På söndagen gjorde den brutalt hypade Neymar sin tredje A-landskamp för Brasilien. 19-åringen startade mot Skottland – och vilken match han gjorde.

Fjäderviktaren Neymar gjorde båda målen och var en av planens absolut bästa spelare när Brasilien vann med 2-0. Det var nästan förvirrande att se honom mot de skotska spelarna. Rent utseendemässigt såg Neymar verkligen ut som en pojke bland män. Han är så otroligt liten och spinkig. Som tur är kompenserar hans snabbhet och talang den uteblivna styrkan.

Märkligt nog dömde Howard Webb matchen, men den här gången dömde han efter den internationella regelboken, och inte efter hur han brukar agera i England. Tur för Neymar, som fick många frisparkar med sig. Om han hade mött samma skotska backar under andra omständigheter – som t.ex i Premier League – är jag övertygad om att de hade spelat mycket, mycket tuffare mot honom.

Neymar är en oerhört skicklig ung spelare, men han är inte gjord för Premier League. Jag tror att han kommer att utvecklas till en bättre version av Robinho, men förhoppningsvis har han lärt sig av originalet att hålla sig borta från England. Neymar skulle floppa i PL.

* * *

England gjorde sin plikt och vann mot Wales. Jag hörde att många engelsmän blev upprörda över att walesarna buade under den engelska nationalsången. Klart man kan förstå den reaktionen, men å andra sidan har engelska fans gjort precis samma sak vid ett flertal tillfällen, som exempelvis innan matcher mot Tyskland.

Ashley Young, som blivit bättre och bättre i landslaget under Capello, var inblandad i båda målen i 2-0-segern. Inte särskilt förvånande att Young briljerar i en vettig omgivning. Dessutom är han trots allt en av ganska få engelska landslagsspelare som är i sin bästa ålder. Min känsla är att många i Englands landslag är antingen för unga eller för gamla för att prestera på sin absoluta toppnivå. Young är ett undantag – och det gör honom extra användbar för landslaget – och extra attraktiv på spelarmarknaden.

* * *

Miralem Pjanic har inte fått särskilt mycket speltid i Lyon den här säsongen. 20-åringens chanser har blivit drastiskt färre sedan den överskattade Yoan Gourcuff köptes för dyra pengar. Nu cirkulerar rykten om att Pjanic kan lämna Lyon för omkring 10-15 miljoner euro.

För den typen av pengar är det bara att slå till direkt. Pjanic är en enormt talangfull spelare som kommer att explodera när han får regelbunden speltid i rätt roll i rätt omgivning. Kanske kan Liverpool ge honom dessa förutsättningar?