Officiellt bekräftade övergångar:

– Chris Samba från Blackburn till FC Anzhi Makhachkala.
– Andriy Arshavin från Arsenal till Zenit (lån).

* * *

Jonjo Shelvey kommer att lånas ut till Middlesbrough efter söndagens CC-final mot Cardiff (Skysports.com, The Daily Mail).

Watford hoppas signa Nathan Eccleston på lån (The Mirror).

Bolognas president Albano Guaraldi har medgett att Gaston Ramirez kommer att tillåtas att lämna i sommar – om uruguayanen själv vill det (InsideFutbol).

* * *

Barcelona scoutar Anderlechts duo Matias Suarez & Lucas Biglia (El Mundo Sportivo).

Portsmouth ser ut att få låna WBA:s mittfältare Scott Allan, samtidigt som Erik Huseklepp skeppas iväg till Birmingham på lån (The Daily Mail).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Tycker synd om Shelvey som blir så misshandlad av Liverpool.
  Blir först utlånad till Blackpool och gör det fantastiskt bra!
  Blir återkallad eftersom man har skadeproblem men får knappt spela.
  Och nu ska han lånas ut igen.
  Varför lät dem honom inte vara kvar i Blackpool?
  Och om man nu ska plocka hem honom, varför fick han ingen speltid?

 2. Håller med! Undra hur grabben känner inombords…

  Sen kan man ju undrA, nog för att han är jäkligt ung än men är det så jäkla bra och få spela med 3 olika klubbar under en säsong? Visst får han mer ”xp” men måste ju ändÅ va tungt å lära sig spel idéer nytt folk osv… Men men kommer bli en viktig kugge i vårat lag i framtiden

 3. Jag gillar shelvey jävligt mycket! Men… Varför kostade han 1.7 miljoner pund, henderson typ 16! Jag tycker inte att de är så mycket skillnad på dessa spelare!

  Dock jävligt taggad på lite sydamerikaner i sommar! Lavezzi och Gaston ramirez! Sen inte med en grym mittfältare!!!

 4. Det är väl inte så svårt att förstå varför Shelvey har fått gå och komma tillbaka som han har gjort. Han lånades ut till Blackpool för att få matcher i sig, kallades tillbaka till Liverpool då Lucas Leiva skadade sig och lånas nu ut till Middlesbrough för att återigen få matcher i sig.

 5. Intressant att folk som kollar på Liverpool på tv en gång i veckan vet hur tongångarna går i LFC och Shelveys huvud. Han lär vilja gå till M’boro om han gör det.

  Samt att det är rätt uppenbart att våra andra mittfältare är mognare och tillför mer av de kvalitéer som KK vill ha i truppen.

  Shelvey konkurrerar inte med Spearing eller Hendo, han konkurrerar med Adam och Stevie och han är inte bättre än de.

  Och nej han är inte bättre än Englands U21-kapten heller.

 6. Kan inte riktigt förstå vad ni pratar om, man kan inte säga att Shelvey är bättre än Henderson. Kolla vad Henderson presterade i Sunderland, han behöver behöver bara självförtroende. Sedan är det väl ganska självklart att ett av våra dyraste spelarköp ska få speltid. Shelvey är en grym talang som man heller inte får slita ut.
  Det är bra att han blir utlånad, synd bara att det inte blir till en Premier league klubb.

 7. Pool:
  Transferfönstret är väl stängt IN för PL-klubbarna?!
  Jag tror bara det är tillåtet med lån ut för PL-klubbar, o då e det ju championship som gäller.

 8. Det är möjligt och inget jag tänkt på, men jag tycker hellre att man isåfall borde startat Shelvey i fler cupmatcher. Tycker han är alldeles för bra för championship och det tycker nog de flesta. Jag är besviken på Dalglish över att han inte ger våra talanger mer speltid i cupmatcherna.

 9. POol: ja du hade säkert varit mer nöjd med att åka ur FA cupen i 5e rundan med våra junisar på plan… Allt detta gnäll.. Vi är i en final, gått längre än vi brukar i FA och har häng på CL-plats,

  För drygt 1.5 år sedan låg vi på vi på undre halvan av EPL och folk gnäller för att våra juniorer inte får speltid.. Suck!

  De är inte bra nog för att ta en plats, och de som är bra nog får spela tids nog. Problem löst.

 10. Men ska vi bara vara en medelklubb som aldrig utvecklar talanger, kolla hur Ferguson jobbar och kolla vilken klubb som är mest framgångsrik just nu.
  Shelvey är en otrolig talang som kommer gå till spillo om man inte spelar honom mer. Jag tjafsar inte om honom och Henderson, jag jämför dem inte ens.
  Men man måste väl kunna spela honom i en match som Brighton.
  Åtminstone byta in honom lite tidigare. Tänk på att vi tappade Lucas i ett halvår pågrund av detta. Jag har ingen lust att se Gerrard bli borta ett halvår till, eller någon annan för den delen. Då kan vi glömma toppfotbollen.

 11. Om LFC och Shelvey anser att det bästa för hans utveckling är att gå på lån så köper jag det.

  Självklart ska vi utveckla talanger och det arbete som främst rafa startade börjar ju bära frukt, Akademien har givit oss Kelly, Flanno, Robbo, Spearing och Shelvey. Även om alla inte är scousers och vissa är köpta till Akademien så har vi en mängd ungdomar som är lovande och en bättre ungdomsuppsättning än på länge, så jag ser inte vad det ska gnällas på.

  Få spelare går direkt genom egna led upp i A-lagen och det gäller i stort sett alla storklubbar.

  • 5hammare: Klart det vore bäst för Pompey att sälja, men genom att låna ut spelare kan de slippa deras löneutgifter.