Enligt The Daily Mail är NESV beredda att finansiera en värvning av Ipswichs omtalade talang Connor Wickham, som skulle kosta så pass mycket som £10 miljoner.

Ipswich har nobbat förfrågningar från Arsenal, Chelsea och Tottenham, men nu kan de komma att få tänka om – eftersom Liverpool är beredda att matcha deras prislapp på 17-åringen.

Tottenham var beredda att betala en prestationsbaserad summa som skulle kunna uppnå £8,5 miljoner men Liverpool är beredda att gå högre än så, då de nya ägarna NESV vill rekrytera de bästa engelska talangerna.

Liverpool känner att man kan nypa Wickham, då han dessutom lär vara positivt inställd till en flytt ; tonåringen är nämligen Liverpool-supporter sedan barnsben och erkänner öppet att Fernando Torres är hans favoritspelare.

Roy Hodgson har varit intresserad av Wickham ända sedan tiden i Fulham och har låtit scoutat honom sedan dess.

Wickham var en dominant spelare i sommarens U17-EM, där han sköt hem guldet till England. Den här säsongen har skador gjort att han bara har startat tre matcher för Ipswich, men han ändå hunnit med att debutera för Englands U21-landslag.

Att signa Wickham vore givetvis en stor prestigevärvning för Liverpool och den nya ”Buy British”-policyn som NESV, Damien Comolli och Hodgson tillsammans har konstruerat.

* * *

Kommentar: Wickham vore en fantastisk värvning för Liverpool. Självklart vore han i första hand en långsiktig investering – killen är ju bara 17 år – men jag är övertygad om att han skulle tillföra targetegenskaper på kort sikt. Han är nämligen en gedigen targetman och har visat detta mot bra luftmotståndare i the Championship och Tysklands U21-landslag. Sedan går inte prestigevärdet att underskatta, då han blev grymt uppmärksammad i England efter U17-segern och är jagad av massvis med PL-klubbar. Liverpool missade Walcott, Bale, Ramsey etc – nu kanske man äntligen kan rekrytera en fruktansvärt eftertraktad brittisk tonåring?

* * *

För er som inte kommer ihåg, så här skrev jag om Wickham den 21:a november:

Namn: Connor Wickham
Klubb: Ipswich
Ålder: 17
Position: Anfallare
Spelartyp: Targetman med andra egenskaper
Kommentar: Den 191 cm långa Wickham jämförs ofta med en större variant av Rooney. Han oerhört stor och kraftfull, och kan med fördel användas som en targetman, men han är även en dynamisk spelare med snabba fötter (speciellt för sin storlek) och målsinne. Debuterade nyligen i Englands U21-landslag. Jag tror att alla kommer att vilja ha honom i januari, och ärligt talat, han borde verkligen passa in i NESV:s mall. Att han är LFC-fan bör inte göra chanserna sämre.

4 kommentarer
  1. Riktigt härligt att Liverpool har kommit in och börjat slåss om att bli bland de bäst ungdomsakademierna i landet och till och med världen. Att värva Jonjo Shelvey och Danny Wilson är en bra början och nu när man kommer att värva Connor Wickham gör bara saken bättre. Så småningom kommer man förbättra alla positioner i reservlaget som kommer att bli kungar i A-laget i framtiden. 😀

Kommentarer är stängda.