Liverpool kommer att försöka värva Philippe Mexes på free transfer om klubbens högsta prioritet vad gäller mittbackar – nämligen Gary Cahill – nobbar till förmån för Manchester United. Kenny Dalglish betraktar Cahill som en idealisk långsiktig ersättare till Jamie Carragher, men vet samtidigt att Boltonspelaren är mycket eftertraktad och kanske skulle kosta så pass mycket som £18 miljoner. Mexes är ett backup-alternativ och gillas starkt av Damien Comolli, som tror sig kunna rekrytera sin landsman, trots hård konkurrens av Arsenal och AC Milan. Liverpools ägare skulle godkänna en värvning av den i sommar 29-årige Mexes, eftersom han trots sin ålder bedöms ha ett gediget återförsäljningsvärde. Ägarna kommer att göra stora pengar tillgänga till transfers. Dalglish är alltjämt angelägen om att signa Charlie Adam, samtidigt som även Ashley Young och Matt Jarvis är så kallade ”long-term targets”. Liverpool har dessutom undersökt möjligheterna att rekrytera Antoine Griezmann, Yann M’Vila och Dimitri Payet (The Telegraph).

Liverpool kommer att försöka värva Philippe Mexes om man anser att Gary Cahill blir för dyr, eller om engelsmannen väljer spel i Manchester United istället. Andra spelare som ryktas vara på väg till Liverpool är Antoine Griezmann, Yann M’Vila och Dimitri Payet (The Guardian).

Kenny Dalglish vill signa Wigans James McCarthy framför ögonen på Chelsea, som också är mycket intresserade av mittfältaren. Dalglish är beslutsam om att värva McCarthy, som han betraktar som en del av Liverpools stora trupprenovering. McCarthy ser ut att flytta till en storklubb i sommar och Dalglish tror sig kunna övertala honom om att välja Liverpool. Chelsea är beredda att betala £7 miljoner för honom, men det är oklart exakt hur angelägna de är om en affär nu när Frank Arnesen har lämnat klubben. Liverpool är beredda att matcha den summan – och kanske betala mer – om ägarna backar upp Dalglish. Den sistnämnde är som sagt mycket angelägen om att värva McCarthy och han hoppas att Liverpools geografiska läge kan bidra till att mittfältaren väljer just Liverpool. Dalglish vill även värva flera spelare, som till exempel Charlie Adam. Det kan alltså bli så att Liverpool värvar både McCarthy och Adam (The People).

Manchester United är favoriter att värva Charlie Adam, som värderas till £8 miljoner. Liverpool och Spurs är också intresserade av mittfältaren, vars nuvarande klubb Blackpool har lovat honom att han ska få lämna i sommar. Adam tros föredra Manchester United, då spel i Champions League lockar, trots att hans speltid kanske inte skulle bli maximal (The Daily Mail).

* * *

Uppdatering #1:

Liverpool vill värva Barcelonas Jeffren Suarez, som skulle kosta £8,7 miljoner. Dalglish är beredd att matcha utköpsklausulen – som ligger just på den nämnda summan – då han ser stor potential i den 23-årige Suarez, som väldigt gärna vill flytta till Liverpool (The Mirror).

Liverpool, Spurs och Everton gör upp om Fernando Gago, som skulle kosta åtminstone £10 miljoner att köpa loss från Real Madrid (The Mirror).

Paul Konchesky kommer att återvända till Fulham i sommar. Fulham och Liverpool har förhandlat och kommit överens om en övergångssumma på omkring £1,5 miljon (The People).

Daniel Pacheco ser ut att lämna Liverpool. Den utlånade anfallaren sa nyligen ”It’s obvious that all the Spaniards are leaving Liverpool” (The People).

Spurs sonderar terrängen efter en ny manager, då de är rädda för att England ska anställa Harry Redknapp som ny förbundskapten under de närmaste månaderna. David Moyes uppges vara hetaste spåret för Spurs, men de bevakar även flertalet andra managers (GOAL.com).

Aston Villa letar efter ersättare till Gerard Houllier. Managers som de kollar på är Sam Allardyce och Rafa Benitez (The People).

Roberto Mancini har bett Manchester Citys styrelse om att få ytterligare £100 miljoner att spendera i sommar. Styrelsen tvekar dock och det är oklart hur stort förtroende de har för Mancini. En spelare som de är beredda att finansiera ett köp av är Alexis Sanchez, som klubben hoppas värva för £24 miljoner oavsett om Mancini blir kvar eller ej (The People).

Manchester United kommer att försöka värva Wesley Sneijder som långsiktig ersättare till Paul Scholes (The Mirror).