är villig att stanna. En ganska snarlik situation som Agger, alltså.

Joe Allen: Liverpool förhandlar fortfarande med Swansea. Man skulle kunna köpa loss honom för £15 miljoner, men man vill gärna ge några miljoner mindre. Eventuellt får Swansea låna en spelare av Liverpool – troligtvis en talang om så blir fallet. Det sannolika är att Allen blir klar för Liverpool strax efter Storbritannien har åkt ut i OS-fotbollen, även om Spurs också lurar lite i vassen.

Alexander Doni: Enligt lokalpressen har Doni inte lämnat Liverpool. Anledningen till att han inte åkte med resten av truppen till Nordamerika var personliga skäl. Klubben accepterade skälet men parterna har valt att inte offentliggöra vad det handlar om, åtminstone inte i dagsläget.