Markovic 2

Dominic King på Daily Mail skriver att Liverpool KOMMER att sälja Luis Suarez till Barcelona, men bara om man får in ett bud på £80 miljoner från den spanska storklubben.

Uruguayanens advokat Alejandro Balbi har under dagen befunnit sig i Barcelona för att diskutera sin klients framtid med den nye Barcelona-tränaren Luis Enrique. Enrique har å sin sida jämfört Suarez med den förre (kontroversielle) Barcelonaspelaren Stoichkov i ett uttalande under dagen och verkar inte vara rädd för att värva uruguayanen efter den senaste tidens kontroverser.

Enrique: ’Stoichkov deliberately trod on a referee but he was still considered a great player.’

Vidare skriver King att Southamptons Adam Lallana kommer att presenteras som ny Liverpoolspelare inom de nästa 48 timmarna och att man även har lagt ett färskt bud på Benfica’s Lazar Markovic. Den serbiske landslagsspelaren är en av de hetaste talangerna inom europeisk fotboll och har en £20 miljoner releaseklausul i sitt kontrakt – en klausul som LFC är beredda att möta.

Liverpool har varit ute efter Markovic en lång tid, och detta har även Chelsea, men bara ’The Reds’ har visat sig villiga att möta Markovic klausul, och nu har man alltså gjort sitt första drag i försöket att hämta hem den nyblivne portugisiske ligamästaren.

Men det är inte troligt att Merseysideklubben kommer att stanna sina värvningsförsök vid Markovic. Även Bayern München’s Xherdan Shaqiri är på Liverpools lista över nyförvärv, medan klubben även är hoppfulla att slå Tottenham i värvningsförsöket för Divock Origi, där den belgiske landslagsspelaren kommer att lånas ut tillbaka till Frankrike nästa säsong som en del av affären.

* * *

Även The Times duktige LFC-bevakare Tony Barrett bekräftar att Liverpool är ytterst nära att signa Lallana, Origi och att man har gjort ett färskt bud på Benfica-yttern Lazar Markovic.

Barrett påpekar att Markovic har en utköpsklausul på £20 miljoner, och skriver även att det är en ”growing possibility” att Barcelona kommer att erbjuda Alexis Sanchez i en deal som tar Luis Suarez i motsatt riktning. Liverpool uppges vilka ha £50 miljoner plus Alexis om så blir fallet.

* * *

Även The Liverpool Echo framför ’transfer news’. Tidningen skriver att Liverpool kommer att försöka köpa Lazar Markovic för £25 miljoner. Initialt var Markovic ett alternativ till Lallana, men nu vill man ändå värva den supersnabba serben, som uppges vilja genomföra flytten.

Vidare skriver The Liverpool Echo att värvningsförsöket av Markovic troligtvis kommer att innebära att man inte följer upp sitt intresse för Xherdan Shaqiri.

The Liverpool Echo menar också att Liverpool är nära att värva Divock Origi och att denne i så fall kommer att lånas tillbaka till Lille säsongen 14/15.

Dessutom skriver lokaltidningen att Liverpools ’top defensive targets’ fortfarande är Dejan Lovren och Alberto Moreno, samt att Liverpool har registrerat intresse för Alexis Sanchez, men att man är medvetna om att Juventus är en tuff konkurrent om hans signatur.

* * *

The Guardian skriver att Liverpool har lagt ett bud på Lazar Markovic, som har en utköpsklausul på £20 miljone ri sitt kontrakt med Benfica, och på Divock Origi. Tidningen uppger också att Adam Lallana är i stort sett klar, och att Liverpool är fortsatt angelägna om att signa Alberto Moreno, trots de mediala utspelen från Sevilla på sistone.

* * *

Luke Shaw är officiellt klar för Manchester United. Summan sägs vara närmare £33 miljoner.

* * *

The Daily Star har varit i kontakt med Adam Lallanas agent David Manasseh, som kommenterade mittfältarens kommande övergång till Liverpool enligt följande: ”We are getting closer”

”We are nearly there on the personal terms and he is doing a medical at the moment. Hopefully, we’ll have good news for Liverpool fans probably tomorrow morning.”

32 kommentarer
 1. Jag kan ärligt säga att jag inte alls sett Markovic mer än på youtube, men är han värd 20m £? Det är mycket pengar som borde läggas på någon startspelare, för jag tror knappast att han petar Sterling…

  • Vill du värva en spelare som petar Sterling? Det handlar ju främst om spelare som kan konkurrera om en startplats på allvar och det kan definitivt Markovic. Om inte Sterling är i form kommer Markovic säkerligen att ta hans plats direkt, men båda är ju flexibla spelare och kan spela på ett antal olika positioner.

  • Som sagt, har inte sett något av Markovic, och säger du att han är värd dom pengarna och har kvalitén för att ersätta Sterling under vissa perioder så tror jag dig. Menade inte en startspelare som skulle peta Sterling, utan mer att pengarna skulle läggas på någon annan position där det behövs en startspelare, t.ex. mittback. Kanske skrev lite luddigt där 🙂

 2. Nu känns det väldigt troligt att Suarez är i princip såld. Vi jagar och är nära flera anfallsspelare vilket tyder på att vi har sålt Surre. Lite vemodigt tycker jag då jag inte ser oss vinna PL utan honom. Skulle dock vara nice att vinna CL och få honom att ångra flytten à la Owen 2005. Jag tror inte alls på Neymar, Messi och Suarez på topp i Barca. Tre Egon kommer inte hålla alls och vi vet ju vem som bestämmer av den trion.
  Suarez gör sitt största misstag om han lämnar oss då LFC har byggt laget runt hans kvaliteer och ett samspel typ med Sturre kommer han aldrig se i Barca.

  • Håller med om att det känns galet med Suarez, Messi och Neymar i samma lag… Särskilt med tanke på att de knappast kommer att särskilt löpstarkt mittfält, men samtidigt ska det bli intressant att se hur deras coach löser det. Det mest oväntade scenariot vore ju om de säljer Messi eller Neymar för en megasumma.

  • Svårt att se att de säljer en av svärmorsdrömmarna och köper in en vampyr…:) men visst PSG skulle nog hosta upp en 200 mille för en av dem.

 3. Pelle?

  Kommer LFC gå efter ngn mer anfallare tror du eller nöjer dom sig med Sturridge/Lambert? För Lazar,Lallana & Alexis är väll mer wingers?

  • Egentligen kan alla de 3 även spela som #10, men jag tror att man kommer gå för en till anfallare. Dock inte nödvändigtvis någon superduperdyr superstjärna utan kanske någon för £10-20 miljoner (typ Lacazette).

 4. Sturridge var extremt bra när han fick all uppmärksamhet i början av säsongen, så visst fixar han ansvaret men inte en hel säsong. Men vi har ju lambert som kan avlasta. Får vi in Sanchez så blir vi nog lika bra som förra året. Skillnaden på tottenhams misslyckand förra året så har vi scoutat spelare dör att bli av med suarez känns de som. Borini räknar vi som såld?

  • Sturridge är även ganska skadedrabbad. Man kan inte lita på att han är skadefri under säsongerna. Till skillnad från Suarez som alltid är skadefri men alltid ser till att missa matcher pga avstängningar.

   Ja, det går inte att jämföra med Tottenham, som i princip gjorde alla felen de kunde göra på värvningsfronten. De hade även en betydligt sämre grund/stomme än vad Liverpool har. Både i spelartruppen och på managerfronten.

   Borini ser jag som såld av den enkla orsaken att han inte håller måttet.

 5. Markovic är en oerhört talangfull spelare som jag inte tackar nej till. Lallana på ingång o möjligen även sanchez men om vi tappar suarez måste vi ju värva en toppstriker också. Sturre är ju ganska skadebenägen så vi måste få in en till där, det räcker ej med lambert. Jag hade gärna sett lukaku hos oss.

  • Hehe, jag tror inte att Liverpool kommer att spendera superstora pengar på en ny anfallare, men vi får väl se. Jag trodde verkligen inte att man skulle kasta £35m på Carroll heller men då gjorde man det pga att man fick mycket i Torres-försäljningen (och var desperata…).

 6. Hur är statusen på Luis Muriel? Har alltid gillat hans spelstil. Och om vi får in Origi då har vi nog en topp striker några år framåt. Så jäkla synd att splittra SAS dock. Var ju helt magiskt denna säsongen.

  • Muriel har nött en del bänk i Udinese och vill lämna i sommar.

  • Vad tycker du Pelle? Nått att satsa på?

  • Jag skulle gärna se Muriel i Liverpooltröjan men tror inte att man kommer gå för honom.

 7. Annars kanske vi kan sno Costa eller Falcao framför näsan på Real Madrid och Chelsea?;)

 8. Pelle el JesperEsswww

  Vad tycker ni, värvar vi smart? Känns lite framtungt dock.

  • Jag tycker att Lambert, Emre Can och Lallana är en bra början. Det var logiskt att låna ut Alberto för £1m, och helt givet att inte behålla Moses samt Cissokho. Resten kan vi ju inte med säkerhet säga hur det blir med och därför inte bedöma heller.

   Vi får väl se hur det blir med Origi, Alexis, Moreno, Markovic och Lovren. Dele Alli är också en spelare som verkar högaktuell.

  • För mig spelar det ingen roll vem vi köper om vi säljer Suarez. Utan honom är vi klart svagare och inte en titelkandidat. Hans hunger (inte bett) smittar av sig och han har varit guld värd. Så synd att han försvinner. Hade varit så underbart att se honom i CL för LFC.

  • Fast å andra sidan finns väldigt stort förbättringsutrymme i det defensiva spelet, och man kommer få större variation och bredd i det offensiva (men givetvis mindre spets…).

  • Det kommer att vara oerhört svårt att räkna plus på offensiven om man säljer Suarez. Han måste starkt delaktig i över 50 mål (mål, assist, frisparkar, straffar, övrig påverkan). Då jag hoppas att de flesta övriga spelarna får fortsatt förtroende så kanske det rör sig om 3-4, max 5 nya startspelare inklusive Suarez plats. Jag har svårt att se vilka spelare som varit så dåliga att det finns stort utrymme för offensiva förbättringar. Defensiven borde inte vara beroende på Suarez vara eller inte vara. Där tror jag inte pengar är problemet, mer utbudet på lämpliga nyförvärv.

  • Håller med. Just därför är det så otroligt viktigt att Liverpool lyckas värva Alexis Sanchez. Det som man man ska komma ihåg är, att även om Liverpools offensiv var fantastisk förra säsongen, så var det ett litet antal spelare som man använde. Man tvingades till betydligt fler förändringar i backlinjen (mycket pga skador). Oavsett Suarez behövs fler spelare som kan bidra i offensiven när man även har CL-spel att ta hänsyn till.

   Liverpool behöver inte göra fler mål än förra säsongen. Om man kan ligga på ens i närheten av samma antal mål, men fixa till defensiven, så kommer man ändå att ta fler poäng, tror jag.

  • Utrymmet att förbättra framåt skulle kunna vara att ytterbackarna, som redan spelar väldigt offensivt, gör mer poäng. En mittback med väldigt bra passningsfot hade inte varit fel. Om Henderson hade gjort några tidiga mål och stressat ner när han får målchanser, vilket han får, så finns det ytterligare lite plus att hämta. Tror i vilket fall att 100 mål två säsonger i rad är en utopi.

  • Ett större antal duktiga offensiva spelare ger även Rodgers fler taktiska möjliheter och möjligheter att förändra matchbilder. Det kan också vara positivt ur ett offensivt perspektiv.

  • Sant, och förhoppningsvis kan man att alltid ha ett par, tre stycken som är inne i ”flytet” som är så viktigt för offensiva spelare. Nu märktes det tydligt, framförallt mot slutet på säsongen, att truppen var tunn. Det var väl i princip bara Sterling och möjligtvis Skrtel som var nära 100%.

 9. Korkat av Suarez att gå till Barca.. De behöver förnya mf och backlinje.. De har en tränare som körde Sitt senaste lag i botten. Barca kommar oavsett Messi o Neymar inte att dominera världsfotbollen kommande år..

  • Fast med tanke på hans prislapp; hur många klubbar kan realistiskt sett köpa honom och hur många av dessa vill verkligen göra det? Han har nog inte så många alternativ, egentligen.

  • Nja, han hade en bra säsong med Celta. Det var den som gjorde att han fick jobbet som Barcelona-tränare. Men visst, de behöver ju förnya sin backlinje. Mittfältet räknar de säkert med att Rakitic ska kunna tillföra en my dimension. Säga vad man vill om Barca’s framtunga lag, men hade jag fått chansen att spela tillsammans med Neymar och Messi på topp så hade jag nog inte tackat nej. Suarez-Messi-Neymar är ju på pappret ett drömanfall.

 10. Vi måste ha det bästa läget av alla klubbar att få in sanchez om suarez går till Barca. Det är ju bara att säga att vill ni ha surre då ska vi ha 50 milj + sanchez. Sanchez är nog det närmaste suarez vi kan komma o som är realistiskt.
  Får vi 80 milj o ingen sanchez då tycker jag vi förlorar på dealen för vem ska vi då gå efter, reus, firmino el cuantrado? Hur lätta är dem att få loss.

 11. James Rodriguez vore en våt dröm att få vilken mittfältare! Men skulle säkert kosta 50-60£
  Hans spelartyp växer inte på träd!

Kommentarer är stängda.