!

Idag återvände Alberto Aquilani till Liverpool för att träna med laget. Imorgon kommer direktörer från Fiorentina att träffa representanter från Liverpool för att prata om Aquilani och om allt går bra kommer han att flyga tillbaka till Italien så fort som möjligt. Aquilani uppges vara villig att acceptera ett treårskontrakt värt 1,8 miljoner euro om året (Sky Sport Itaila). Det verkar som att uppgifter också gör gällande att Liverpool är villiga att betala Aquilani 5 miljoner euro för att lämna.

Kommentar: Det ska bli synnerligen intressant att se om Liverpool överhuvudtaget går +/- 0 på denna övergång. Även om man får en hygglig övergångssumma ska ju Aquilani också ha en slant… Man skulle också kunna tänka sig att Liverpool i stort sett inte får någon övergångssumma, och att Fiorentina istället ger honom en enorm sign-on-bonus. Oavsett vilket tyder ingenting på att Aquilani är beredd att gå miste om en enda euro för att återuppliva sin fotbollskarriär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Topp 5 sämsta värvningar genom alla tider! Sånna här dåliga värvningar ska man egentligen inte kunna göra, många som får ta på sig det.

 2. Om detta är sant så låt honom hellre ruttna i reservlaget.

  • MacGyver: Nja, om Liverpool går +/- 0 så tjänar man ändå otroligt mycket på att slippa betala de sista 2 åren av hans kontrakt.

 3. Att man är så girig är skamligt.
  Hoppas han gör det rätta och lämnar ” He walks alone ”

  YNWA

 4. Jag önskade vi hade råd att låta han tyna bort från sin inte allt för lyckade karriär

  • Björn: Flytten till Liverpool har redan förstört Aquilanis karriär, men likväl gjort honom till ekonomiskt oberoende resten av livet.

 5. Girig?
  Nej om alla parter går med på det är det väl inget fel?
  Alla vill väl få ut så mycket pengar som möjligt?
  Jag tycker han gör rätt.

  Och att han skulle vara topp 5 sämsta värvningar genom alla tider är ju sanslöst!
  Han är en bra fotbollsspelare och jag vet att jag kommer få kritik nu, men han har inte fått chansen ordentligt hos oss. Han har inte ens fått en hel skadefri säsong på sig att komma in i PL tempot. Tror han skulle kunna vara en av de bättre i laget och en självklar startspelare om han fick ordentlig matchning!

  • Kingpin: Vem skulle Aquilani peta om han fick ”ordentlig matchning”? Steven Gerrard?

   Självklart är Aquilani en urusel värvning. Precis som Veron var en urusel värvning för Man Utd och Shevchenko för Chelsea. Jag tror ingen tvivlar på att de är/var bra fotbollsspelare, men de var urusla värvningar för de klubbarnas del.

   Aquilani är girig eftersom han prioriterar att få så mycket pengar som möjligt före sin karriär, men ja, det är självklart hans juridiska rättighet och Liverpool får stå sitt kast som erbjöd honom ett groteskt kontrakt.

 6. Har han gått i skola hos Zlatan , att vara girig menar jag.

 7. Bullshit att Aquilani inte ”fått” chansen ordentligt. Dessutom så är det inget man får, det är som Gerrard säger, man kommer in och visar att man är bra/bättre än de andra i startelvan och ska spela.

  Varken Kenny eller Hodgson såg något i honom, och varken Milan eller Juve ville betala ett kraftigt reapris för honom.

  4 coacher, för 4 olika lag — det är ingen slump. Det är en glaslirare som klarar att prestera på försäsongen mot sunkiga lag.

  Han skulle inte peta någon för en startelva i Liverpool.

 8. jahaja: Skillnaden är att Zlatan i princip = garanterad ligaseger om du kollar hans statistik. Aquilani = spelar 1/3 av säsongerna. Där har du skillnaden.

  • Joakim: Ja, Zlatan garanterar ju ligaseger… förutom när han spelar med Aquilani 🙂

 9. pelle: Precis, eller när Aquilani kommer och besudlar Milan 😉 Sen var det väl första året i Ajax också som Zlatan inte vann?

 10. Frågan är hur aquilani kan ha så sne bild på vad han själv är värd.
  Gillar killen ens att spela fotboll??

  Hmm kanske div 4 spelarna här i Sverige ska börja förhandla fram kontrakt som gör dom heltidsproffs nu med.

  Personer som bara tänker på pengarna är i min värld inte värd ett enda ruttet lingon i skogen !

  Aquilani truly walks alone ! Bara skönt att bli av med skrotet.

 11. Handlar det om girig? Alltså ett kontrakt är ett kontrakt! Det är ju knappast Aquilani som förhandlat till sig detta,Utan snarare Liverpool som gjort det och ansåg han var värd detta!! Skriver man ett sådant kontrakt får man stå för det! Jag förstår Alberto som hänvisar till kontraktet och istället vill bli utlånad! Tycker därimot klubben borde få mer skit,Inte första kontrakten ingen kan förstå som skrivs! Visst är det lätt med facit i hand,Men ska man verkligen skriva ett 5 års med en skadebenägen Italienare och ge han en fet lön? Har nån Italienare nånsin gjort succé i PL förutom Zola? Ska man Ge J.Cole feting lön som var skadad/bänknötare i Chelsea,Vars klubb har samma mål som oss? Tycker sportchef,Scoutingteam borde få sig en tankeställare snart!! Alt dom som anställer sportchefen,Scouterna!!

  • Högga: Nu är det ju trots allt så att ägarna, styrelsen, värvningsansvariga och scouterna som värvade Aquilani inte längre är kvar i Liverpool…

 12. Hakar på Högga i hans resonemang. Det är inte Aqua som vill bort – det är LFC som vill bli av med honom och då skulle väl vem som helst försöka få ut så mycket pengar som möjligt från en övergång om man blir borttvingad?

  Och det här med att han aldrig tagit chansen under försäsongerna. Hur lätt är det att imponera under försäsongen när man precis kommit tillbaka från semestern och är ur form?

  http://www.liverpoolfc.nu/news/?23716

  • Jesper: Man kan visa rätt attityd på försäsongerna oavsett i vilken form man är i när man ansluter. Man kan även se till att vara i toppform när försäsongen inleds, särskilt om man ligger risigt till och verkligen vill stanna. Aquilani har ju dock haft hela säsonger på sig att imponera på Juventus och Milans tränare, men misslyckats även där.

   När fem raka tränare som har sett Aquilani från nära håll säger nej kanske det är dags att börja inse att Aquilani inte är särskilt bra…

 13. Högga: Alla från det gamla gardet har mycket riktigt också fått sparken. Dock så var ju Aquilani en signering av Rafa. Comolli har fått kicken för sina överprisade och misslyckade värvningar i fjol (även om det lät och såg bra ut på pappret). Dalglish / Clarke har fått gå p.g.a. de dåliga resultaten och någon kommunikationschef som jobbat för Liverpool i 16 år fick också gå efter den dåliga hanteringen av Suárez-gate.

  Det är som sagt lätt att vara efterklok — men man kan i alla fall inte beskylla FSG för inte vara handlingskraftiga.

  Nu hoppas vi på att det blir en riktigt lång love story med Brendan Rodgers och Liverpool. Det är givitvis mycket att ta tag i, många spelare som han ärvt från Hodgson och Dalglish som han vill ha ut och ha in en viss typ av spelare som han föredrar till sitt spelsätt. Det går kanske inte på en försäsong och ett transferfönster. Men jag tror även ägarna inser att de inte kan sparka coachen varje säsong och köpa ut dem från sina långa kontrakt sen kommer en ny coach och vill börja om och göra massa transfers igen.

 14. Silly Season är en jävla plåga som Liverpool-supporter, vi köper kassa spelare för dyra pengar, delar ut monsterlöner till medelmåttor och säljer våra bra spelare för skitpengar…

  Jag blir så trött.

 15. Kingpin. Är inte aqua topp 5 sämsta värvningar genom liverpools historia baserat på övergång, lön och vad han gett tillbaka vet jag inte vad? Vill gärna höra dig räkna upp en massa namn som skulle va värre när du säger så. Och att han inte fått chansen är som många säger strunt, killen är inte bra nog, det har inte kenny, juventus och milans tränare heller tryckt, hans namn är större än spelaren aquilani

 16. Det är sorgligt hur mycket pengar som har gått till spillo i LFC de senaste fem åren. Känns både vårdslöst och omdömeslöst. Mycket kanske kan skyllas på de gamla ägarna som knuffade ut den här snöbollen över stupet, men även nya ägarna har stått för impulsiva handlingar. Det känns som det får vara nog nu och att en rejäl ekonomisk sanering är på sin plats, annars kommer vi aldrig tillbaka till där vi var och förtjänar att vara.

 17. FSG har ju å andra sidan inte gjort annat än sanerat ekonomin. Säljer/släpper högavlönade spelare och signar yngre med potentiell värdeökning.

  Folk måste börja förstå innebörden av den totala kostnaden för en spelare.

  Man kan inte stirra sig blind på en övergångssumma när driftskostnaderna helt förbises.

  Vem var dyrast av A.Young och S.Downing när Utd respektive LFC köpte dessa spelare? Downing sett till transfersumman, men jämför lön och kontraktstid så är det tvärtom.

  Torres tjänade vad i LFC? 150-160k i veckan för LFC? Vet inte säkert, men anta att det är 160k och Carroll kostar 80k.

  35 miljoner kostade Carroll, men sett över de 3 första säsongerna så var besparingen ytterliggare 12.5 miljon om vi antar att Torres var dubbelt så dyr i drift.

  Helt plötsligt kostade Carroll visst bara 22.5 miljoner. Nu är detta siffror för att illustrera ett exempel, men så ser verkligheten ut.

 18. RobinD, problemet är bara att samtidigt som ekonomin sanerats med dina exempel har även kvaliten och resultaten sanerats. Torres och Young är dyrare i drift, ja. Men samtidigt kanske de hade varit skillnaden mellan 8:e plats och en CL-plats. En plats som innebär mycket pengar och som gjort att spelarna varit värd lönen.

  Värd lönen. Det är knappast Carroll och Downing.

 19. Jesper: jo fast nu diskuterade vi inte den aspekten. Det fanns anledningar till varför Torres såldes och varför spelare värvades. Det är lätt att säga nu att det inte blev bra.

  Det jag syftade på var att FSG har strypt dessa monsterkontrakt i mångt och mycket och satsat på en föryngring. Kuyt ich Maxi har fått lämna och Aqui är på god väg. Cole, Doni, Jones, Carroll lör följa efter och jag är inte förvånad om även Adam och/eller Downing också lämnar.

  Dessa herrar tjänar pengar, pengar som kan spenderas bättre. Får vi bort dessa löner så finns pengar att investera i nya spelare.

 20. Okey! Men förklara då Downing 18 $
  Hendersson 20$ Carroll 15$ + Torres!! Alltså det är för mig helt offatbart hur man kan lägga dom summorna för spelare som gjort det helt okey men inte mer i lag som Aston Villa,Sunderland!! Kan köpa att man sökte en snabb ytter,Men Hendersson är en gåta med tanke på att vi har en egen som påminner ganska mycket och som enligt mig har större kapacitet med tanke på åldern ..Shelvey såklart!!! Att man sedan får lägga upp 200 milj är helt makalöst!! United tog Young för ca 150 och Kagawa för typ 180!! Där snackar vi klass tyvärr!!

 21. En sak till,Hade jag fel i mitt gamla inlägg och att alla inblandande är utkastade bugar och bockar ja för eran rättelse!

 22. Är aquilani tillräckligt bra för oss?? Nej

  Är han värd sin lön?? Inte på långa vägar

  Borde klubben få skit för denna värvning? Absolut dom förtjänar en känga för detta.

  Borde klubben värdera vad dom håller på med egentligen? Ja och det tror jag den nya ägaren gjort flera gånger.

 23. Henderson är U21-kapten och den enda spelaren i EPL född på 90-talet med över 100 matcher i bagaget. Han var inte ok i Sunderland, han var deras motor. Downing röstades fram till Villas bästa spelare säsongen innan vi köpte honom och är landslagsspelare, Carroll gjorde en grym debutsäsong och blev även han landslagsspelare.

  Shelvey är inte ett dugg lik Henderson och betydligt mindre mogen i sitt spel.

  Sen förefaller hela den här diskussionen meningslös då jag inte försvarar summor dom betalas, jag förklarar bara att övergångssummor bara är en del av kostnaden och det verkar 95% av alla läsare ha svårt att förstå.

 24. RobinD: Håller med dig helt och hållet. Driftkostnaden för spelare är lika viktig sm själva övergångskostnaden i sig. Det var ju detta John Henry tog upp direkt när han tog över ägandet av klubben. Liverpool betalar för höga löner sett till tabellplacering.

  Angående Aquilani så är det ju såklar lönen som sätter käppar i hjulet. Han är i mina ögon en riktigt bra spelare men inte så bra som hans lön visar. Jag skulle tro att det är det som gör att varken juve eller Milan valde att köpa loss honom.

 25. Men att vara landslagsspelare för England är det en anledning att värva ? För mig är England inte ens topp 8 i världen, Tycker dom håller Sverige klass!! Kolla sedan över våra konkurrenter då ser du att ingens motor/tongivande är Britt !!!
  Så sluta använd engelsk landslagsspelare som anledning!

 26. Högga: vi har Gerrard, United har Rooney, Tottenham har Bale för att nämna några. Att topplagen skulle sakna tongivande britter får du allt ta och äta upp. Att engelska landslaget inte presterar beror inte på att de saknar kvalitet så jag håller inte med dig. Det är absolut en stor merit att vara engelsk landslagsspelare.

 27. Högga: Lär dig läsa vad man skriver. Tänker inte debattera med någon som inte ens försöker förstå vad motparten skriver. Jag försvarar inte något, jag förklarade vad som troligen var anledningen till värvningen och prislappen. Sen kan du ju sitta här som bror duktig i efterhand och tycka att allt är så självklart när saker och ting går dåligt.

  Hade vart helt andra tongåmngar om våra 25 ramträffar gått i mål…

 28. Visst är det så,Men det handlar om kvalitet också! Kolla våra straffar,Det är inte bara otur utan brist på kvalitet! Jag leker inte bror duktig,Har ett enormt Lfc hjärta och åker över 1,2 ggr/år! Ser varje PL match etc! Min kunskap är inte sylvass,Vill bara byta ord och resonemang! Lider lika mycket som alla andra men börjar bli trött på våra värvningar! Tror ärligt inte att Britter är framgång om vi ska ut i Europa och slåss igen! Och vad ja minns gick de Inge vidare för England i senaste U-21heller!! Ska vi sen analysera senaste storhetstiden så ju Alonso,Torres,Stevie,Mascherano, våra storheter! Inte massa britter med stort hjärta men mindre kreativitet! Av det man kan läsa håller ja tummar för Ramirez,Allen!! Men då ser ja gärna att Adam,Spearing alt Downing tackar för sig!! //Mot Big Four

 29. Visst är det så, men för egen del struntar jag i vart spelarna kommer ifrån. Så länge de vill spela för LFC och är bra så är de välkomna. Tror ingen supporter är nöjd med utgången av förra sommarfönstret, men bortsett från övergångssummor då var nog inte många missnöjda med att vi värvade Downing, Carroll, Adam och Henderson.

  Med facit i hand så har alla utom Henderson underpresterat. Hendo har varit bra på sin position men av någon outgrundlig anledning fick han spela på kanten för mycket och var där blek. Det kan man inte lasta någon annan än Kenny för enligt mig.

 30. Värvningen av Downing är den jag tycker är stort fiasko.
  Han var medelmåtta i medelmåttiga klubbar.
  Men det är ej hans fel att vi ville betala för se han totalt faila
  Det är dalglish o comollis fel.

  Men jag tror rodgers kommer göra det bra på plan och i värvningar.

  Sälj : aqua , carroll , downing ,cole ,spearing låna ut :, morgan robinson
  Köp : Allen , ramirez , dempsey och försök köpa nån back för resten ifall det finns deg kvar.

  YNWA

 31. Juste sälj Adam också lr linda in han i deal med swansea 🙂
  YNWA

 32. Man kan inte kalla Astin Villas bästa spelare och en engelsk landslagsman för en medelmåtta. Vad var Ashley Young då eftersom Villas fans höll Downing högre?

  Att Downing sedan skapade flest målchanser för LFC och skapade 11 ”clear cut chances” utan att våra strikers tog till vara på de betyder inget? Lägg till fem bollar i virket på det. Han var absolut inte bra, men han var inte direkt sämre än merparten av LFC heller. Laget fingerade inte och det gjorde inga individer heller. Lucas, Agger och Skrtel är typ de enda ned betyg godkänt från förra säsongen.

  Suarez hade sina toppar men även sina dalar och sammantaget borde en spelare med hans kapacitet prestera bättre. Detsamma gäller för Gerrard, Kuyt och Reina.

 33. Engelska landslaget är knappast en måttstock för något bra.. Mer medelmåttigt och överskattat landslag finns inte.

 34. Respekterar din åsikt Robin ,
  visst Liverpool var usla förra säsongen,
  skillnaden från downing och dom andra är = formen
  Downing var aldrig bättre än okej får gärna rätta mig
  Carroll tände till i slutet , bellamy var grym stundtals likväl så suarez.
  Och agger o skrtel var grymma , Lucas var grym innan skadan.

  Kanske jag är lite blind gentemot vad downing gjorde bra,
  men försökte se positiva saker med han men fann det aldrig.
  Kanske det var Dalglish fel och downing är bättre än vad fick se.

  YNWA